TECH By: SGMS Putri June 27, 2018 @ 3:03pm

macOS Mojave Versi Beta Awam Kini Sedia Untuk Dimuat Turun

Apple telah memperkenalkan macOS versi baharu iaitu macOS Mojave sewaktu Apple Worldwide Developers Conference 2018 yang lalu. Hari ini, macOS Mojave versi beta awam sudah dikeluarkan.

Sistem baharu ini akan memberi kelainan kepada pengguna Apple kerana ciri dan fungsi baharu dilengkapi dengan tema gelap, rekaan baru App Store, ciri Stacks yang telah dikemas kini di desktop, tambahan Gallery View di Finder, mengemas kini alat tangkapan skrin dan banyak lagi. Pengguna komputer riba Apple yang mendaftar Apple’s Beta Software Programsudah boleh merasai sistem operasi Mojave.

Tema gelap pada desktop

Ciri Stacks yang telah dikemas kini.

Jika ciri Stacks dibuka, semua fail akan tersusun mengikut jenis fail secara automatik.

Butang Gallery View di Finder

Pengguna diingatkan bahawa sistem operasi Mojave ini masih versi beta. Oleh itu, tidak semua kemas kini akan berfungsi dengan lancar. Pengguna berkemungkinan akan menghadapi masalah pepijat dan crash.

 

Sumber 1

Sumber 2

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Contest Tue, 17 Sep 2019

Calit, Si Cilik Calit! Kembali Dan InI 5 Sebab Kenapa Korang Wajib Tonton Episod Kali Ini!

Jangan lupa saksikan Calit, Si Cilik Calit! Edisi Selebriti nanti okay!

TECH Tue, 10 Jul 2018

Cara Untuk Mematikan Notifikasi Pada Chrome Dan Mozilla Firefox

Paparan notifikasi yang selalu “Pop – Up” dengan pelbagai permintaan sememangnya agak menjengkelkan kita. Berikut kami kongsikan cara – cara untuk anda matikan kemunculan notifikasi pada Chrome dan Mozilla.

TECH Tue, 10 Jul 2018

Penganalisa: Miliki iPhone Atau iPad Menunjukkan Anda Seorang Yang Kaya

Kebanyakkan dari kita gemar melabel pengguna iPhone atau iPad sebagai “orang kaya”, “orang ada-ada”, “bangsawan” hanya kerana mereka menggunakan peranti yang dijual pada harga premium itu. Ia mungkin sekadar gurauan kita terhadap rakan-rakan namun satu kajian telah […]

TECH Sat, 2 Dec 2017

Tips Mainkan Fail DVD & VCD Pada Android

Sebelum kewujudan Youtube, malah sebelum kewujudan peranti pintar, pasti ramai di antara kita yang mempunya pelbagai koleksi DVD dan VCD kesukaan kita.

Automobile Fri, 27 Jul 2018

Love Cars and Bikes? Then You HAVE to Go to Art of Speed 2018

It’s all about hot engines and sexy builds.

TECH Sat, 8 Sep 2018

Lazada Launches LazMall and 9.9 Online Sale is Soon Approaching!

It’s gonna be a crazy shopping weekend!

TECH Mon, 20 Aug 2018
TECH Mon, 4 Dec 2017

Tips Bagaimana Menambah Baik Penerimaan Isyarat Pada Peranti Mudah Alih

Kita sering mengalami masalah “signal” yang lemah pada peranti pintar sememangnya tidak asing lagi, terutamanya ketika berada berjauhan dengan antena penghantar isyarat.

TECH Thu, 19 Jul 2018

Lazada Dan Asus Mahu Tebus Kesilapan, Lanjutkan Tawaran RM1

Tempoh hari telah berlangsungnya promosi RM 1 Frenzy yang mana pengguna boleh membeli 2 peranti terpilih pada hanya RM 1 sahaja. Namun promosi yang dijalankan oleh Asus Malaysia serta Lazada itu mendapat kritikan hebat daripada peminat kerana berlakunya kesilapan […]

TECH Thu, 26 Jul 2018

Leagoo S10 Akan Hadir Dengan Sistem Pengimbas Cap Jari Dalam Skrin

Sebuah syarikat pengeluar dari China, Leagoo dijangka akan memperkenalkan sebuah peranti baru, Leagoo S10 tidak lama lagi. Apa yang menjadi tumpuan pada peranti ini ialah ia dikatakan akan hadir dengan pengimbas cap jari dalam skrin. Teknologi yang pertama kali […]

| Live TV