TECH By: SGMS Putri July 27, 2018 @ 5:20am

Masalah Dihadapi Untuk Pengguna iPhone Untuk iOS 11

Beberapa masalah dilaporkan oleh pengguna iPhone yang mengemaskini sistem iOS mereka ke versi 11 di laman sesawang Reddit. Kebanyakkan masalah berkenaan pepijat paparan yang membuatkan antaramuka peranti iPhone mereka kelihatan agak pelik.

Pengguna iPhone X yang menghadapi masalah semasa menyahkunci 

Pengguna dengan nama pengguna SBY59TH melaporkan yang Face ID sudah membuka sistem nyahkunci peranti tetapi memerlukan passcode untuk ke laman home peranti. Di gambar di atas juga kelihatan laman home terlihat sedikit di bahagian bawah gambar yang jelas merupakan pepijat paparan bagi iOS 11.

Sumber

Aplikasi tidak berada di tempat sepatutnya

Pengguna ini pula mendapati ikon Google Maps tidak berada di tempat sepatutnya selepas mengemaskini aplikasi tersebut. Masalah ini tidak tertakluk kepada aplikasi Google Maps sahaja aplikasi lain yang bukan dari Google juga menghadapi masalah yang sama seperti ini.

Ruang notifikasi yang kelihatan janggal

Pengguna pelhambatman2 pula mendapati sesuatu yang janggal di dalam ruang notifikasi kerana terdapat ruang kosong antara notifikasi yang diterima. Sekali lagi ini mungkin salah satu pepijat paparan yang sedang melanda di dalam iOS 11.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sat, 13 Oct 2018

Mengembalikan Fail Yang Hilang Dengan Menggunakan Perisian Percuma

Apabila fail yang hilang pasti pening kepala. Bagaimana nak dapatkan balik fail lagi-lagi kalau fail atau data yang penting .

TECH Sat, 13 Apr 2019

Cara Mengubah Saiz & Format Video

Pernahkah anda rasa fail gambar anda terlalu besar? Anda perlu ketahui cara-cara mengecilkan saiznya.

TECH Sun, 24 Feb 2019

Cara Untuk Aktifkan Papan Kekunci Terapung Gboard

Berikut kami kongsikan cara-cara untuk mengaktifkan papan kekunci terapong pada peranti anda.

TECH Thu, 12 Jul 2018

Perancangan YouTube Untuk Video-Video Palsu

Masalah mengenai berita-berita palsu dan maklumat-maklumat salah menjejaskan hampir kesemua saluran sosial media. Samada mahu menyebarkan propaganda atau mahu mengambil keuntungan, penghasilan berita palsu ini oleh pihak tertentu secara keseluruhan hanya memburukkan keadaan bagi kebanyakkan […]

TECH Mon, 22 Oct 2018

Buangkan Virus “Pop-up” Pada Chrome

Cara untuk anda “Reset” kembali pelayar Chrome pada PC untuk menghapuskan segala Malware yang “melekat” ketika melayari internet sebelumnya.

TECH Tue, 27 Nov 2018

Cara Menambah Baik Kualiti Video HDR pada Windows 10

Kepada anda yang gemar menonton filem yang berformat HDR, berikut kami kongsikan cara untuk meningkatkan kualiti video tersebut pada Windows 10.

TECH Sat, 3 Nov 2018

Data Internet Cepat Habis?

Data internet habis cepat?, ini untuk menjimatkan penggunaan data anda.

Automobile Wed, 13 Jun 2018

看傻眼了!宾士超跑展炫技「隧道里飞檐走壁」

说到这十年来让人印象深刻的圣殿级超跑,应该不少人会想到这台 Mercedes-Benz SLS AMG,当时还请来车神舒马赫拍摄广告。

TECH Wed, 25 Jul 2018

GPU Dari Samsung, Sejauh Manakah GPU Ini Akan ‘Bermain’?

Samsung dikatakan sedang menyiapkan pembangunan untuk menghasilkan GPU (kad grafik) mereka yang tersendiri yang dipanggil SGPU. Namun setakat ini tidak dipastikan pasaran GPU mana yang akan diceburi oleh Samsung memandangkan terdapat beberapa gergasi pasaran yang […]

TECH Mon, 20 Aug 2018

Tip Selamatkan Data Pada CD Rosak/Tergores

Adakah anda masih menggunakan CD untuk menyimpan data anda?Berikut merupakan tips untuk mengelakkan CD anda rosak atau tergores.

| Live TV