TECH By: Rosli Ab Rahman August 7, 2019 @ 12:15pm

Matikan Story dan Post Instagram Orang Lain Tanpa Unfollow

Sebagai salah satu media sosial yang paling banyak digunakan orang saat ini, Instagram menyediakan pelbagai ciri menarik untuk berkongsi, seperti post gambar atau video satu minit, InstaStories hingga yang terbaru adalah IGTV.

Khusus untuk Instagram Stories, ciri ini akan muncul di bahagian atas skrin setiap kali membuka laman awal aplikasi Instagram. Pesanan berubah mengikut seberapa sering anda melawat profil, menghantar mesej melalui DM, dan beberapa faktor lain.

Kalian mungkin pernah resah dengan sebuah akaun Instagram yang sering membuat InstaStories, bahkan hingga puluhan Story dalam satu hari. Jika ingin unfollow tetapi merasa tidak enak kerana dia adalah kawan lama kita, kalian boleh menyembunyikan Instagram Story akaun tersebut dengan mudah.

Pertama buka aplikasi Instagram dan cari akaun Story yang ingin anda sembunyikan. Kemudian ketik dan tahan dua saat sehingga pemberitahuan muncul dan pilih Mute. Di sini anda boleh memilih untuk membisukan cerita atau membisukan cerita dan menyiarkan sekaligus.

Jika pilih yang kedua, secara automatik Insta Story dan Post akaun tersebut tidak akan muncul lagi alias tersembunyi di timeline Instagram kalian. Cara ini boleh dilakukan di aplikasi Instagram untuk Android ataupun iOS.

Begitulah cara mudah untuk menyembunyikan Instagram Story atau postingan orang lain tanpa perlu unfollow. Untuk mengembalikannya, cukup melawat profil akaun dan pilih unmute.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Automobile Thu, 6 Dec 2018

Rent a SOCAR and Get Fried Chicken Too!

It’s a great combo for sure.

Automobile Wed, 31 Jan 2018

Proton Wira ‘Enjin Standard’ Ini, Pernah Diuji Michael Schumacher

Proton Wira ‘Enjin Standard’ Ini, Pernah Diuji Michael Schumacher secara tidak di rancang

TECH Sat, 6 Jul 2019
TECH Thu, 19 Jul 2018

Instagram Uji Ciri Pengesahan Dwi Faktor Berasaskan Token

Instagram ketika ini menggunakan pengesahan dwi faktor berasaskan sistem pesanan ringkas (SMS). Ia lebih baik berbanding pengesahan faktor tunggal tetapi masih terdapat kerisauan jika pihak lain mempunyai akses jarak jauh kepada sistem mesej anda, dimana […]

Automobile Wed, 6 Nov 2019

Malaysia Bakal Lancarkan Gojek dan Dego Ride Bermula Januari 2020

Malaysia bakal melancarkan teksi motosikal seperti Gojek dan Dego Ride bermula Januari 2020, kata Menteri Pengangkutan, YB Anthony Loke. Gojek dan Dego Ride akan mula beroperasi bermula tahun hadapan dan tempoh ujian selama lebih 6 […]

TECH Sat, 3 Mar 2018

Instagram: Cara Follow Dan Block Orang Tanpa Diketahui

Boleh dikatakan semua orang yang suka berfoto dan mempunya telefon pintar akan mempunyai aplikasi instagram.

TECH Sun, 13 Jan 2019

Muat Turun Poco Launcher – Ringan Dan Banyak Perkara Menarik

Launcher ini digunakan pada Pocophone F1 boleh dikatakan agak menarik dengan beberapa fungsi terbina dan ringan untuk digunakan pada smartphone lain.

TECH Sat, 26 May 2018

Tips Dari Google Mengenai Tingkah Laku Pelayar Internet Dari Malaysia Dan Indonesia Pada Bulan Ramadhan

Di waktu bulan Ramadhan, tingkah laku umat Islam  akan sedikit berlainan berbanding pada hari yang lain. Dan ini turut melibatkan tingkah laku pengguna di dunia maya. Perkara ini telah didedahkan oleh Google dalam beberapa infografi […]

TECH Wed, 4 Jul 2018

Promosi Tiket Wayang RM 7 Sahaja Dengan Pembelian Menerusi E- Dompet Touch ‘n GO

Bosan dan tidak tahu untuk buat apa dihujung minggu? Anda mungkin boleh luangkan masa untuk menonton wayang dan nikmati promosi Legendary 7 dari Touch ‘n Go. Promosi ini dilihat sebagai salah satu cara Touch ‘n […]

TECH Thu, 31 Jan 2019

Check Out the Winners of Legion of Champions Seriess III

There’s a steadier path now for gamers to turn their hobby into a profession.

| Live TV