TECH By: Rosli Ab Rahman August 7, 2019 @ 12:15pm

Matikan Story dan Post Instagram Orang Lain Tanpa Unfollow

Sebagai salah satu media sosial yang paling banyak digunakan orang saat ini, Instagram menyediakan pelbagai ciri menarik untuk berkongsi, seperti post gambar atau video satu minit, InstaStories hingga yang terbaru adalah IGTV.

Khusus untuk Instagram Stories, ciri ini akan muncul di bahagian atas skrin setiap kali membuka laman awal aplikasi Instagram. Pesanan berubah mengikut seberapa sering anda melawat profil, menghantar mesej melalui DM, dan beberapa faktor lain.

Kalian mungkin pernah resah dengan sebuah akaun Instagram yang sering membuat InstaStories, bahkan hingga puluhan Story dalam satu hari. Jika ingin unfollow tetapi merasa tidak enak kerana dia adalah kawan lama kita, kalian boleh menyembunyikan Instagram Story akaun tersebut dengan mudah.

Pertama buka aplikasi Instagram dan cari akaun Story yang ingin anda sembunyikan. Kemudian ketik dan tahan dua saat sehingga pemberitahuan muncul dan pilih Mute. Di sini anda boleh memilih untuk membisukan cerita atau membisukan cerita dan menyiarkan sekaligus.

Jika pilih yang kedua, secara automatik Insta Story dan Post akaun tersebut tidak akan muncul lagi alias tersembunyi di timeline Instagram kalian. Cara ini boleh dilakukan di aplikasi Instagram untuk Android ataupun iOS.

Begitulah cara mudah untuk menyembunyikan Instagram Story atau postingan orang lain tanpa perlu unfollow. Untuk mengembalikannya, cukup melawat profil akaun dan pilih unmute.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Wed, 7 Mar 2018

Samsung「包下」世界第一高楼为Galaxy S9造势

SAMSUNG向来在营销和广告上的投入向来是不吝成本,只为更好的向世界宣传自家产品。为了能更好地推广自家的新旗舰Galaxy S9系列,近日SAMSUNG更是「包下」了世界第一高楼——迪拜哈利法塔(Burj Khalifa)来为Galaxy S9打广告!

TECH Mon, 16 Jul 2018

Asus ZenFone 5Z Sudah Kelihatan Di Lazada, Harga Bawah RM 2000

Telefon pintar Asus ZenFone 5Z dilihat sudah mula disenaraikan dalam gedung dalam talian rasmi Asus Malaysia. Perkhabaran mengenai model flagship Asus itu memasuki pasaran dalam negara sudah bertiup lebih sebulan yang lalu dimana ia telah terlihat pada […]

TECH Thu, 25 Oct 2018

Taip Dengan Lebih Cekap Menggunakan 5 Keyboard Mekanikal Ini

Jika anda teringin untuk membeli ‘mechanical keyboard’,sama ada jenis yang murah atau mahal,cuba baca artikel ini.

TECH Wed, 11 Jul 2018

Antutu Senaraikan 10 Telefon Pintar Yang Paling Digemari Untuk Jun 2018

Selepas hadir dengan senarai 10 Telefon Pintar Terbaik Jun 2018, Antutu sekali lagi berkongsi maklumat mengenai 10 telefon pintar yang paling digemari untuk bulan terbabit. Model tersenarai merupakan peranti Android yang mendapat penilaian tertinggi dari pengguna aplikasi Antutu […]

TECH Thu, 26 Jul 2018

Steam Chat Kini Berwajah Baharu Dengan Fungsi Chat Yang Dipertingkatkan

Steam telah melakukan beberapa perubahan fizikal yang boleh dilihat di dalam game client mereka mulai hari ini. Perubahan tersebut kini berkemampuan untuk menyokong lebih banyak kandungan media di dalam client tersebut. Setiap perbualan di Steam kini lebih mesra multimedia […]

TECH Sun, 14 Jan 2018

Guna Aplikasi Office Tanpa Perlu Pemasangan

Bagaimana ingin menggunakan Aplikasi Office tanpa perlu pemasangan.

TECH Sat, 3 Nov 2018

Data Internet Cepat Habis?

Data internet habis cepat?, ini untuk menjimatkan penggunaan data anda.

TECH Sun, 22 Dec 2019

Cara Membuang Fail Kemas Kini Windows 10

Anda boleh membuang kemas kini Windows 10 jika ia bermasalah kepada sistem komputer anda

TECH Wed, 31 Jul 2019

谷歌不客气了!新手机可「隔空操作」

Google今年采取不同的策略,不仅承认开发下一代Pixel 4系列,并且逐步公开新机亮点;日前Google在官方部落格展示,Pixel 4具备手势操作与脸部辨识两大功能。

TECH Thu, 25 Jan 2018

4 Cara Virus Boleh Menjangkiti Sesebuah peranti

Virus dan Malware sememangnya sinonim kepada pengguna PC jenis Windows. Walaupun  kebanyakan daripadanya tidaklah merbahaya, namun kehadiranya sangat menjengkelkan pengguna.

| Live TV