TECH By: SGMS Putri June 28, 2018 @ 2:01pm

McAfee Bukan Sekadar Antivirus, Mahu Fokus Terhadap Perlindungan Data Peribadi

Umum mengetahui McAfee merupakan salah satu perisian antivirus yang popular dan sehingga kini, lebih daripada 375 juta pengguna menggunakannya.

Bagi mengembangkan lagi penawaran sedia ada yang berkisar kepada perlindungan daripada perisian hasad, pada acara CES2018, McAfee telah mengumumkan mereka bakal memberi fokus terhadap perlindungan pencurian identiti.

Idea McAfee adalah menyediakan perlindungan sambungan internet dirumah, keselamatan dalam talian untuk kanak-kanak, privasi dan kini, perlindungan daripada pencurian identiti.

Ciri terbaru dari McAfee membolehkan pengguna mengambil langkah-langkah pemantauan yang meliputi aspek pemantauan peribadi, pemantauan kewangan, dan alat pemulihan.

McAfee turut bekerjasama dengan beberapa syarikat pembangun perisian, pengeluar perkakasan dan penyedia jalur lebar dalam usaha mewujudkan persekitaran yang lebih selamat. Antara produk-produk yang dihasilkan adalah McAfee Identity Theft Protection, McAfee Secure Home Platform, McAfee Safe Family, dan McAfee Safe Connect.

Berdasarkan kaji selidik yang dibuat oleh McAfee, kebanyakkan orang sedar tentang jenayah siber dan mereka bimbang dengan keselamatan data, tetapi mereka tidak proaktif dalam melindungi maklumat dalam talian.

Sumber: VentureBeat

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Automobile Sat, 28 Jul 2018

Cara Install GCam di ASUS Zenfone Max Pro M1 Tanpa Root

Ternyata sangat mudah untuk memasang Google Camera modifikasi ke dalam smartphone ASUS ZenFone Max Pro M1. Hal itu bisa kalian lakukan tanpa harus nge-root. Bagaimana caranya?

TECH Thu, 19 Jul 2018

Honor 10 Bakal Terima Sokongan GPU Turbo Dan AIS Ogos Ini

Sokongan GPU Turbo telah diumumkan pertama kali oleh Huawei pada semasa memperkenalkan peranti Honor Play pada Jun yang lepas. Baru-baru ini pula, Huawei telah mengumumkan peranti–peranti keluaran mereka dan Honor yang akan menerima sokongan tersebut. Salah satu daripada peranti berkenaan adalah […]

TECH Sat, 20 Jul 2019

Buat Emoji Menggunakan Aplikasi Gboard

Pelekat emoji itu boleh diubah suai mengikut citarasa pengguna. Berikut cara-cara untuk membuat pelekat emoji dari aplikasi kekunci Gboard.

TECH Wed, 6 Jun 2018

马来西亚NIMPMOS移动应用正式推介礼兼签约仪式

一家马来西亚公司 NIMPMOS Sdn Bhd 正式推出了iOs和Android移动设备的应用程序!该应用程序专注于视频广播和VoIP相关产品和服务,自2018年3月发布以来,该应用已吸引了来自东南亚的许多年轻人。

Automobile Mon, 20 May 2019
TECH Sun, 13 May 2018

Cara Untuk “download” Video Daripada Facebook menggunakan iPhone

Kaedah yang boleh digunakan oleh pengguna iPhone untuk memuat turun sebarang Video pada Aplikasi Facebook.

TECH Wed, 2 Jan 2019

Bagaimana Mencantikkan Paparan Bar Navigasi Android

inilah cara untuk mencantikkan lagi navigation anda

TECH Tue, 10 Jul 2018

Zen Dari China; Cip Pemprosesan Mikro x86 Oleh Pengeluar China Berdasarkan Senibina AMD

Cip pemprosesan x86 Dhyana yang berdasarkan senibina mikro Zen oleh AMD telah mula muncul dari pengeluar cip Hygon yang berpusat di China. Cip ini berjaya dihasilkan setelah berlaku perjanjian perlesenan antara AMD dengan rakan kongsi China mereka. […]

TECH Wed, 25 Jul 2018

Apple Keluarkan Kemaskini Membaik Pulih Masalah ‘Throttling’ MacBook Pro 2018

Selepas beberapa video di internet muncul mengenai masalah throttling yang melanda MacBook Pro 2018, terutamanya peranti yang menggunakan cip pemprosesan Intel Core-i9. Hari ini Apple Inc. mengumumkan pepijat yang dijumpai menyebabkan penurunan prestasi kepada peranti MacBook Pro 2018 dan mereka sudah mengeluarkan kemaskini […]

TECH Sat, 2 Feb 2019

Jangan Panggil Semula Atau Jawab Panggilan Antarabangsa Yang Tak Dikenali

Patutkah jawab semula atau jawab panggilan antarabangsa yang tak diketahui?……dan kenapa!

| Live TV