TECH By: SGMS Enal May 18, 2019 @ 10:00am

Muslim Pro Malaysia Aplikasi Popular di bulan Ramadan ini

Aplikasi di peranti pintar bukan sahaja memudahkan urusan seharian, malah kecanggihan teknologi mudah alih itu boleh dimanfaatkan pengguna dalam melakukan ibadah.

Salah satu aplikasi yang menawarkan fungsi-fungsi keagamaan tersebut adalah Muslim Pro Malaysia. Menggarap laporan dari Bernama, Muslim Pro Malaysia, dilapor muncul sebagai aplikasi paling banyak dimuat turun dalam negara pada awal Ramadan. Ia sekaligus mengatasi beberapa aplikasi popular lain di Google Play Store dan App Store seperti Facebook, WhatsApp dan Instagram.

Peningkatan muat turun ini adalah kerana ramai pengguna menggunakan aplikasi ini bagi menyemak waktu berbuka puasa serta imsak, selain menikmati fungsi-fungsi keagamaan lain yang disediakan.

Muslim Pro Malaysia bukan sekadar popular dalam kalangan pengguna tempatan tetapi juga di lebih 200 negara lain yang mana aplikasi ini sudah mencatat 70 juta muat turun.

Adakah anda salah seorang pengguna Muslim Pro Malaysia atau anda gunakan aplikasi lain untuk tujuan sama? Boleh kongsikan fungsi-fungsi menarik pada pembaca lain diruangan komen.

Sumber : Bernama , wiser.my

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 7 Aug 2018

这只「胡萝卜」能自动为花草浇水

很多人喜欢在家里养些鲜花和绿植,不过照顾它们需要时间和耐心,如果经常忘记浇水,植物可能要不了几天就打蔫儿了。

TECH Sun, 22 Jul 2018

CEO OnePlus Akui Model OnePlus X Merupakan Produk Yang Gagal

OnePlus terkenal dengan jolokan flagship killer dimana hadir dengan peranti berspesifikasi tinggi tetapi dijual pada harga yang berpatutan. Cubaan melebarkan sayap dalam pasaran pertengahan pada 2015 melalui OnePlus X, dilihat tidak seperti apa yang dirancang kerana gagal […]

TECH Sat, 14 Sep 2019

Tahukah Youtube Boleh Dijadikan Pemain Lagu di iPhone

Selamat mencuba dan berseronok sambil mendengar lagu.

Automobile Tue, 22 May 2018

Uber Henti Operasi Kereta Pandu Sendiri Di Arizona 2 Bulan Selepas Kemalangan Maut:

Uber berhasrat untuk meneruskan operasi kereta pandu sendiri mereka mulai musim panas ini, tetapi pada jarak yang lebih pendek dan penggunaan kereta yang sedikit

TECH Sat, 25 May 2019

Apple iOS 12.3.1 sedia untuk dikemaskini

Apple telah melepaskan kemas kini terbaru bagi peranti iOS ia adalah bagi membaiki isu yang menghalang pengguna daripada membuat atau menerima panggilan.

TECH Thu, 23 Jan 2020

Cara Mencipta & Menghantar Gmail Secara Berkumpulan

Senangnya hantar email sebegini!

TECH Thu, 31 May 2018

微信「令吉钱包」下月开跑

微信(wechat)令吉钱包也将入驻大马,6月起大马人就可以通过绑定银行卡来使用微信的令吉专属电子钱包。

Automobile Sat, 24 Nov 2018

长途开车保持好EQ!

学校假期了,开长途车也要有「长途」的好心情!开车前提醒自己六件事,开车好EQ,确保家人平安。

TECH Wed, 1 Aug 2018

Tetapan Pada Modem Untuk Akses Ke Laman Yang Disekat

Kami ingin kongsikan tutorial untuk membuat tetapan DNS terus pada modem, dengan itu anda tidak perlu lagi membuat tetapan pada mana – mana peranti yang berhubung pada modem tersebut.

LIFESTYLE Fri, 17 Aug 2018

Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Platform Bersepadu 28 Juta Masyarakat Malaysia

Langkah ini sekaligus memberi peluang kepada setiap rangkaian jenama dan pengiklanan untuk meraih pulangan komersial yang lebih tinggi melalui tayangan iklan tersebut di kaca TV

| Live TV