TECH By: SGMS Enal May 18, 2019 @ 10:00am

Muslim Pro Malaysia Aplikasi Popular di bulan Ramadan ini

Aplikasi di peranti pintar bukan sahaja memudahkan urusan seharian, malah kecanggihan teknologi mudah alih itu boleh dimanfaatkan pengguna dalam melakukan ibadah.

Salah satu aplikasi yang menawarkan fungsi-fungsi keagamaan tersebut adalah Muslim Pro Malaysia. Menggarap laporan dari Bernama, Muslim Pro Malaysia, dilapor muncul sebagai aplikasi paling banyak dimuat turun dalam negara pada awal Ramadan. Ia sekaligus mengatasi beberapa aplikasi popular lain di Google Play Store dan App Store seperti Facebook, WhatsApp dan Instagram.

Peningkatan muat turun ini adalah kerana ramai pengguna menggunakan aplikasi ini bagi menyemak waktu berbuka puasa serta imsak, selain menikmati fungsi-fungsi keagamaan lain yang disediakan.

Muslim Pro Malaysia bukan sekadar popular dalam kalangan pengguna tempatan tetapi juga di lebih 200 negara lain yang mana aplikasi ini sudah mencatat 70 juta muat turun.

Adakah anda salah seorang pengguna Muslim Pro Malaysia atau anda gunakan aplikasi lain untuk tujuan sama? Boleh kongsikan fungsi-fungsi menarik pada pembaca lain diruangan komen.

Sumber : Bernama , wiser.my

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Mon, 28 Oct 2019
TECH Wed, 25 Jul 2018

Google Mahu Gantikan Tugas Pekerja Pusat Panggilan Dengan Teknologi AI

Google sebelum sering kali mempromosikan teknologi kecerdasan buatan(AI) untuk kegunaan syarikat-syarikat dan perusahaan yang didakwa akan dapat memaksimakan kualiti kerja disamping mengurangkan kos. Kini, mereka sekali lagi menegaskan pendirian mereka berkenaan perkara tersebut. Mereka dilihat semakin […]

TECH Sun, 15 Jul 2018

Jemaah Haji Tahun 2029 Mungkin Dilengkapi Dengan Peralatan Canggih

Kepesatan teknologi di era moden ini sememangya banyak membantu kita dalam mengharungi aktiviti seharian. Perkara-perkara yang sebelum ini dianggap sukar kini lebih mudah dengan kehadiran ciptaan serba canggih. Tidak mahu ketinggalan dalam arus teknologi tersebut, […]

Automobile Tue, 31 Dec 2019

Lebih Banyak Laluan Khas Motosikal Perlu Dibina

Jika betul ada penambahan lorong motosikal harap dapat kurangkan kemalangan !

LIFESTYLE Wed, 15 Jan 2020

Kongsi Tips Kawal Suis Rumah Guna Suara

Ubah Sistem Elektrik Macam Rumah ‘Iron Man’, Lelaki Ini Kongsi Tips Kawal Suis Rumah Guna Suara

Automobile Thu, 6 Dec 2018

停等红灯打到N档较省油?小心频繁打档让变速箱整组坏光光

不说别的,不少驾驶对于变速箱档位的认知,大概仅剩P档停车、D档前进、R档倒退。

TECH Thu, 12 Jul 2018

TM Umum Kenaikan Kelajuan Tanpa Cas Tambahan Untuk Pelanggan Mereka

Seperti yang dijanjikan sebelum ini, TM telah mengumumkan bahawa pelanggan pakej Unifi mereka akan menerima penaikkan-taraf kelajuan internet mereka sehingga 10 kali ganda lebih pantas dengan pengenalan Unifi Turbo. Perkara ini telah disahkan oleh pihak […]

TECH Thu, 8 Aug 2019

Bolehkah Anda Hidup Tiga Hari Tanpa Telefon?

Zaman sekarang handphone/ smartphone adalah benda wajib dibawa kemana-mana. Berani tak nak sahut cabaran?

TECH Thu, 1 Feb 2018

GET YOUR LAST-MINUTE CNY SHOPPING DONE AT CJ WOW SHOP

Chinese New Year is just around corner and there’s lots more to buy before the holidays come around. Do some last-minute shopping on CJ WOW Shop from the comfort of your own home.

TECH Fri, 7 Dec 2018

Tips Untuk Menjaga Kamera DSLR Supaya Kekal Lama

Mesti ada yang tertanya, macam mana nak menjaga Kamera DSLR kekal lama?

| Live TV