TECH By: SGMS Putri July 5, 2018 @ 5:01pm

Palam Kuasa Pengecasan iPhone Dengan Sambungan USB Type-C Tertiris

Sebelum ini telah tular beberapa ura-ura berkenaan penggunaan sambungan USB Type-C pada model iPhone keluaran tahun ini. Ura-ura berkenaan semakin hampir untuk menjadi kenyataan apabila beberapa imej palam kuasa bagi perantiiPhone dengan sambungan USB Type-C telah tertiris.

Kredit : Slashleaks & Chongdiantou

Melihat kepada imej yang tertiris diatas, dapat dilihat bahawa sambungan pada palam kuasa pengecas terbaru iPhone ini akan menggunakan USB Type-C. Namun, agak mengecewakan apabila sambungan pengecasan ke peranti iPhone masih lagi menggunakan sambungan Lightning.

Alat pengecasan terbaru ini dilaporkan boleh mengecas pada kadar 18 W dan ia dijangka bakal digunapakai pada perantiiPhone 11, iPhone 11 Plus dan iPhone 9 yang mungkin akan dilancarkan pada tahun ini. Ini bermakna pemilik iPhone 8 dan iPhone X akan dapat menikmati pengecasan pantas selepas ini tanpa perlu menggunakan alat pengecasan MacBook lagi.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Thu, 5 Jul 2018

Cara Mudah & Pantas Untuk Ubah Resolusi Gambar Pada PC

Kepada anda yang kerap mengubah saiz gambar khususnya untuk disimpan ataupun muat naik ke media sosial, berikut kami kongsikan salah satu cara yang sangat mudah dan pantas untuk melakukannya.

TECH Tue, 27 Nov 2018

Cara Menambah Baik Kualiti Video HDR pada Windows 10

Kepada anda yang gemar menonton filem yang berformat HDR, berikut kami kongsikan cara untuk meningkatkan kualiti video tersebut pada Windows 10.

TECH Fri, 25 May 2018

9 Cara Untuk Tambah Storage iPhone Anda Secara Percuma

iPhone anda tu hanya ada storan 16GB saja! Macam mana nak tambah storage dengan percuma ,jom baca tips ini

TECH Tue, 29 May 2018

Ini Sebab Kenapa Anda Perlukan Tandatangan Di Setiap Emel Penting Sebenarnya!:

  Tandatangan dalam setiap emel yang anda hantar sebenarnya penting, buat sesiapa yang belum tahu. Mesti ramai fikir ni perkara remeh je kan? Sebenarnya tidak… Ia penting untuk menaikkan kredibiliti sendiri lebih-lebih lagi jika anda […]

Automobile Mon, 21 May 2018

Datuk Dahlan Zainuddin Terkejut Terima Cek Bernilai RM100,000

Jumlah ini adalah hasil sumbangan peribadi individu bernama Aryan Farhan, orang perseorangan dan sebuah syarikat sebagai tanda penghargaan buat Dahlan yang mengabdikan diri dalam bidang seni sejak 1975.

TECH Sat, 2 Nov 2019

Cara Menghadkan Akses Kandungan Youtube Kepada Anak – Anak

Pelbagai video menarik pada aplikasi YouTube sememangnya sangat menghiburkan dek kerana ianya menepati citarasa pelbagai peringkat umur. Malangnya kandungan yang pelbagai itu tidak disekat secara default oleh YouTube, ianya perlu dilakukan secara manual. Berikut kami kongsikan cara untuk […]

TECH Sun, 15 Jul 2018

WhatsApp Uji Fungsi “Mark as Read” dan “Mute” Pada Ruang Notifikasi

Pada tahun ini WhatsApp sudah dikemaskini dengan sejumlah ciri baru untuk menjadikannya sebagai aplikasi pemesejan paling popular. Sedikit demi sedikit ciri diperkenalkan dan melalui versi beta yang terbaru, fungsi “Mark as Read” dan “Mute” boleh […]

TECH Wed, 3 Jul 2019

Facebook, Instagram Dan Whatsapp Alami Gangguan

Pengguna tidak dapat memuatnaikkan sebarang gambar dan video mahupun status

TECH Sun, 19 Jan 2020

Cara Memadam Akaun Google Sepenuhnya

Kebanyakkan pengguna di luar sana secara automatiknya perlu mencipta akaun Google bagi melakukan pelbagai perkara. Tidak hanya untuk menghantar dan menerima e-mel, tetapi juga untuk pelbagai urusan lain termasuklah memuat turun aplikasi, menguruskan kata laluan […]

TECH Fri, 17 Nov 2017

Cara Cegah Virus Pada PC Tanpa Menggunakan Sebarang Aplikasi

Artikel ini khusus untuk anda yang suka muat turun bahan-bahan daripada internet, sama ada dalam bentuk video, aplikasi dan lain-lain. Tahukah anda bahawa aktiviti memuat turun sebenarnya dalah sangat merbahaya ? Ini  kerana terdapat pelbagai jenis virus […]

| Live TV