TECH By: SGMS Putri July 25, 2018 @ 8:21am

Perkara Yang Anda Perlu Tahu Berkenaan Kemaskini PUBG Mobile 0.7.0

Pemain permainan battle royale yang sedang popular ketika ini, PUBG Mobile sudah boleh mula memuat-turun kemaskini terbaru bagi permainan tersebut di peranti iOS dan Android mereka bermula semalam. Beberapa pembaharuan menarik telah dibawa masuk untuk kemaskini kini berkenaan.

Pembaharuan terbesar yang dibawa Tencent Games pada kali ini ialah satu mod terbaru, War Mode. Dalam mod berkenaan, pemain akan berperang dalam satu lingkungan permainan yang lebih kecil dari biasa, lebih kurang sama dengan mod Arcade yang sedia ada.

Namun, apa yang menarik bagi War Mode ini ialah pemain akan terjun dari kapal terbang bersama satu senjata yang akan diberikan secara rawak. Pemain juga akan hidup semula tanpa had selepas dibunuh dan pemenang akan ditentukan dengan berlumba untuk menjadi yang pertama mencapai sasaran jumlah ‘pembunuhan’ yang telah ditetapkan.

Anda juga cuma boleh bermain secara duo atau skuad sahaja dalam mod ini. Selain daripada mod baru tersebut, kemaskini kali ini turut membawa beberapa senjata dan aksesori yang baru. Di antaranya ialah fungsi clan, senjata sniper SLR, skop tahap tiga dan enam, antaramuka lobi yang baru, dan banyak lagi.

Tambahan pula, kemaskini terbaru ini membolehkan anda untuk mengubah kulit kereta, motor, bot, beg galas dan helmet mengikut kesesuaian pemain. Namun ianya hanya untuk paparan di Menu sahaja dan bukan untuk dibawa ke dalam permainan.

Seperti yang diberitahu pada awal artikel, kemaskini ini sudah boleh mula dimuat turun bermula semalam(24 Julai) secara berperingkat. Namun, semasa artikel ini ditulis, terdapat beberapa fungsi baru yang masih belum dapat digunakan seperti War mode dan mengubahsuaian kulit yang dinyatakan sebentar tadi.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Thu, 19 Jul 2018

Menghapuskan Folder Kosong Pada Android

Jika anda ingin membuang fail kosong yang berada dalam telefon anda,cubalah cara ini.

TECH Thu, 16 May 2019

Finding it Hard Getting Organised this Ramadan? Check These Helpful Apps Out

You can plan where to buka puasa, what to prepare for sahur, and even provide meals for the less fortunate!

TECH Tue, 1 May 2018

Asal Usul Nama Burung Twitter

Nama burung Twitter di logo itu adalah Larry. Dia diberi nama sempena seorang permain bola keranjang iaitu Larry Bird yang bermain untuk pasukan kegemaran Biz Stone’s ,Bolton Celtics.       Logo burung itu bukan

TECH Tue, 3 Jul 2018

Penganalisa- Apple Tidak Akan Guna Kamera Hadapan Yang Boleh Digerakkan

Bagi membolehkan paparan yang lebih luas pada skrin telefon pintar, syarikat pengeluar terpaksa memikirkan pelbagai cara untuk meningkatkan nisbah skrin-ke-badan. Hal ini boleh dilihat dengan kehadiran rekaan takuk pada bahagian skrin yang menempatkan lensa kamera hadapan. Rekaan

TECH Wed, 18 Dec 2019

Dengan Satu Hantaran Mesej Pada Aplikasi WhatsApp Menyebabkan Mesej Grup Dipadam

Berpunca daripada pepijat aplikasi tersebut yang boleh diekplotasi untuk dijadikan senjata oleh penyerang.

TECH Sun, 3 Feb 2019

Cara Mudah Buat Group Video Chat Ramai-Ramai Guna WhatsApp

Mesti korang kadang-kadang pakai Video Chat, tapi asyik berdua jer…kini ada cara mudah untuk video chat lebih dari 2 orang.

TECH Mon, 24 Sep 2018

Kenali Jenis-Jenis Kabel USB Yang Selalu Kita Guna

Ingin mengetahui jenis-jenis kabel?Kami mempunyai maklumat tentang jenis-jenisnya.

TECH Wed, 27 Mar 2019

Estranged and unifi Team Up to Showcase Brand New Pre-5G Wireless Technology

unifi is bringing in a brand new level of technology into Malaysia.

TECH Sun, 4 Feb 2018

Tips Aktifkan Fungsi Rakaman Skrin Pada iPhone

Pernahkah anda menggunakan Screen Recorder? Fungsi Screen Recorder sememangnya tidak asing lagi pada peranti pintar.

TECH Tue, 23 Jul 2019

Sokongan Terhadap Windows 7 Bakal Berakhir Tidak Lama Lagi

Windows 7 boleh dikatakan sebagai versi Windows yang paling berjaya dan digemari ramai selepas Windows XP sejak dilancarkan hampir 10 tahun lepas. Akan tetapi, jangka hayat bagi sistem operasi berkenaan dijangka tidak akan bertahan untuk

| Live TV