TECH By: SGMS Putri July 12, 2018 @ 2:45pm

Rasmi – Huawei Nova 3 Hadir Dengan 4 Kamera dan Sokongan GPU Turbo

Huawei Nova merupakan satu lagi siri di bawah jenama Huawei selain Huawei Mate, Huawei P dan banyak lagi. Terbaru, Huawei telah mengesahkan mereka akan melancarkan sebuah lagi peranti bagi siri berkenaan iaitu Huawei Nova 3 dalam satu majlis khas pada 18 Julai ini.

Sehubungan dengan itu, mereka telah pun mengesahkan spesifikasi rasmi bagi peranti tersebut melalui penyenaraiannya dalam kedai atas talian mereka, Vmall. Menurut kiriman berkenaan, peranti ini akan hadir dengan 4 kamera iaitu dwi-kamera utama serta dwi-kamera hadapan.

Bagi kamera utama, Huawei menggunakan lensa 16MP RGB dan 24MP monokrom dengan bukaan lensa f/1.8. Manakala bagi kamera swafoto pula, Huawei Nova 3 ini hadir dengan gabungan lensa 24MP + 2MP dengan aperture f/2.0. Kedua-dua lensa kamera hadapan merupakan lensa RGB.

 

 

Peranti ini menggunakan cip pemprosesan Kirin 970 yang disokong oleh memori 6GB serta simpanan dalaman 128GB. Apa yang menarik, ia juga bakal dilengkapi dengan sokongan GPU Turbo untuk prestasi permainan video yang lebih baik, seperti yang didakwa oleh Huawei.

Untuk sistem paparan pula, Nova 3 menggunakan skrin LCD 6.3 inci, FHD+ dengan nisbah 19:9 serta rekaan takukPeranti ini mempunyai bateri dengan kapasiti 3,750mAh yang hadir dengan sokongan pengecasan pantas Huawei Super Charge.

Huawei juga dikatakan akan memperkenalkan model Nova 3i dalam majlis yang sama. Peranti Nova 3 ini akan hadir dengan empat pilihan warna iaitu Blue Purple, Bright Black, Light Blue dan Primrose Gold. Harga jualan dijangka cuma akan diketahui semasa majlis pelancaran kelak.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Fri, 13 Jul 2018

Honor Rasmikan Portal E-Dagang Di Malaysia, Hadir Dengan Promosi ‘7uly Madness Offers’

Honor akhirnya telah merasmikan satu portal e-dagang mereka di negara ini yang juga akan digunakan sebagai hab informasi kepada pengguna mereka pada 12 Julai yang lepas. Sehubungan dengan pelancaran tersebut, Honor telah mengumumkan bahawa mereka […]

TECH Sun, 25 Feb 2018

7 Things You Need To Know About Brand New Samsung Galaxy S9 and S9+

Samsung Galaxy S9 and S9+ will launch really soon and there are so many amazing features you need to check out.

TECH Sat, 24 Nov 2018

Cara Bermain Permainan Android pada Windows

Bermain permainan video pada peranti mudah alih kian menjadi kegilaan pengguna, tapi nak main pada Windows atau PC?

TECH Fri, 20 Jul 2018

Kedai Rasmi NVIDIA Akan Dibuka Secara Rasmi Tidak Lama Lagi

NVIDIA melalui laman Facebook Malaysia mereka telah mengumumkan akan membuka kedai rasmi jenama tersebut di negara ini. NVIDIA terkenal dengan kad grafik yang dipasarkan ke pelbagai lapisan pengguna tetapi pengguna Malaysia tidak berpeluang membeli terus […]

TECH Wed, 25 Jul 2018

Batal Kerjasama Antara TM Dan TNB Boleh Elak Monopoli Dalam Industri

Tempoh hari kita dikejutkan dengan berita pembatalan kerjasama yang telah terjalin antara Telekom Malaysia dan Tenaga Nasional Berhad. Pengumuman yang tertera pada laman Bursa Malaysia itu menyatakan pembatalan dibuat adalah berdasarkan persetujuan kedua-dua belah pihak tetapi […]

TECH Tue, 21 Aug 2018

浅眠人救星!睡觉快戴上「降噪耳塞」不怕被打呼吵醒

若你身为浅眠人,不论是出去玩、出差,或是跟另一半交往后,要面临跟别人一起睡的情况,是否超不想面对?

TECH Fri, 27 Jul 2018

#MYCYBERSALE to Take Place Again, 5 Years in a Row

The sale offers tremendous discounts!

Automobile Sun, 6 May 2018
TECH Wed, 12 Dec 2018

Cara Untuk Jadikan Peranti Pintar Sebagai “Speaker” PC

Sebagai langkah alternatif untuk PC yang yang rosak atau tiada pembesar suara, berikut kami kongsikan cara untuk menjadikan peranti pintar Android sebagai sebuah pembesar suara bagi PC ataupun komputer riba.

TECH Wed, 3 Jan 2018

11 Perkara Menarik Tentang Google Earth Sepanjang Tahun Lepas

Selamat ulang tahun pertama Google Earth!

| Live TV