TECH By: SGMS Putri July 12, 2018 @ 2:45pm

Rasmi – Huawei Nova 3 Hadir Dengan 4 Kamera dan Sokongan GPU Turbo

Huawei Nova merupakan satu lagi siri di bawah jenama Huawei selain Huawei Mate, Huawei P dan banyak lagi. Terbaru, Huawei telah mengesahkan mereka akan melancarkan sebuah lagi peranti bagi siri berkenaan iaitu Huawei Nova 3 dalam satu majlis khas pada 18 Julai ini.

Sehubungan dengan itu, mereka telah pun mengesahkan spesifikasi rasmi bagi peranti tersebut melalui penyenaraiannya dalam kedai atas talian mereka, Vmall. Menurut kiriman berkenaan, peranti ini akan hadir dengan 4 kamera iaitu dwi-kamera utama serta dwi-kamera hadapan.

Bagi kamera utama, Huawei menggunakan lensa 16MP RGB dan 24MP monokrom dengan bukaan lensa f/1.8. Manakala bagi kamera swafoto pula, Huawei Nova 3 ini hadir dengan gabungan lensa 24MP + 2MP dengan aperture f/2.0. Kedua-dua lensa kamera hadapan merupakan lensa RGB.

 

 

Peranti ini menggunakan cip pemprosesan Kirin 970 yang disokong oleh memori 6GB serta simpanan dalaman 128GB. Apa yang menarik, ia juga bakal dilengkapi dengan sokongan GPU Turbo untuk prestasi permainan video yang lebih baik, seperti yang didakwa oleh Huawei.

Untuk sistem paparan pula, Nova 3 menggunakan skrin LCD 6.3 inci, FHD+ dengan nisbah 19:9 serta rekaan takukPeranti ini mempunyai bateri dengan kapasiti 3,750mAh yang hadir dengan sokongan pengecasan pantas Huawei Super Charge.

Huawei juga dikatakan akan memperkenalkan model Nova 3i dalam majlis yang sama. Peranti Nova 3 ini akan hadir dengan empat pilihan warna iaitu Blue Purple, Bright Black, Light Blue dan Primrose Gold. Harga jualan dijangka cuma akan diketahui semasa majlis pelancaran kelak.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Thu, 25 Jan 2018

IPHONE X MIGHT BE DISCONTINUED, LAZADA RETAILERS GIVE MASSIVE DISCOUNTS

The sales for the pricey iPhone X hasn’t been what the Apple people expected. Worst of all, they might be discontinued sometime this year! Now, Lazada retailers are

Automobile Mon, 11 Jun 2018

快开Jeep Wrangler逃离侏㑩纪世界!25年前电影场景经典重现

不说你可能不知道,距离《侏㑩纪公园》电影第一集1993年上映至今,已是25年的漫长岁月;如今随着电影最新系列作《侏㑩纪世界:殒落国度》上市,最让影迷们玩味的,似乎还是第一集那为暴龙追击的惊险桥段。

TECH Tue, 21 Jan 2020

Cara Melakukan Tetapan Kad Kredit Pada Pelayar Chrome

Kepada anda yang gemar memebeli belah secara atas talian menggunakan kad kredit atau debit, berikut kami kongsikan cara untuk menghubungkan kad kredit dengan pelayar chrome untuk memudahkan proses pembayaran atas talian. Pertama sekali buka aplikasi

TECH Mon, 13 May 2019

全球暖化有解?吃这食物可救地球

全球暖化有解?专家:吃「油炸食物」可帮地球降温~

TECH Sat, 28 Dec 2019

SKMM Buat Kajian Melalui Panggilan

Ini Senarai Nombor Telefon Yang Mungkin Menghubungi Anda

TECH Sat, 5 Oct 2019

Lebih Setahun Di Dalam Sungai,iPhone Di Temui Dalam Keadaan Baik

iPhone tersebut dipulangkan semula kepada pemiliknya.

TECH Fri, 4 May 2018

Anda Pengguna Twitter? Pertimbangkan Ini…

Pihak Twitter meminta orang ramai lebih berhati-hati dan mempertimbangkan untuk mengubah kata laluan semua perkhidmatan yang menggunakan kata laluan sama.

TECH Thu, 11 Oct 2018

Cara Untuk Membatalkan E-mail Yang Telah Dihantar

Kongsikan cara untuk membatalkan sebarang penghantaran mel Gmail dengan berkesan.

TECH Sat, 16 Feb 2019

Cara Mengatasi Masalah Muat Turun Tergendala Pada Playstore

Adakah anda pernah memuat turun sesuatu aplkasi di Apps Store tetapi tidak dapat memuat turun sepenuhnya? Ketahui cara-cara mengatasinya disini.

TECH Sat, 14 Sep 2019

Tahukah Youtube Boleh Dijadikan Pemain Lagu di iPhone

Selamat mencuba dan berseronok sambil mendengar lagu.

| Live TV