TECH By: Rosli Ab Rahman November 29, 2018 @ 1:02pm

Serba boleh! Aplikasi Android ini mempunyai 48 fungsi penting

Jika kalian mencari aplikasi serbaguna, sepertinya aplikasi Android buatan Ateu Software ini boleh dijadikan salah satu pilihan. Dinamakan All tools, Aplikasi ini mempunyai lebih daripada 40 alat yang sering digunakan oleh ramai orang pada telefon pintar Android mereka.

Beberapa alat asas di aplikasi All Tools meliputi, Torch untuk mengaktifkan senter melalui LED flash atau skrin, Compass untuk menentukan arah, Converter untuk menukar pelbagai unit, Scan Barcode, Scan QR Code, Jam randik, ais dan internet speed test.

Lalu untuk alat lanjutan ada Walkie Talkie untuk melakukan panggilan singkat dengan sesama pengguna, CCTV untuk mengubah fungsi telefon pintar menjadi kamera pengawas, speedometer yang boleh menentukan berapa kelajuan kita memandu pada masa ini, Music Group untuk mendengar muzik yang sama serentak, WiFi Calls untuk melakukan panggilan telefon melalui WiFi dan Motion Cam untuk merakam automatik setiap ada pergerakan melalui kamera.

Berterusan ke alat-alat unik, ada Metal Detector untuk mendektesi peranti metal di sekitar telefon pintar, Pressure sensor untuk mengesan tekanan, Humidity untuk mengetahui kelembapan, Temperature untuk maklumat termperatur sekitar, Sound intensity yang boleh menunjukkan berapa dB suara, Ruler untuk mengubah fungsi telefon pintar menjadi pembaris dan Step untuk mengathui berapa langkah serta kalori yang sudah dibakar.

Selain beberapa alat yang sudah disebutkan tadi, masih banyak alat-alat lain untuk dicuba langsung di aplikasinya. Meski begitu, kerana aplikasi ini masih tergolong baru, mungkin kualiti grafisnya belum terlalu bagus berbanding aplikasi yang hanya mempunyai satu fungsi sahaja.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Automobile Sat, 30 Nov 2019

Lelaki Bina Helikopter Sendiri Sebab Tidak Suka ‘Traffic Jam’

Boleh buatkan satu tak sebab lambat nak tunggu kereta terbang!

TECH Wed, 4 Jul 2018

Promosi Tiket Wayang RM 7 Sahaja Dengan Pembelian Menerusi E- Dompet Touch ‘n GO

Bosan dan tidak tahu untuk buat apa dihujung minggu? Anda mungkin boleh luangkan masa untuk menonton wayang dan nikmati promosi Legendary 7 dari Touch ‘n Go. Promosi ini dilihat sebagai salah satu cara Touch ‘n […]

TECH Fri, 26 Oct 2018

Guna Telegram, Ini Cara Mudah Muat Turun Video Youtube Pada iPhone

Cara mudah untuk muat turun video daripada Youtube pada iPhone menggunakan aplikasi Telegram.

TECH Sat, 18 Jan 2020
TECH Thu, 5 Jul 2018

Asus Zenfone 5Z Diperkenalkan Di India Dengan Harga Serendah RM 1,760

Pada minggu lepas, kami telah melaporkan bahawa peranti kelas perdana terbaru dari Asus, Zenfone 5Z akan mula berada di pasaran India pada 4 Julai ini. Sehubungan dengan itu, peranti tersebut telah pun mula disenaraikan di pasaran Flipkart dengan harga serendah 29999 INR(~RM […]

OMG Thu, 12 Jul 2018

Wow! Mak Cun Adventure Curi Perhatian Peminat, Catat 250,000 Muat Turun Dalam Masa Singkat

Mak Cun’s Adventure mula mencipta sejarah tersendiri apabila mendapat 100,000 muat turun dalam hanya tempoh 10 hari sahaja. Wow!

TECH Wed, 7 Aug 2019

Matikan Story dan Post Instagram Orang Lain Tanpa Unfollow

Resah dengan akaun yang membuat banyak Story dan Post di Instagram? Sembunyikan sahaja akaun tersebut tanpa unfollow dengan cara ini.

TECH Wed, 31 Oct 2018

Cara Menukar Tema Windows 10 Kepada Versi Gelap

Berikut kami kongsikan cara – cara untuk mengaktifkan tema versi gelap pada Windows 10 anda.

TECH Thu, 1 Nov 2018

Google更新Gboard!用户轻松自制专属表情符号包

继三星与苹果后,Google也推出客制表情符号功能,让用户透过分享一个与自己外貌相像的表情符号,加强自己情绪的表达连结。

TECH Thu, 5 Jul 2018

Maybank2U Berwajah Baru, Tampak Ringkas Dan Moden

Pelbagai langkah dan cara digunakan pihak bank untuk memastikan pelanggan sentiasa berpuas hati dengan servis yang ditawarkan. Antara bank yang kerap melakukan perubahan terhadap perkhidmatan serta penambahbaikan adalah Maybank dimana mereka tampil dengan antaramuka laman web Maybank2U […]

| Live TV