TECH By: Rosli Ab Rahman November 29, 2018 @ 1:02pm

Serba boleh! Aplikasi Android ini mempunyai 48 fungsi penting

Jika kalian mencari aplikasi serbaguna, sepertinya aplikasi Android buatan Ateu Software ini boleh dijadikan salah satu pilihan. Dinamakan All tools, Aplikasi ini mempunyai lebih daripada 40 alat yang sering digunakan oleh ramai orang pada telefon pintar Android mereka.

Beberapa alat asas di aplikasi All Tools meliputi, Torch untuk mengaktifkan senter melalui LED flash atau skrin, Compass untuk menentukan arah, Converter untuk menukar pelbagai unit, Scan Barcode, Scan QR Code, Jam randik, ais dan internet speed test.

Lalu untuk alat lanjutan ada Walkie Talkie untuk melakukan panggilan singkat dengan sesama pengguna, CCTV untuk mengubah fungsi telefon pintar menjadi kamera pengawas, speedometer yang boleh menentukan berapa kelajuan kita memandu pada masa ini, Music Group untuk mendengar muzik yang sama serentak, WiFi Calls untuk melakukan panggilan telefon melalui WiFi dan Motion Cam untuk merakam automatik setiap ada pergerakan melalui kamera.

Berterusan ke alat-alat unik, ada Metal Detector untuk mendektesi peranti metal di sekitar telefon pintar, Pressure sensor untuk mengesan tekanan, Humidity untuk mengetahui kelembapan, Temperature untuk maklumat termperatur sekitar, Sound intensity yang boleh menunjukkan berapa dB suara, Ruler untuk mengubah fungsi telefon pintar menjadi pembaris dan Step untuk mengathui berapa langkah serta kalori yang sudah dibakar.

Selain beberapa alat yang sudah disebutkan tadi, masih banyak alat-alat lain untuk dicuba langsung di aplikasinya. Meski begitu, kerana aplikasi ini masih tergolong baru, mungkin kualiti grafisnya belum terlalu bagus berbanding aplikasi yang hanya mempunyai satu fungsi sahaja.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Fri, 26 Apr 2019

HappyFresh Partners With AEON to Deliver Groceries to More Malaysians

A wider range of groceries as well as wider area for delivery.

TECH Wed, 7 Feb 2018

AIR ASIA LAUNCHES FACIAL RECOGNITION SYSTEM TO SPEED UP CHECK-IN

Check out the new system and learn on how to use it when it reaches airports near you.

TECH Sat, 21 Sep 2019

Mainkan Muzik Youtube Tanpa Buka Aplikasi

Secara tidak langsung ianya akan mengganggu kebolehan peranti untuk “multi tasking” .

TECH Wed, 21 Feb 2018

BUAT PEMBAYARAN DARI PERGELANGAN TANGAN!

Terbaharu, peranti wearable nombor satu di dunia ini merancang melancarkan aplikasi pembayaran mudah alih yang dikenali sebagai Fitbit Pay di Malaysia.

TECH Mon, 29 Apr 2019

Untuk Anda Yang Sedang Berjuang Berhenti Merokok, Baca Artikel Ini!

60,000 rakyat Malaysia sudah menggunakannya, korang bila lagi?

TECH Sun, 13 Jan 2019

Muat Turun Poco Launcher – Ringan Dan Banyak Perkara Menarik

Launcher ini digunakan pada Pocophone F1 boleh dikatakan agak menarik dengan beberapa fungsi terbina dan ringan untuk digunakan pada smartphone lain.

TECH Mon, 13 May 2019

全球暖化有解?吃这食物可救地球

全球暖化有解?专家:吃「油炸食物」可帮地球降温~

TECH Wed, 11 Jul 2018

Potongan Harga Sebanyak RM400 Untuk Huawei Mate 10 Pro

Hampir 8 bulan berada di pasaran Malaysia, harga jualan Huawei Mate 10 Pro dikemaskini dengan penurunan sebanyak RM400. Mula didagangkan pada tanda harga RM3099, peranti dengan skrin paparan 6 inci itu kini boleh dimiliki hanya pada nilai […]

TECH Wed, 11 Jul 2018

Digi Dijangka Perkenal Pelan Internet Tanpa Had Pada Harga Bulanan RM38

Syarikat telco yang menawarkan pelan internet tanpa had dengan bulanan mampu milik pasti menjadi pilihan pengguna di Malaysia. Terdahulu, U Mobile hadir dengan pelan internet tanpa had Giler Unlimited bersama yuran langganan sebanyak RM30 sebulan. Dilihat seolah-olah […]

TECH Mon, 23 Dec 2019

‘Influencer’ Facebook &Instagram Diharamkan Promosi Iklan Vape, Tembakau & Senjata

Kandungan yang mempromosi arak dan ubat kurus juga akan memerlukan sekatan khusus

| Live TV