TECH By: SGMS Enal August 18, 2019 @ 10:38am

Tingkatkan Kualiti Bunyi Pada Android, Cuba Cara Ini

Bunyi tak berapa kuat pada peranti anda? Adakah peranti bermasalah atau punca apa? Apa kata cuba dulu cara ini untuk tingkatkan kualiti bunyi yang dihasilkan oleh peranti anda. Ini untuk anda yang menggunakan peranti Android ye dimana 2 aplikasi Equalizer yang boleh dipasang sebagai penguat kepada Audio pada peranti Android.

  1. Poweramp

Aplikasi untuk meningkatkan kualiti audio ini didatangi dengan fungsi 10-Band EQ, sangat berkesan untuk menetapkan jenis bunyi anda gemari, anda akan dapati perubahan yang ketara sekiranya menggunakan fon telinga. Sayangnya apliaksi ini hanyalah versi percubaan, untuk mendapatkan yang Full Version, anda perlu melanggannya dengan harga yang sangat berbaloi.

Aplikasi ini boleh didapati pada Playstore ataupun Apkpure.com.

  1. Player pro music player

Alternatif lain yang boleh dicuba ialah Player Pro, aplikasi ini menawarkan konfigurasi audio mulai dengan 5-Band graphic equalizer sehinggalah 15 presetbunyi untuk disesuaikan dengan jenis lagu yang anda dengari. Aplikasi ini juga boleh didapati pada Playstore ataupun laman sesawang Apkpure.com

Sumber: Wiser.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Thu, 5 Jul 2018

Razer Pay: Satu Lagi Aplikasi e-Dompet Membuat Kemunculan Di Malaysia

Razer sebuah syarikat yang terkenal dengan peralatan komputer bercirikan gaming kini memperluaskan portfolio perniagaan mereka di Malaysia dengan pelancaran Razer Pay. Razer bekerjasama dengan Berjaya Corp. dalam membawakan aplikasi ini kepada generasi muda dan golongan milenium yang […]

TECH Mon, 24 Sep 2018

Kenali Jenis-Jenis Kabel USB Yang Selalu Kita Guna

Ingin mengetahui jenis-jenis kabel?Kami mempunyai maklumat tentang jenis-jenisnya.

Events Mon, 21 Oct 2019

Planning On Buying Honor 20 Series? Now is the Time!

BOO! HONOR Malaysia is Giving Fans a Treat this Halloween.

Automobile Mon, 25 Nov 2019

10 Hak Anda Perlu Tahu Sebelum Kereta Kena Tarik !

Kereta Kena Tarik? Apa perlu anda buat

TECH Fri, 5 Jan 2018

Telefon Pintar Apa Paling Laris Di China Untuk 2017

China dan telefon pintar bagai aur dengan tebing. Kita semua tahu China merupakan negara pengeluar telefon pintar terbesar di dunia. Antaranya adalah Xiaomi, Meizu, OnePlus, Oppo, Honor, Huawei, dan banyak lagi nama lain.

TECH Thu, 19 Jul 2018

Menghapuskan Folder Kosong Pada Android

Jika anda ingin membuang fail kosong yang berada dalam telefon anda,cubalah cara ini.

TECH Wed, 28 Mar 2018

Muat Turun Data Di Facebook Untuk Keselamatan, Kami Kongsikan Caranya!

Oh ya! Korang perlu bersabar sikit ya memandangkan ia bakal mengambil masa beberapa minit bergantung kepada berapa banyak data anda dan berapa lama anda menjadi pengguna Facebook.

TECH Mon, 16 Apr 2018

Spotify Perkenalkan Wajah Baru Aplikasi Mudah Alih

Apa sahaja tujuan sebenar Spotify menganjurkan majlis ini tentu ditunggu-tunggu oleh penggemar muzik serta para pesaing Spotify yang turut berada dalam industri penstriman muzik.

Automobile Thu, 19 Apr 2018

OPPO F7「6.2寸全面屏+智能美颜2.0」售价RM1399!

自拍专家与潮流先锋的OPPO F系列手机,今日再添新成员,正式发布:OPPO F7!

TECH Mon, 18 Nov 2019

Cara Hantar Mesej Telegram Mengikut Jadual

Rata-rata ramai pengguna media sosial sudah maklum akan aplikasi Telegram jauh lebih baik berbanding aplikasi WhatsApp. Banyak ciri-ciri yang ada disediakan di Telegram tapi tidak ada pada WhatsApp. Baru-baru ini Telegram mewujudkan dua ciri yang […]

| Live TV