Automobile By: SGMS Enal May 22, 2018 @ 7:48am

Uber Henti Operasi Kereta Pandu Sendiri Di Arizona 2 Bulan Selepas Kemalangan Maut:

Uber menghentikan operasi kereta pandu sendiri mereka di Arizona 2 bulan selepas kemalangan maut dilaporkan akibat satu daripada keretanya mengalami kerosakan sistem, lapor syarikat itu pada 24 Mei lalu.

 

Uber Technologies Inc tidak menutup terus program kenderaan autonominya dan akan memberi tumpuan kepada ujian terhad di Pittsburgh, Pennsylvania dan dua lagi bandar di California, menurut jurucakap wanita mereka.

 

Bagaimanapun, Uber berhasrat untuk meneruskan operasi kereta pandu sendiri mereka mulai musim panas ini, tetapi pada jarak yang lebih pendek dan penggunaan kereta yang sedikit, katanya.

 

“Kami komited dan percaya kepada teknologi pandu sendiri dan kami berharap untuk beroperasi di jalan-jalan utama pada masa akan datang,” kata jurucakap itu.

 

Jalan di Arizona yang lebar, rata, cuaca yang bagus dan peraturan mesra korporat dianggap ideal untuk menguji kenderaan autonomi. Uber kini berdepan masalah untuk menguji kenderaan di bandar sesak dengan hujan, kabus, salji dan ais.

 

Ia juga harus memperbaiki hubungan dengan pengawal selia di California, di mana ia tidak mempunyai ujian, dan di Pittsburgh.

 

Uber berkata ia menganggap teknologi pandu sendiri penting untuk masa depan perkhidmatan tunggangannya, walaupun tidak jelas bagaimana ia boleh sesuai dengan pelan Ketua Eksekutif baru, Dara Khosrowshahi. Beliau telah mengubah struktur syarikat dan mengurangkan perbelanjaan tertentu kerana Uber menyediakan tawaran awam bermula tahun depan.

Terdahulu, Uber menggantung programnya di Arizona dan di tempat lain sejurus salah satu Volvo SUV yang beroperasi dalam mod autonomi melanggar dan meragut nyawa seorang wanita yang sedang melintas jalan pada satu malam di bulan Mac di Tempe. Ini menandakan tragedi kematian pertama yang melibatkan kenderaan pandu sendiri.

Sumber | Ditulis oleh SGMS Epul

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Thu, 21 Feb 2019

Your Creativity Could Just Win You a Bunch of Steam Vouchers and Exclusive Accesses

You could be one of the few lucky people to game on the latest Legion device before anyone else in Malaysia!

TECH Wed, 18 Apr 2018

Facebook Mahu Bangunkan Cip Pemprosesan Mereka Sendiri

Facebook kini dalam proses untuk membentuk satu pasukan bagi membangunkan cip pemprosesan mereka sendiri, mengikut laporan Bloomberg. Perkara ini dijangka akan mengejutkan pelbagai pihak memandangkan mereka bukanlah berada dalam industri pembuatan peranti elektronik secara langsung sebelum ini. Seperti kita ketahui, […]

Automobile Thu, 29 Aug 2019

Join THIS Airport Contest And Stand A Chance To Win Your Dream Car, Only On E!News

Stand a chance to win your DREAM CAR at the Malaysia Airport, join the contest now!

TECH Wed, 25 Jul 2018

Teknologi GPU Turbo Dari Huawei Bakal Terima Pesaing Baharu

Pada bulan lepas, Huawei telah mengumumkan berkenaan satu teknologi baru, GPU Turbo melalui pelancaran model telefon pintar di bawah jenama Honor iaitu Honor Play. Teknologi tersebut akan mengoptimumkan prestasi unit pemprosesan grafik(GPU) peranti bagi memberi pengalaman bermain dan penggunaan […]

TECH Tue, 23 Apr 2019
TECH Wed, 4 Sep 2019

3 Langkah Pulihkan Gambar Yang “Blur”

Gambar ‘blur’? Ketahui cara-cara memulihkan gambar anda yang ‘blur’.

Automobile Wed, 13 Jun 2018

看傻眼了!宾士超跑展炫技「隧道里飞檐走壁」

说到这十年来让人印象深刻的圣殿级超跑,应该不少人会想到这台 Mercedes-Benz SLS AMG,当时还请来车神舒马赫拍摄广告。

TECH Thu, 10 Jan 2019
TECH Fri, 13 Jul 2018

Google Chrome Kini Menggunakan Lebih Banyak RAM Dalam Menghadapi Kerentanan Spectre

Pelayar Chrome tidak dinafikan sebagai salah satu pelayar popular digunakan oleh orang ramai. Merupakan sebuah produk Google, integrasinya bersama-sama produk popular Google yang lain seperti Gmail dan YouTube membuatkan pengguna senang memilih Chrome berbanding pelayar–pelayar lain. Walau bagaimanapun, Chrome juga […]

TECH Sat, 16 Jun 2018

Melihat Kata Laluan & Info Kad Kredit Yang DiSimpan Pada iOS 12

Jika anda mempunyai Iphone iOS 12,anda perlu mengetahui info ini.

| Live TV