TECH By: SGMS Putri July 17, 2018 @ 12:13pm

Xiaomi Keluarkan Iklan Acah Pertama Bagi Peranti Mi A2

Xiaomi telah memperkenalkan model Xiaomi Mi 6X pada bulan April yang lalu dan baru-baru ini mereka telah mengesahkan bahawa mereka akan melancarkan pula peranti Mi A2 di Sepanyol, 24 Julai ini. Mi A2 juga adalah merupakan model Mi 6X yang telah dijenamakan semula dan menggunakan sistem Android One.

Sehubungan dengan itu, mereka telah mengeluarkan iklan acah bagi peranti tersebut buat kali pertama pada 15 Julai yang lepas. Ia dibuat melalui satu kiriman di laman akaun Twitter rasmi mereka, @xiaomi.

Mi

@xiaomi

 
 

Are you a big fan of ? You will love this…

 

Dalam kiriman berkenaan, Xiaomi telah menggunakan tanda pagar #2isbetterthan1 bagi memaklumkan bahawa perantiini jauh lebih baik berbanding Mi A1. Mereka mendakwa, pengguna peranti Mi A1 yang dilancarkan pada September tahun lalu itu pasti akan menggemari Xiaomi Mi A2.

Peranti ini akan hadir dengan sistem cip Qualcomm Snapdragon 660 dengan tiga pilihan variasi memori iaitu 3GB, 4GB dan 6GB serta tiga pilihan simpanan dalaman iaitu 32GB, 64GB dan 128GB. Ia juga akan menggunakan skrin 5.99 inci FHD+ serta dwi-kamera utama gabungan lensa 12MP dan 20MP.

Harga pasaran bagi peranti ini dijangka akan diumumkan semasa majlis pelancaran itu nanti. Xiaomi Mi A2 Lite juga dikatakan akan dilancarkan pada dalam majlis yang sama.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Wed, 31 Jul 2019

谷歌不客气了!新手机可「隔空操作」

Google今年采取不同的策略,不仅承认开发下一代Pixel 4系列,并且逐步公开新机亮点;日前Google在官方部落格展示,Pixel 4具备手势操作与脸部辨识两大功能。

TECH Sat, 16 Mar 2019

Modem 4G Dengan Fungsi “Power Bank” Terbaik

Kepada anda yang gemar melancong dan inginkan sebuah modem 4G yang berkapasiti bateri yang besar, berikut kami kongsikan 2 buah Modem MiFi dengan fungsi Power bank. 

TECH Wed, 25 Jul 2018

Ayuh Bandingkan Spesifikasi Mi A1, Mi A2 Dan Mi A2 Lite

Xiaomi meneruskan lagi legasi Mi A1 menerusi model terbaru iaitu Mi A2 dan ditambah bersama satu lagi model berspesifikasi sedikit rendah dalam kelas permulaan Mi A2 Lite. Berada dalam kelas pertengahan, prestasi yang ditunjukkan oleh Mi A1 sangat […]

TECH Sat, 6 Oct 2018

Jadikan Kad MicroSD Sebagai “Internal Memory” Telefon Pintar

Adakah anda memerlukan ‘extra storage’ untuk telefon bimbit anda? Kami ada cara untuk menukarkan kad micro sd anda daripada ‘external storage’ kepada ‘internal storage’.

TECH Fri, 10 Jan 2020
TECH Tue, 30 Oct 2018

Instagram荣登美国青少年最喜爱使用的社群平台

调查显示,全美国有高达85%的青少年平均每月至少使用一次Instagram!

TECH Thu, 30 Aug 2018

Cara Menyimpan Voice Note Daripada Whatsapp Sebagai Fail mp3

Ini dikongsikan cara – cara untuk mengubah fail suara tersebut kepada fail jenis mp3.

TECH Wed, 18 Sep 2019

我们可以为全球暖化「贡献」什么?

不必再追究地球浩劫是否会发生,或人类是否为肆虐大自然的罪魁祸首,我们该关注的是能做些什么为缓解全球变暖尽一份心力。

LIFESTYLE Thu, 5 Apr 2018

Ketagihan Bermain Permainan Video Merupakan Satu Penyakit – WHO

Ketagihan permainan video sememangnya semakin serius sejak kebelakangan ini. Ramai di antara kita yang menganggap bermian permainan video selama 5 ke 6 jam sehari itu adalah normal.

TECH Tue, 24 Jul 2018

Valve Ban 100,000 Pengguna Yang Terlibat Dengan Penipuan Dalam Permainan

Tiada siapa yang suka berhadapan dengan cheater di dalam permainan kesukaan mereka. Mereka ini dengan sengaja memperoleh kelebihan yang tidak adil buat pemain lain. Steam sebagai sebuah platform permainan terkenal di seluruh dunia telah membuang hampir 100,000 […]

error: Content is protected !!