Tips By: Yanie Baharom February 21, 2018 @ 4:21pm

Cara Pulihkan Dara Jika Tiada Bajet Atau Malu Mencuba Perubatan Moden!

Yang tak dara kembali dara! Wow kedengaran amat menarik topik ini bukan?

Bagi isteri-isteri yang mahu memikat suami atau wanita yang mempunyai bajet lebih itu, langsung saja rujuk  hasrat anda yang mengimpikan kembali dara di mana-mana Hospital yang menawarkan perkhidmatan ‘memulihkan dara’.

Sementara golongan wanita yang agak-agak pemalu dan tiada bajet, usah risau kerana ada cara untuk anda mengembalikan kedaraan. Walaupun mustahil untuk anda mengembalikan selaput dara tetapi sekurang-kurangnya anda bisa merasakan diri persis perawan atau mendapat pujian daripada suami, “you punya ketat lah sayang”, itu sudah tentu membuatkan anda senyum sampai ke telinga bukan?

Okay, dibawah ini adalah petua perubatan secara alami atau tradisional untuk memulihkan dara dan mengetatkan faraj wanita, dimana petua ini bukan saja mudah malah senang dilakukan.

Ramuan terdiri daripada:

1. 12 biji pinang muda sebesar ibu jari

 

http://www.mingguanwanita.my

2. Gambir Sarawak sebesar kuku telunjuk

 

www.nasionalisme.co

 

Pinang muda ini dibelah dua. Pastikan isinya masih lembut dan bergetah. Tumbuk isi pinang muda ini dan kemudian diperah bagi mendapatkan air pekat bergetah berwarna kemerahan.

Campurkan dengan gambir Sarawak yang telah dihancurkan terlebih dahulu. Kacau rata-rata dan panaskan di atas api yang sederhana sehingga terbentuk cecair pekat seperti gam (tak begitu kuat melekat apabila disentuh).

Celupkan ramuan ini dengan kapas telinga atau kapas yang digulung. Perlahan-lahan masukkan ke dalam lubang faraj yang telah dibersihkan dan dikeringkan terlebih dahulu.

 

www.debate.com.mx

 

Lakukan sorong tarik dengan berhati-hati sebanyak 3-4 kali. Peringkat awal, mungkin rasa pedih sedikit. 

Peringatan! jangan membasuh faraj atau buang air selama 3 jam setelah melakukan rawatan ini atau anda terpaksa mengulangnya sekali lagi. Seeloknya dilakukan rawatan petua ini pada sebelah malam atau selepas subuh.

Elak melakukan rawatan ini  ketika sedang haid kerana ia boleh memberi kesan tidak nyaman atau lebih worst! jangkitan dalam faraj…

 

www.teronga.com

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Tips Fri, 19 Jan 2018

Tip Pilih Tali Leher Buat Suami

Tali leher merupakan aksesori penting lelaki bekerja di pejabat yang mementingkan kekemasan dan penampilan berimej korporat.

Eat Travel Tue, 19 Mar 2019

Elak daun kesum layu, kekalkan kesegaran seperti baru dipetik

Kaedah ringkas pastikan daun kesum kekal beraroma

Tips Thu, 8 Feb 2018

Tak Tahu Nak ‘Handle’ Suami Sibuk Macam Dato’ Aliff Syukri? Baca 5 Tips Dari Datin Shahida Ini!

Pasti ramai wanita di luar sana yang mencemburui Datin Sri Shahida kerana memiliki suami yang kaya raya seperti Dato’ Sri Aliff Syukri.

Tips Fri, 26 Jan 2018

Jinakkan Rambut Kerinting

Bagi yang dianugerahkan dengan rambut kerinting, pasti anda pernah berasa bosan dengan gaya rambut anda. Maklumlah, rambut kerinting memang perlu perhatian yang lebih. Jika tidak kena gaya, ia akan kelihatan menggerbang dan tidak terurus. Ikuti tips berikut agar anda tampil mempesona.

Tips Wed, 14 Mar 2018

Dambakan Wajah Yang Mulus & Berseri? 10 Jenis Masker Semulajadi Ini Sangat Mudah & Jimat Dibuat Sendiri Di Rumah

Kata-kata pujian sebegitu pasti anda suka kan? Iyalah, wanita memang suka dipuji lagi-lagi bab kecantikan diri mereka. Tetapi tidak semua wanita mempunyai kulit wajah yang ‘perfect’! Dan pastinya pelbagai cara yang dilakukan untuk mendapatkan kulit wajah yang didambakan. Sama ada membeli produk-produk skrincare mahupun membuat treatment kecantikkan sehingga sanggup berhabis duit. 

Featured Tue, 20 Mar 2018

Ini 12 Cara Semulajadi Untuk Ucap Selamat Tinggal Kepada Keputihan. Mudah & Berkesan!

Perubahan hormon, faktor kebersihan, jangkitan kuman dan virus merupakan antara punca terjadinya masalah keputihan di kalangan wanita.

Featured Mon, 8 Jan 2018

Amalkan 5 Cara Ini Untuk Hilangkan Daki Badan Ketika Mandi..Jom Sental!

“Eh Man, Mama tengok mandi berjam-jam lama, tapi cuba Man pergi tengok kat cermin kejap. Kat leher tu banyak lagi daki. Kena sental betul-betul, macam tulah cara hilangkan daki yang betul. Bukan duduk bawah ‘shower’ […]

Featured Wed, 20 May 2020
Tips Tue, 16 Jan 2018

Tip Kurus & Sihat Siti Sarah

Satu ketika dulu, penyanyi popular Siti Sarah Raisuddin pernah mengalami masalah berat badan selepas melahirkan anak keduanya. Kini, ibu kepada tiga cahaya mata ini memiliki bentuk badan yang menawan persis anak dara. Nak tahu rahsia […]

Tips Tue, 20 Feb 2018

Pedulikan Penghasad Dengki, Ini 8 Cara Raih Bahagia

Adakah anda gembira, sukar atau penuh dengan kesedihan? Realiti kehidupan, pasti dipenuhi dengan pahit, manis, duka, dan gembira.

| Live TV