Tips By: Yanie Baharom February 21, 2018 @ 4:21pm

Cara Pulihkan Dara Jika Tiada Bajet Atau Malu Mencuba Perubatan Moden!

Yang tak dara kembali dara! Wow kedengaran amat menarik topik ini bukan?

Bagi isteri-isteri yang mahu memikat suami atau wanita yang mempunyai bajet lebih itu, langsung saja rujuk  hasrat anda yang mengimpikan kembali dara di mana-mana Hospital yang menawarkan perkhidmatan ‘memulihkan dara’.

Sementara golongan wanita yang agak-agak pemalu dan tiada bajet, usah risau kerana ada cara untuk anda mengembalikan kedaraan. Walaupun mustahil untuk anda mengembalikan selaput dara tetapi sekurang-kurangnya anda bisa merasakan diri persis perawan atau mendapat pujian daripada suami, “you punya ketat lah sayang”, itu sudah tentu membuatkan anda senyum sampai ke telinga bukan?

Okay, dibawah ini adalah petua perubatan secara alami atau tradisional untuk memulihkan dara dan mengetatkan faraj wanita, dimana petua ini bukan saja mudah malah senang dilakukan.

Ramuan terdiri daripada:

1. 12 biji pinang muda sebesar ibu jari

 

http://www.mingguanwanita.my

2. Gambir Sarawak sebesar kuku telunjuk

 

www.nasionalisme.co

 

Pinang muda ini dibelah dua. Pastikan isinya masih lembut dan bergetah. Tumbuk isi pinang muda ini dan kemudian diperah bagi mendapatkan air pekat bergetah berwarna kemerahan.

Campurkan dengan gambir Sarawak yang telah dihancurkan terlebih dahulu. Kacau rata-rata dan panaskan di atas api yang sederhana sehingga terbentuk cecair pekat seperti gam (tak begitu kuat melekat apabila disentuh).

Celupkan ramuan ini dengan kapas telinga atau kapas yang digulung. Perlahan-lahan masukkan ke dalam lubang faraj yang telah dibersihkan dan dikeringkan terlebih dahulu.

 

www.debate.com.mx

 

Lakukan sorong tarik dengan berhati-hati sebanyak 3-4 kali. Peringkat awal, mungkin rasa pedih sedikit. 

Peringatan! jangan membasuh faraj atau buang air selama 3 jam setelah melakukan rawatan ini atau anda terpaksa mengulangnya sekali lagi. Seeloknya dilakukan rawatan petua ini pada sebelah malam atau selepas subuh.

Elak melakukan rawatan ini  ketika sedang haid kerana ia boleh memberi kesan tidak nyaman atau lebih worst! jangkitan dalam faraj…

 

www.teronga.com

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Tips Fri, 23 Feb 2018

3 Sebab Kenapa Diet Epal Hijau Boleh Kuruskan Badan

Pernah dengar tentang diet epal hijau? Jika anda yang sangat concern tentang berat badan, mesti sentiasa ambil tahu tentang rutin-rutin diet yang dipercayai menurunkan berat badan.

Tips Fri, 19 Jan 2018

Tip Pilih Tali Leher Buat Suami

Tali leher merupakan aksesori penting lelaki bekerja di pejabat yang mementingkan kekemasan dan penampilan berimej korporat.

Tips Sun, 21 Jan 2018

10 Tip Penjagaan Gigi

Menjaga kesihatan gigi dan mulut memang penting bagi memastikan tidak berlaku masalah seperti gigi berlubang, gusi berdarah, dan juga mulut berbau.

Tips Wed, 6 Jun 2018

Kalau Tak Nak Kulit Wajah Berminyak, Elak Daripada Melakukan 5 Perkara Ini!

Periksa sama ada anda ada melakukan perkara-perkara ini. Jangan buat dah!

Tips Fri, 2 Feb 2018

Tip Pilih Sweater

Sweater atau baju panas walaupun tidak sepopular t-shirt di negara-negara beriklim panas dan lembab seperti Malaysia, namun item fesyen ini mesti ada dalam simpanan almari seseorang.

Tips Wed, 24 Jan 2018

Cara Jean-ius Untuk Memilih Jean Yang Sesuai

Kini terdapat pelbagai jenis jeans di pasaran antaranya potongan straight cut, boot cut, skinny, super flare, ankle length, boyfriend cut dan high waist. Namun, tidak semua potongan tersebut sesuai dengan bentuk badan anda kerana jika silap pilih, ia menampakkan pinggul anda lebih besar. Cara jean-ius memilih jeans adalah dengan mengenali dahulu bentuk tubuh badan.

Tips Mon, 8 Jan 2018

Ketahui 6 Sebab Kenapa Jerawat Naik Tanpa Henti Di Beberapa Bahagian Badan Ini

Aduh! Jerawat naik lagi? Wanita memang tidak akan terlepas dari mengalami dilema apabila jerawat tumbuh kan? Tetapi, untuk pengetahuan anda, apabila jerawat tumbuh, ini bermaksud ada sesuatu yang tidak kena dengan badan anda. Jerawat yang […]

Gaya Hidup Wed, 17 Jan 2018

5 Cara Mudah Kempiskan Perut

Perut buncit memang menjengkelkan ramai wanita kerana ia membuatkan penampilan kelihatan kurang menarik. Lebih-lebih lagi jika ingin mengenakan busana yang mengikut bentuk badan. Selain itu, perut buncit juga menimbulkan rasa kurang selesa apabila perlu duduk […]

Tips Thu, 8 Feb 2018

Tak Tahu Nak ‘Handle’ Suami Sibuk Macam Dato’ Aliff Syukri? Baca 5 Tips Dari Datin Shahida Ini!

Pasti ramai wanita di luar sana yang mencemburui Datin Sri Shahida kerana memiliki suami yang kaya raya seperti Dato’ Sri Aliff Syukri.

Featured Mon, 8 Jan 2018

Amalkan 5 Cara Ini Untuk Hilangkan Daki Badan Ketika Mandi..Jom Sental!

“Eh Man, Mama tengok mandi berjam-jam lama, tapi cuba Man pergi tengok kat cermin kejap. Kat leher tu banyak lagi daki. Kena sental betul-betul, macam tulah cara hilangkan daki yang betul. Bukan duduk bawah ‘shower’ […]

| Live TV