Tips By: Nani Ramlee January 16, 2018 @ 4:41am

Tip Kurus & Sihat Siti Sarah

Satu ketika dulu, penyanyi popular Siti Sarah Raisuddin pernah mengalami masalah berat badan selepas melahirkan anak keduanya. Kini, ibu kepada tiga cahaya mata ini memiliki bentuk badan yang menawan persis anak dara.

Sebagai selebriti, amat penting buatnya menjaga penampilan diri

Nak tahu rahsia penyanyi lagu Kesetiaan ini, jom semak tip di bawah.

1. Selain mengamalkan produk sendiri, Sarah juga amat menitikberatkan soal pemakanan.

2. Sarah akui mengurangkan pengambilan tepung gandum.

Sarah amat menitik beratkan soal pemakanan yang seimbang

3. Isteri kepada pelawak Shuib ini juga tidak makan daging merah.

4. Penyanyi lagu Jangan Kau Mimpi ini juga tidak minum air bergula. Sebagai ganti, Sarah akan minum jus buah.

5. Ibu kepada tiga anak ini juga akui mengamalkan jamu selepas bersalin. Sarah akan menggunakan bahan-bahan seperti asam jawa, kunyit, telur, gula kabung asli, kencu dan cekor untuk direbus sebelum diminum.

Siti Sarah bersama keluarga tercinta

6. Sarah juga akan minum banyak air putih untuk memastikan kulitnya tidak kering.

7. Penyanyi berusia 33 tahun ini tidak mengambil makanan berminyak.

8. Pernah melihat sendiri arwah ibunya menderita akibat penyakit kencing manis, Sarah akui dia kini tidak mengambil gula putih atau makanan manis. Sebaliknya, jika dia terasa ingin makan benda manis, dia akan menggantikannya dengan madu asli dan coklat.

Madu merupakan alternatif Sarah untuk menggantikan gula

9. Kesibukan dengan keluarga dan kerjaya membuatkan Sarah jarang bersenam. Namun, jika ada masa kelapangan, dia akan cuba cari masa untuk pergi bersenam.

10. Sarah juga mengambil suplemen Vitamin C untuk kesihatan badan.

Kredit gambar : https://www.instagram.com/sitisarahraissuddin

Sumber : Aplikasi Wanita
Muat turun secara percuma di :- Google Play – http://bit.ly/WanitaAndroid dan AppStore – http://bit.ly/WanitaApple

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 8 Jan 2018

6 Tips Mudah Lentikkan Bulu Mata Secara Semulajadi

“Dahlah mata aku ni sepet, bulu mata pulak pendek. Jeles betul tengok si Kamilia tu, mata sudahlah bulat, bulu mata pun panjang melentik. Tak payah susah-susah pakai maskara tebal pun dah nampak cantik. Untunglah. Agak-agak […]

Tips Mon, 8 Jan 2018

Kenapa Selalu ‘Missed Period’? Selain Mengandung, Ini 9 Sebabnya!

“Eh, baru aku perasan bulan ni belum datang haid. Tapi, takkanlah mengandung kot? Tak ada simptom-simptom mengandung pun. Lagipun, baru saja pakai suntikan perancang. Apa punca lewat haid selain mengandung ya?” Sebenarnya memang banyak punca […]

Tips Thu, 8 Feb 2018

Tak Tahu Nak ‘Handle’ Suami Sibuk Macam Dato’ Aliff Syukri? Baca 5 Tips Dari Datin Shahida Ini!

Pasti ramai wanita di luar sana yang mencemburui Datin Sri Shahida kerana memiliki suami yang kaya raya seperti Dato’ Sri Aliff Syukri.

Oh Lawa Tue, 27 Aug 2019

Lawanya extension bulu mata! Sebelum buat, ini panduannya

Pemasangan  bulu mata semakin diminati oleh kebanyakan wanita dan ia kini menjadi trend di Malaysia. Ia adalah teknik memasang bulu mata untuk menampakkan bulu mata anda lebih lebat, lentik dan panjang.  Kaedah dinamakan persambungan ini […]

Tips Tue, 20 Feb 2018

Pedulikan Penghasad Dengki, Ini 8 Cara Raih Bahagia

Adakah anda gembira, sukar atau penuh dengan kesedihan? Realiti kehidupan, pasti dipenuhi dengan pahit, manis, duka, dan gembira.

Tips Fri, 26 Jan 2018

Jinakkan Rambut Kerinting

Bagi yang dianugerahkan dengan rambut kerinting, pasti anda pernah berasa bosan dengan gaya rambut anda. Maklumlah, rambut kerinting memang perlu perhatian yang lebih. Jika tidak kena gaya, ia akan kelihatan menggerbang dan tidak terurus. Ikuti tips berikut agar anda tampil mempesona.

Tips Wed, 21 Feb 2018

Cara Pulihkan Dara Jika Tiada Bajet Atau Malu Mencuba Perubatan Moden!

Yang tak dara kembali dara! Wow kedengaran amat menarik topik ini bukan?

Tips Sun, 21 Jan 2018

10 Tip Penjagaan Gigi

Menjaga kesihatan gigi dan mulut memang penting bagi memastikan tidak berlaku masalah seperti gigi berlubang, gusi berdarah, dan juga mulut berbau.

Featured Tue, 20 Mar 2018

Ini 12 Cara Semulajadi Untuk Ucap Selamat Tinggal Kepada Keputihan. Mudah & Berkesan!

Perubahan hormon, faktor kebersihan, jangkitan kuman dan virus merupakan antara punca terjadinya masalah keputihan di kalangan wanita.

Tips Wed, 24 Jan 2018

Cara Jean-ius Untuk Memilih Jean Yang Sesuai

Kini terdapat pelbagai jenis jeans di pasaran antaranya potongan straight cut, boot cut, skinny, super flare, ankle length, boyfriend cut dan high waist. Namun, tidak semua potongan tersebut sesuai dengan bentuk badan anda kerana jika silap pilih, ia menampakkan pinggul anda lebih besar. Cara jean-ius memilih jeans adalah dengan mengenali dahulu bentuk tubuh badan.

| Live TV