Advertisement
Celeb Buzz By: Salma Syahbuddin 04 April 2020 (19:05)

Aizat Amdan Stress Alami Berat Badan Berlebihan ?

Penyanyi yang popular menerusi lagu Sampai Ke Hari Tua ini bukan sahaja tercalon dalam senarai artis yang bertanding untuk Anugerah Bintang Popular Berita Harian 31 (ABPBH31) bagi kategori penyanyi lelaki popular malah, beliau juga kini sedang sibuk memilih protege beliau untuk program Mentor 7 yang bakal bersiaran di TV3 bermula Oktober ini.

Walaupun sibuk, Aizat mengakui berat badannya juga turut bertambah dan kini beliau kembali mengamalkan semula pemakanan yang lebih sihat dan seimbang. 

Sumber : Instagram @aizatamdan

Menurut Aizat, beliau sukar mengawal selera makan menjadikan berat beliau naik secara mendadak sehingga 88 kilogram.

“Beberapa tahun lalu saya pernah berdepan dengan berat badan berlebihan sehingga mencecah 113 kg tetapi saya berusaha untuk turunkan berat badan saya sehingga 78 kg. Dan tahun ini saya sedar perubahan berat badan saya sedikit naik. Jadi sasaran saya sebelum hujung tahun ini ialah menurunkan semula berat badan sehingga 75 kg.” Katanya

Sumber : Instagram @aizatamdan

Kenapa 75 kg?

Bagi Aizat, jika dikira mengikut ketinggian beliau, anggaran angka 75 kg itu adalah berat yang paling ideal untuk seorang lelaki seperti beliau. 

Malah, Aizat juga turut berkongsi tips dan aktiviti hariannya menerusi vlog Aizat Amdan menerusi laman Youtube nya yang telahpun ditonton sebanyak 2,853 tontonan setakat ini.

Jadi, buat mereka diluar sana, sekiranya korang nak turunkan berat badan ala-ala Aizat Amdan bolehlah ikut tips dan skill yang ditunjukkan oleh beliau okay!

| ARTIKEL Xtra

Celeb Buzz Thu, 17 May 2018

“Menulis Bukan-Bukan Dan Tanpa Usul Periksa” Anuar Zain Kata Netizen Kurang Ajar!

Anuar Zain yang juga merupakan adik kepada Ziana Zain ini tampil memberikan kenyataan bahawa netizen seharusnya tidak menulis sesuatu perkara negatif dan membuat spekulasi terhadap isu berkaitan situasi rumah tangga kakaknya

Events Fri, 1 Nov 2019

Syamel Nervous Jumpa Ernie Zakri?

Aik…kenapa tu Syamel?

Celeb Buzz Fri, 28 Sep 2018

Apa Lagi Elfira Loy Nak?

Wah, El memang cantik pun

Celeb Buzz Sun, 17 Mar 2019

Rimas Bersaiz XL, Sam Smith Nekad Sedut Lemak!

Sejak dari kecil lagi, Sam Smith memiliki badan bersaiz besar. Sebab terlalu rimas, Sam nekad berjumpa doktor!

Celeb Buzz Fri, 30 Aug 2019

Erra Fazira Kongsi Pengalaman Di Tanah Suci

Saya nampak awan hitam berarak sebelum hujan turun dengan sangat lebat…

Celeb Buzz Thu, 12 Dec 2019

Luahan Perasaan Hael Husaini Dalam ‘Hati’

Wow, ada gerakan baru dalam muzik video kali ni!

Celeb Buzz Sat, 30 Nov 2019

Senarai Penuh Finalis Anugerah Juara Lagu (AJL 34), Tiga Mentor Bakal Berentap

Tahniah kepada semua lagu yang terpilih! Buat sehabis baik di Anugerah Juara Lagu 34 nanti ok?

Celeb Buzz Sat, 30 Jun 2018

Pelakon Popular Ini Bakal Dapat Anak Kembar Di Usia 44!

Tahniah! Akhirnya penantian pelakon popular ini bakal berakhir. Khabarnya kembar lagi. Auwww, mesti comel kan?

Celeb Buzz Wed, 21 Aug 2019

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL