Trending By: Salma Syahbuddin March 7, 2018 @ 9:09am

Lawak! Koleksi Biskut Viral Bikin Pecah Perut

Apa yang menarik pasal biskut viral ni?

Biskut viral yang menggunakan hanya empat bahan asas ini semakin mendapat perhatian bukan sahaja kerana bahan-bahannya yang murah tetapi bentuk biskut ini juga menjadi bahan lawak sebaik sahaja keluar daripada ketuhar.

Resepi yang mula menjadi viral sejak dikongsikan menerusi laman sosial Facebook ini telah diinspirasikan oleh Maria Khalisya  Khalis. Beliau berkongsi resepi biskut viral ini sebagai salah-satu aktiviti beliau bersama anak-anak.

Namun, apa yang menarik perhatian netizen keadaan dan bentuk alien yang muncul beserta caption yang netizen labelkan untuk biskut viral ini sesuai dengan bentuknya semestinya bikin orang ramai pecah perut!  Tengok sahajalah hasilnya.

Kreatif juga rakyat Malaysia kan? Tak sangka air tangan Puan Maria Khalisya untuk hasilkan biskut viral ni menjadi perhatian netizen sehingga ramai yang ingin mencubanya. Tapi, gambar terakhir tu, korang rasa biskut Alien ni betul-betul serupa dengan Psy ke? Kalau serupa, bertuah betul Psy ada biskut sendiri kan?

Dan, kepada korang yang baca story ni, jangan pula ketawa sampai berdekah-dekah sampai tak buat kerja okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 20 Apr 2018

Dikecam Kerana Menghadiri Pesta Muzik Coachella, Kylie Jenner Kongsi Gambar Anak Comelnya

Anda tengok sendiri, gerenti hati anda akan berbunga-bunga. Rasa macam nak gigit!

Trending Wed, 5 Dec 2018

OMG! Tragedi Cas Telefon Sambil Pakai Earphone Berulang Lagi

Tidak sangka hanya kerana gemar mendengar lagu menggunakan earfon maut

Trending Thu, 26 Jul 2018

Semua Lembaga Pengarah Khazanah Tawar Letak Jawatan

Khazanah Nasional, dalam satu kenyataan, memaklumkan tawaran itu dibuat bagi membantu memudahkan peralihan yang teratur di bawah kerajaan baharu di bawah Pakatan Rakyat.

Trending Fri, 16 Mar 2018

Tewas Dek Bisa Si Tedung…Al-Fatihah

Beliau mengetuai Skuad King Cobra Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang yang ditubuhkan sejak hujung 2015 sebagai tenaga pengajar bagi melatih anggota pasukan untuk menangkap haiwan berbisa selain mengadakan ceramah dan taklimat kepada orang ramai.

Trending Sun, 17 Jan 2021

Tarikh Pembayaran BPR 2021 & Kadar Bantuan

Jangan terlepas tarikh-tarikh penting ni!

Trending Mon, 21 Dec 2020

Varian Baru Virus Covid-19 Semakin Merebak, Negara Eropah Sekat Rentas Negara Ke UK

Dalam satu laporan terkini, United Kingdom telah melaporkan  mutasi baharu virus COVID-19 yang dikenali sebagai VUI-202012/01.  Mutasi itu telah menyebabkan virus lebih mudah berjangkit antara individu. Justeru, negara-negera Eropah seperti Itali, Belanda dan Belgium  kini […]

Trending Wed, 11 Jul 2018

Jho Low Tidak Lagi Di Macau

PDRM menerima emel daripada pihak berkuasa negara berkenaan dua hari lalu memaklumkan mengenai status serta lokasi terkini Jho Low.

Trending Mon, 16 Apr 2018

Pelik! Wedding Dress Unik Alaf Baru Ini Curi Perhatian

Rekaan baju pengantin ini dikatakan unik dan lain daripada lain! Mungkin boleh beri inspirasi untuk yang bakal bergelar raja sehari?

| Live TV