Trending By: Salma Syahbuddin March 7, 2018 @ 9:09am

Lawak! Koleksi Biskut Viral Bikin Pecah Perut

Apa yang menarik pasal biskut viral ni?

Biskut viral yang menggunakan hanya empat bahan asas ini semakin mendapat perhatian bukan sahaja kerana bahan-bahannya yang murah tetapi bentuk biskut ini juga menjadi bahan lawak sebaik sahaja keluar daripada ketuhar.

Resepi yang mula menjadi viral sejak dikongsikan menerusi laman sosial Facebook ini telah diinspirasikan oleh Maria Khalisya  Khalis. Beliau berkongsi resepi biskut viral ini sebagai salah-satu aktiviti beliau bersama anak-anak.

Namun, apa yang menarik perhatian netizen keadaan dan bentuk alien yang muncul beserta caption yang netizen labelkan untuk biskut viral ini sesuai dengan bentuknya semestinya bikin orang ramai pecah perut!  Tengok sahajalah hasilnya.

Kreatif juga rakyat Malaysia kan? Tak sangka air tangan Puan Maria Khalisya untuk hasilkan biskut viral ni menjadi perhatian netizen sehingga ramai yang ingin mencubanya. Tapi, gambar terakhir tu, korang rasa biskut Alien ni betul-betul serupa dengan Psy ke? Kalau serupa, bertuah betul Psy ada biskut sendiri kan?

Dan, kepada korang yang baca story ni, jangan pula ketawa sampai berdekah-dekah sampai tak buat kerja okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 11 Jul 2018
Trending Mon, 7 Sep 2020
Trending Sun, 4 Mar 2018

Akauntan Ditipu Sindiket Pinjaman Wang Dari Facebook

Akibat terlalu mudah percaya terhadap iklan pinjaman wang di Facebook, seorang akauntan berputih mata dan menanggung kerugian sebanyak RM132,120 selepas ditipu sindiket menawarkan pinjaman wang yang tidak wujud. Menurut sumber, kejadian itu bermula pada awal […]

Trending Wed, 21 Nov 2018

E-Cigarettes and Vapes are 95% Safer Than Cigarettes

So it’s actually better to move onto these electronic devices rather than smoke those old school sticks…

Trending Fri, 25 Oct 2019
Trending Wed, 29 Nov 2017

Jana pendapatan melalui Vending Machine ‘Boss Vend’

Ingin berniaga tetapi masih belum dapat mencari produk atau lokasi yang sesuai? Terbaru dilancarkan Vending Machine ‘Boss Vend’. Jom baca apa yang menarik

Trending Fri, 31 May 2019

宠物学校「小朋友午睡照」意外爆红!

宠物学校「小朋友午睡照」意外爆红!网友惊讶:没想到睡觉也是训练内容。

Acara Tue, 7 Sep 2021
Trending Tue, 15 Oct 2019

Eliud Kipchoge Pecah Rekod Tamatkan Maraton Selama 2 Jam

Eliud Kipchoge berada dalam kelasnya yang tersendiri apabila beliau berjaya menamatkan maraton selama dua jam sekaligus memecah rekod peribadi beliau sebagai atlet olimpik Kenya. Acara larian maraton yang diadakan di Vienna pada sabtu lalu itu […]

Trending Sun, 15 Nov 2020

| Live TV