Trending By: Yanie Baharom March 6, 2018 @ 10:46pm

11 Bulan Bernikah, Akhirnya Dato’ Jamal Abdillah Perkenal Isteri Kepada Umum!

Selepas 11 bulan mendirikan rumah tangga, Raja Pop Datuk Jamal Abdillah (Jamal) , 59, memperkenalkan isterinya, Datin Zai Izzati Khiruddin (Izatti), 24, kepada media buat pertama kalinya petang tadi.

“Dia anugerah Tuhan” …. itu yang diluahkan Jamal dalam satu temubual usai Sidang Media “Luncheon With The Stars – In Celebration of Secretaries Week 2018”  di Hotel Tenera, Bangi. 

Jamal yang bakal menjayakan program itu bersama Ratu R&B, Dayang Nurfaizah, berkata, walaupun jodoh mereka diatur keluarga dengan jarak usia 38 tahun, baginya wanita asal Kulim, Kedah itu kini menjadi isteri yang harus dihargai dan disayangi.

 

 

“Sememangnya isteri adalah anugerah Tuhan yang paling indah. Bukan soal sedia perkenalkan atau tidak sebaliknya, dia kini adalah peneman yang setia bersama saya ke mana-mana majlis.

“Kami hanya kenal dua bulan sebelum berkahwin. Itu pun jumpa sekali saja sebelum kahwin kerana sibuk membuat persediaan untuk pernikahan,” katanya mengenai isteri yang dinikahi di kampungnya di Ipoh, Perak pada 1 April 2017.

Akui Jamal lagi, keperibadian Izzati yang lembut selain kedua-dua anaknya yang menyenangi Izzati membuatkan hati beliau yakin wanita terbabit adalah pilihan paling tepat. Wanita bersusuk tinggi lampai itu merupakan perkahwinan ke empat Jamal.

 

 

Sementara itu, Izzati berkata, dia semakin membiasakan diri dengan populariti suaminya juga status Jamal sebagai milik masyarakat.

“Pernah di satu majlis, ada peminat menolak saya kerana hanya mahu bergambar dengan Jamal. Saya tidak ambil hati kerana faham diluar suami adalah milik masyarakat tetapi dia rumah dia adalah milik saya,” katanya.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 13 May 2020
Trending Sun, 1 Apr 2018

Kenapa Kek Perkahwinan Ini Menjadi Kek Paling Mahal Di Dunia

Inilah yang dikatakan kek paling mahal didunia dengan menampilkan bentuk seorang pengantin perempuan dengan ketinggian 182 cm dan berat 120 kg.  Pereka luar biasa ini, Debbie Wingham adalah salah seorang pereka fesyen paling mahal di […]

Trending Fri, 16 Jul 2021

Agents’ Arena – Siri Permainan Digital Interaktif Terbaru Dari Dunia Ejen Ali

Mencari aplikasi permainan mudah alih yang lebih interaktif untuk menemani anda sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)? Terkini, siri popular animasi Ejen Ali The Movie telah melancarkan sebuah permainan mudah alih yang terbaru. Aplikasi permainan maya […]

Trending Mon, 17 Aug 2020
Trending Mon, 24 Feb 2020

“Buta Mata Bukan Buta Hati”- Lelaki OKU Buktikan Cacat Penglihatan Satu Anugerah, Jadi Johan Tilawah Al-Quran

Ternyata cacat penglihatan bukan ujian sebaliknya satu anugerah  Tuhan.. Majlis Tilawah Al-Quran peringkat kebangsaan baru sahaja melabuhkan tirainya dengan menyaksikan Qari Qayyim dari Kelantan dinobatkan sebagai Juara pada kali ini.  Buta bukan ujian sebaliknya satu […]

Trending Fri, 3 Jan 2020
Trending Sun, 13 Jun 2021

Rapper Muda Singapura Jalin Kolaborasi Dengan SonaOne

Menggunakan gelaran nama YHB Sleepsalot, anak muda kelahiran Singapura ini bersedia untuk menggegarkan dunia muzik masa kini. Dilahirkan pada 30 Ogos 2001, YHB mengakui bahawa permulaannya ke dalam dunia seni bertitik-tolak dari obsesinya terhadap bintang […]

Trending Tue, 26 Nov 2019

Remaja Maut Lepas Minum Racun Kerana Tertekan Diejek Rakan

Bertindak meminum racun seraangga kerana tidak tahan ejekan dari rakan-rakannya kerana dia berasal dari keluarga yang miskin

Trending Mon, 24 Sep 2018

| Live TV