Trending By: Attiqah Mohd December 28, 2020 @ 6:33pm

5 Pasangan Mara Ke Pentas Akhir, Minggu Ke – 7 Penuh Saingan Dan Tangisan : Jom Recap Persembahan & Komen Penuh Juri Di LCK2

Pentas separuh akhir LCK 2 malam tadi  berlangsung penuh mariah  dengan penampilan hos tetap, Azwan Ali dan Elly Mazlein serta dua tetamu jemputan terkenal, Erra Fazira dan Fattah Amin.

Episod kali ini juga dilihat sengit apabila tujuh pasangan berentap untuk merebut tempat ke pentas akhir.

Namun, penantian akhirnya terjawab apabila lima pasangan berjaya mara ke pentas finale iaitu Khareez & Nadeera, Syafiq & Serra, Kael & Evie, Iss Arffan & Mya dan Adly & Darling.

Kalau korang nak tengok apa komen panas juri buat peserta ni, apa tunggu lagi jom kita recap kedudukan dan komen juri pada minggu ini!

1. Khareez & Nadeera
Kau Mawarku – Siti Nurhaliza & 2 By 2
Markah keseluruhan :65.6

Ajai: chemistry pada feeling. Itu yang ada pada kamu. Itu namanya serasi dan kekuatan.

Hael: inilah yang dikatakan chemistry. Awak buat lagu ni cara awak sendiri. Which is saya suka.

Fattah amin: saya rasa performance sangat serasi nampak you guys looking each other. Nampak sampai. Best! All the best!

2. Syafiq & Serra
Teman – Iman Troye
Markah keseluruhan : 61.3

Mas idayu: mummy enjoy. Pilihan lagu terbaik. Semakin lama, semakin serasi. Speechless. Persembahan nampak lagi plan.

Hael: saya rasa sangat menghiburkan. Daripada minggu ke minggu tunjuk progress tinggi. Anda memilih lagu yang baik pada malam ini. Lagu ini lagu yang current. Lagu yang tepat malam ini.

Fattah Amin: saya rasa sangat serasi.

3. Kael & Evie
Seri Langkat – Jamal Abdillah feat. Amelina
.

Markah keseluruhan: 55.2

Mas idayu: yang paling kuat kat sini adalah chemistry. Si evie ni selalu pandang kael dengan pandangan ikhlas. Memang keluar dari comfort zone. Jauh keluar dari kotak. Itu mummy salute. Awak berani, both of you. Awak ada keserasian dan kelembutan. Evie, mummy suka.

Ajai: sedaplah. Lagu ni tak perlukan kekuatan. Perlu kelembutan melayu. Tahniah, tahniah!

Fattah Amin: Saya sangat suka both of you. Nampak keyakinan dan nampak chemistry.

4. Iss Arffan & Mya
Kabut Serangkai Mawar – Zaiton Sameon

Markah keseluruhan: 53.7

Ajai: saya dah biasa dengar lagu ni berbentuk solo taoi saya juga mengenali lagu ini bila diduetkan, pembawakan lirik nampak. Perbicaraan hati nampak, kekuatan dan feeling menghidupkan lagi. Tahniah!

Mas idayu: Nak nyanyi duet lagu solo, sebenarnya susah nyanyi duet untuk balance bukan senang. Untuk lagu ini, mummy suka awak balance kedua duanya. Ada feel, tahniah!

Fattah Amin: saya boleh nampak emosi especially yang last. Tahniah diucapkan!

5. Adly & Darling
When I Was Your Man – Bruno Mars

Markah keseluruhan : 46.0

Hael hussaini: kredit untuk awak dua.

Ajai: saya nampak ada perkembangan bila awak naikkan key, tapi bila key awak naik tone awak nipis. Kekuatan darling dia ada tone yang unik. Korang tak boleh nyanyi lagu cinta orang putih. Kamu kena nyanyi lagu cinta melayu. Keserasian kamu sebenarnya ada pada lenggok Melayu. Kekuatan awak cinta Melayu.

Fattah Amin: saya rasa dari sudut keyakinan nampak kurang sikit. Mungkin lagu melayu akan lagi best.

6.Fariqwan & Mina
Kau Bunga Cintaku – Anuar Zain
Markah keseluruhan:
41.6

Mas Idayu : bila awak menyanyi harmonize berdua, awak tak boleh lebih kuat mendahului suara main. Awak kena menjauhkan mic ke. Mummy melihat effort. Nampak kejujuran dalam menyanyikan lagu ini.

Hael : saya rasa persembahan ini better dari last week. Awal awal okay, towards the end nampak lost. Goodluck to you guys

7.Hariz & Mafa
Gadis dan Bunga – Rahimah Rahim

Markah keseluruhan: 41.2

Hael: saya rasa spark ada something wrong somewhere but i don’t know why. Saya rasa banyak performance last week better than this but it was a good try. Cuma, saya rasa chemistry ada something yang lack.

Mas idayu: saya nampak malam ni lain daripada sebelumnya cuma kekuatan vokal nampak dekat Hariz untuk lagu ni. Kestabilan tu Mafa kena lagi genit. Effort Mummy nampak sebab keluar dari kotak. Mummy sangat hargai usaha mereka berdua.

Ajai: Pada saya, kekurangan chemistry. Keriangan menyanyi bila perasaan each other. Tak ada salah dari pitching. Kekurangan dari segi perasaan.

Fattah Amin: saya rasa ada keyakinan dalam menyampaikan lagu. Itu yang saya nampak.

Walaubagaimanapun, dua pasangan yang tewas ke pentas akhir adalah Hariz & Mafa dan Fariqwan & Mina. 

Apapun, buat peminat LCK2 jangan lupa terus mengundi peserta kegemaran korang menerusi paparan QR Code pada skrin televisyen korang dan saksikan secara langsung Lagu Cinta Kita 2 pentas akhir pada minggu hadapan, Hari Ahad, jam 9 malam hanya di TV3 dan ianya juga boleh di strim secara LIVE HD di  www.tonton.com.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 20 Oct 2021

Fauzi Nawawi Dikecam Kerana Kongsi Kisah Lakonkan Babak Rog*l Dengan Raja Farah, Ini Respons Empunya Badan & Suami

Pelakon terkenal, Fauzi Nawawi tular di media sosial semenjak semalam apabila berbicara mengenai satu babak panas dalam filem Anak Halal yang melibatkan dirinya bersama pelakon wanita, Raja Farah. Tular satu rakaman video di Twitter semalam

Trending Wed, 29 Jan 2020

IKEA Tutup 30 Cawangan Di China Akibat Koronavirus

Pusat perabot IKEA di seluruh China akan ditutup buat sementara waktu hingga ada notis baru dikeluarkan. Penututpan itu dilakukan akibat daripada penularan wabak koronavirus yang melanda negara itu. IKEA yang mempunyai 30 cawangan di seluruh

Selebriti Thu, 21 Apr 2022
Hiburan Mon, 6 Apr 2020

“Saya Anggap Ini Ujian Allah” – PU Rizz Redha Positif COVID-19

Sama-sama kita doakan mereka yang positif segera diberikan kesembuhan Amin.

Featured Tue, 10 Jan 2023
Featured Wed, 25 Jan 2023

Teruja Staff Syarikat Penerbangan Berhijab, Komen ‘Pedas’ Aliff Syukri Buat Ramai Terkejut

Usahawan terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri bersyukur melihat salah seorang staff AirAsia tampil mengenakan hijab. @aliffsyukriterlajaklarisYe ke awk??♬ bunyi asal – Dherbs Terlajak Laris Menerusi kemas kini terbaharu Aliff di TikTok, dia memuji kecantikan staff

Trending Sun, 25 Mar 2018

Famous Malaysian YouTuber Jared Lee Diagnosed With Cancer

Cancer is no joke but it shouldn’t be something kept hush hush either. Thank you Jared for speaking out about this.

Featured Mon, 19 Sep 2022

Menguji Kekentalan Jiwa, Generasi Z Kembali Dengan Musim Kedua!

Dengar cerita macam lagi mencabar je musim kedua ni! Wajib tengok 🤩

Trending Fri, 27 Dec 2019

| Live TV