Trending By: Attiqah Mohd December 28, 2020 @ 6:33pm

5 Pasangan Mara Ke Pentas Akhir, Minggu Ke – 7 Penuh Saingan Dan Tangisan : Jom Recap Persembahan & Komen Penuh Juri Di LCK2

Pentas separuh akhir LCK 2 malam tadi  berlangsung penuh mariah  dengan penampilan hos tetap, Azwan Ali dan Elly Mazlein serta dua tetamu jemputan terkenal, Erra Fazira dan Fattah Amin.

Episod kali ini juga dilihat sengit apabila tujuh pasangan berentap untuk merebut tempat ke pentas akhir.

Namun, penantian akhirnya terjawab apabila lima pasangan berjaya mara ke pentas finale iaitu Khareez & Nadeera, Syafiq & Serra, Kael & Evie, Iss Arffan & Mya dan Adly & Darling.

Kalau korang nak tengok apa komen panas juri buat peserta ni, apa tunggu lagi jom kita recap kedudukan dan komen juri pada minggu ini!

1. Khareez & Nadeera
Kau Mawarku – Siti Nurhaliza & 2 By 2
Markah keseluruhan :65.6

Ajai: chemistry pada feeling. Itu yang ada pada kamu. Itu namanya serasi dan kekuatan.

Hael: inilah yang dikatakan chemistry. Awak buat lagu ni cara awak sendiri. Which is saya suka.

Fattah amin: saya rasa performance sangat serasi nampak you guys looking each other. Nampak sampai. Best! All the best!

2. Syafiq & Serra
Teman – Iman Troye
Markah keseluruhan : 61.3

Mas idayu: mummy enjoy. Pilihan lagu terbaik. Semakin lama, semakin serasi. Speechless. Persembahan nampak lagi plan.

Hael: saya rasa sangat menghiburkan. Daripada minggu ke minggu tunjuk progress tinggi. Anda memilih lagu yang baik pada malam ini. Lagu ini lagu yang current. Lagu yang tepat malam ini.

Fattah Amin: saya rasa sangat serasi.

3. Kael & Evie
Seri Langkat – Jamal Abdillah feat. Amelina
.

Markah keseluruhan: 55.2

Mas idayu: yang paling kuat kat sini adalah chemistry. Si evie ni selalu pandang kael dengan pandangan ikhlas. Memang keluar dari comfort zone. Jauh keluar dari kotak. Itu mummy salute. Awak berani, both of you. Awak ada keserasian dan kelembutan. Evie, mummy suka.

Ajai: sedaplah. Lagu ni tak perlukan kekuatan. Perlu kelembutan melayu. Tahniah, tahniah!

Fattah Amin: Saya sangat suka both of you. Nampak keyakinan dan nampak chemistry.

4. Iss Arffan & Mya
Kabut Serangkai Mawar – Zaiton Sameon

Markah keseluruhan: 53.7

Ajai: saya dah biasa dengar lagu ni berbentuk solo taoi saya juga mengenali lagu ini bila diduetkan, pembawakan lirik nampak. Perbicaraan hati nampak, kekuatan dan feeling menghidupkan lagi. Tahniah!

Mas idayu: Nak nyanyi duet lagu solo, sebenarnya susah nyanyi duet untuk balance bukan senang. Untuk lagu ini, mummy suka awak balance kedua duanya. Ada feel, tahniah!

Fattah Amin: saya boleh nampak emosi especially yang last. Tahniah diucapkan!

5. Adly & Darling
When I Was Your Man – Bruno Mars

Markah keseluruhan : 46.0

Hael hussaini: kredit untuk awak dua.

Ajai: saya nampak ada perkembangan bila awak naikkan key, tapi bila key awak naik tone awak nipis. Kekuatan darling dia ada tone yang unik. Korang tak boleh nyanyi lagu cinta orang putih. Kamu kena nyanyi lagu cinta melayu. Keserasian kamu sebenarnya ada pada lenggok Melayu. Kekuatan awak cinta Melayu.

Fattah Amin: saya rasa dari sudut keyakinan nampak kurang sikit. Mungkin lagu melayu akan lagi best.

6.Fariqwan & Mina
Kau Bunga Cintaku – Anuar Zain
Markah keseluruhan:
41.6

Mas Idayu : bila awak menyanyi harmonize berdua, awak tak boleh lebih kuat mendahului suara main. Awak kena menjauhkan mic ke. Mummy melihat effort. Nampak kejujuran dalam menyanyikan lagu ini.

Hael : saya rasa persembahan ini better dari last week. Awal awal okay, towards the end nampak lost. Goodluck to you guys

7.Hariz & Mafa
Gadis dan Bunga – Rahimah Rahim

Markah keseluruhan: 41.2

Hael: saya rasa spark ada something wrong somewhere but i don’t know why. Saya rasa banyak performance last week better than this but it was a good try. Cuma, saya rasa chemistry ada something yang lack.

Mas idayu: saya nampak malam ni lain daripada sebelumnya cuma kekuatan vokal nampak dekat Hariz untuk lagu ni. Kestabilan tu Mafa kena lagi genit. Effort Mummy nampak sebab keluar dari kotak. Mummy sangat hargai usaha mereka berdua.

Ajai: Pada saya, kekurangan chemistry. Keriangan menyanyi bila perasaan each other. Tak ada salah dari pitching. Kekurangan dari segi perasaan.

Fattah Amin: saya rasa ada keyakinan dalam menyampaikan lagu. Itu yang saya nampak.

Walaubagaimanapun, dua pasangan yang tewas ke pentas akhir adalah Hariz & Mafa dan Fariqwan & Mina. 

Apapun, buat peminat LCK2 jangan lupa terus mengundi peserta kegemaran korang menerusi paparan QR Code pada skrin televisyen korang dan saksikan secara langsung Lagu Cinta Kita 2 pentas akhir pada minggu hadapan, Hari Ahad, jam 9 malam hanya di TV3 dan ianya juga boleh di strim secara LIVE HD di  www.tonton.com.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 18 Mar 2020

COVID-19: Tom Hanks Dan Rita Wilson Keluar Hospital, Ini Nasihat Mereka Kepada Orang Ramai

SETELAH seminggu disahkan menghidapi Corona (Covid-19),  pasangan Tom Hanks dan Rita Wilson sudah dibenarkan keluar daripada hospital dan perlu manjalani kuarantin di rumah buat sementara waktu. Pasangan ini gemar mengemaskini keadaan diri mereka menerusi laman […]

Trending Sun, 27 May 2018

Jalani Pembedahan Buang 468 Batu Karang Daripada Hempedunya

Jalani Pembedahan Buang 468 Batu Karang Daripada Hempedunya Wanita Akui Gemar Makanan Berminyak

Trending Wed, 9 Oct 2019
Trending Fri, 12 Jun 2020
Trending Fri, 2 Oct 2020
Trending Mon, 17 Feb 2020
Trending Mon, 9 Jul 2018

别再被骗!六点真相证明《小叮当》大雄根本是个超级天才!

相信不少大小朋友,小时候都曾经看过漫画或是卡通版的《小叮当》吧?每次考零分的大雄都把大家骗了,六点真相证明大雄根本是个超级天才!

Trending Sat, 22 Jun 2019

世界最孤独房屋!独享「全岛海景」却没人敢住

拥有开阔视野的「海景房」在旅游时通常特别受人欢迎,但冰岛却有一栋乏人问津的海景房,并不是每个人都能忍受得了的。

| Live TV