Trending By: Padin February 15, 2022 @ 4:40pm

5 Perkara Yang Peniaga Online Je Faham! Parcel Tiba-Tiba Tak Boleh Track Tu Paling Pening!

Menjadi peniaga online ini tak semudah yang anda sangkakan. Dengar memanglah mudah. Post gambar kemudian orang beli, bungkus dan pass parcel kepada kurier. Tu je.

Tapi anda lupa, mana mungkin ada kerja yang tak ada masalah kan? Ha anda tau tak, masalah terbesar peniaga online ni adalah pihak kurier! Kadang-kadang mereka ada masalah dengan pihak kurier tau dan kalau dapat kurier yang tak membantu boleh menangis weh!

Jom tengok apa yang selalu penjual-penjual ni hadapi.

Parcel tak boleh track

Paling stress bila anda dapat pihak kurier yang tak ada sistem yang betul. Susah betul nak track parcel pelanggan dekat mana aduhai. Asyik lah tak ada dalam sistem! Kalau penjual tak dapat track apatah lagi pembeli kan? Lagi pening nak jawab!

Khidmat Pelanggan tak dapat dihubungi

Selalu busy taliannya. Call pagi tak dapat, call petang tak dapat. Nak call malamlah, dah tutup pula. Bila lah nak dapat bantuan khidmat pelanggan ni?

Kurier kerja 5 hari je seminggu

Nampak remeh kan? “Ala, tunggu lah hari Isnin baru nak post!”

Ha tapi sebenarnya leceh tau. Lagi pening kalau dekat tempat tu ada satu je pejabat kurier. Hari-hari kena beratur panjang.

Kalau buka hari-hari kan lagi mudah, tak payahlah pembeli pening nak susun time untuk post barang. Lambat dua hari pun pembeli marah tau.

Lama betul nak tunggu isu selesai, pembeli dah bising ni!

Tadi admin dah kata susah nak telefon khidmat pelanggan kan? Ha dah dapat telefon, punyalah lama nak selesaikan isu tu! Asyik kena minta update. Tapi tak selesai pun. Pembeli dah bising tanya tanya, penjual pula yang serba salah, aduhai!

Kurier tak dapat track rider mana yang hantar barang

Bila anda tak pilih kurier yang bagus, macam min cakap tadi sistem pun lemah jadi semuanya tak dapat di track. Bukan sahaja parcel tapi rider mana yang hantar pun mereka tak tahu. Bila barang hilang, membuatkan situasi tu lagi susah nak diselesaikan.

Pemilihan kurier merupakan antara perkara paling penting untuk penjual!

Sebagai penjual anda mesti nak kan yang terbaik untuk pembeli kan? Kalau boleh hari ni pembeli letak order esok terus anda hantar.

Tapi kadang-kadang, seberapa pantas pun anda buat kerja tapi kurier yang lambat pun anda juga yang kena balik kan?

Ha sebab tu lah, anda kena masukkan pemilihan kurier ni bila anda nak buat bisnes.

Antara kurier paling mantap dan menjadi pilihan penjual di Malaysia ialah Ninja Van Malaysia!

Memang ada banyak syarikat penghantaran kat Malaysia ni tapi nak dapat yang betul-betul puas hati tu susah weh! Tak semua ada servis yang mantap macam Ninja Van Malaysia!

Anda tau tak yang diorang boleh selesaikan masalah anda dalam masa 24 jam?

Dan customer service dia fuh, tiptop! Kalau anda ada masalah anda boleh terus sahaja email atau gunakan sahaja NinjaChat, platform berasaskan pesanan sosial dengan fungsi sembang masa sebenar.

Senanglah anda nak track parcel yang anda hantar dengan mudah dan cepat!

Bukan sahaja Ninja Van Malaysia respond pantas, isu pun boleh selesai cepat!

Tak payah takut dah kalau pembeli bising-bising sebab isu anda tu boleh selesai dalam masa 24 JAM! Betul tu, 24 jam!

So anda jangan risau risau dan boleh terangkan dekat pelanggan berapa lama masa yang anda perlukan untuk selesaikan sesuatu isu itu.

Sekurang-kurangnya pelanggan akan lebih lega bila dapat tahu jangka masa untuk masalah mereka diselesaikan betul tak?

Anda boleh dapatkan penghantaran pantas sebab Ninja Van Malaysia beroperasi 7 hari seminggu!

Ninja Van Malaysia ni juga jadi pilihan ramai sebab sistem mereka yang sangat sistematik dan mereka turut beroperasi 7 hari seminggu dari segi pick up, penghantaran dan juga customer support.

Dan paling best, cawangan Ninja Van Malaysia ni ada merata-rata! Senang lah nak drop parcel kalau ada banyak cawangan kan? Kalau dekat satu tempat tu penuh boleh pergi tempat lain.

Kalau nak mereka pick-up parcel dekat kedai atau rumah pun boleh je. Mana yang mudah untuk anda lah! Ninja Van Malaysia ni ada banyak pilihan yang anda boleh pilih.

Siap boleh cash on delivery lagi. Patutlah ramai pembeli dan juga penjual suka gunakan perkhidmatan mereka ni!

Bukan main berdrama lagi ye anda nak settlekan isu parcel! Sebijik macam video kat bawah ni.

Jom layan Kdrama dari Ninja Van Malaysia dekat bawah ni. Mesti anda boleh relate!

Ha macam k-drama betul ya. Admin pun sedih sekali rasa nak pergi tolong carikan je barang tu. Nak lagi? Ha admin kasi lagi satu.

Tengok rider-rider Ninja Van Malaysia dengan peniaga dan pembeli ni semua! Chill habis!

Sebab tu ramai peniaga menggunakan khidmat Ninja Van Malaysia sebab mereka boleh selesaikan masalah bungkusan anda dengan cepat dan mudah!

Ha, apa lagi tu? Jangan pening kepala dah, tukar je kurier pilihan anda ke Ninja Van Malaysia. Terus settle semua masalah-masalah yang anda ada tu.

Maklumat lanjut anda boleh klik dekat SINI!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 9 Nov 2023
Hiburan Mon, 23 Oct 2023
Trending Thu, 2 Aug 2018

Selesai ‘Buat Kerja’, Perompak Ini Minta Maaf…

Setelah suspek beredar, mangsa mengemas rumah dan menjumpai satu nota permintaan maaf yang diletakkan lelaki terbabit di bahagian bawah pintu rumah mangsa. Hish, macam tu pun ada juga!

Featured Thu, 17 Aug 2023

Ketua Polis Sahkan Tiada Panggilan Kecemasan Dibuat, EXCO Pahang Antara 10 Mangsa Tragedi Pesawat Di Elmina

Allahuakbar, semoga roh mangsa dicucuri rahmat dan berada dalam kalangan orang beriman..

Trending Wed, 8 Jul 2020
Hiburan Wed, 26 Jul 2023

Dilabel ‘Caprice Wannababe’ Gara-Gara Sering Ulas Isu Panas, Ini Respons Padu Azhar Sulaiman!

Jangan main-main eh, abang Azhar Sulaiman kita ni ‘trend setter’, bukan Caprice Wannababe!

Featured Wed, 21 Sep 2022

Nafi Curang, Adam Levine Kesal

Adam Levine kesal