Trending By: Khairil Khusyairi August 16, 2022 @ 3:15pm

Abadikan Kisah Cinta Dalam Persembahan Konsert, Ernie & Syamel Akui Gementar

Pasangan penyanyi berbakat besar yang juga suami isteri, Ernie Zakrie dan Syamel bakal mengadakan konsert sulung pada 23 Oktober depan.

Tidak dinafikan, Ernie dan Syamel turut dibelenggu perasaan gementar apabila konsert itu bakal menguji kehebatan mereka beraksi dalam persembahan berskala besar.

“Konsert ini sepatutnya berlangsung tahun lalu, namun disebabkan beberapa faktor, termasuk Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), ia ditangguhkan. Alhamdulillah, selepas menimbang pelbagai aspek, kami bersama pengurusan sepakat untuk merealisasikannya pada tahun ini.” ujar Ernie.

“Ini masa yang tepat, malah semuanya seperti disusun dengan cantik. Kami dipertemukan dengan pasukan kerja yang memahami, selain tarikh dan lokasi juga bersesuaian membuatkan kami tidak mahu bertangguh lagi.”

“Kami ambil peluang ini bagi memenuhi permintaan peminat yang selama ini berharap melihat saya dan suami beraksi dalam sebuah konsert bersama,” ujarnya lagi.

Bakal menyajikan sebanyak 23 buah lagu, Ernie dan Syamel akan membawa peminat menelusuri perjalanan kisah percintaan mereka dalam persembahan.

“Ia bukanlah seperti persembahan muzikal, tetapi ada jalan cerita yang kami tampilkan. Kami akan bercerita dalam lagu. Itu kelainan yang kami cuba lakukan.”

“Ia bermula dari detik perkenalan sehingga kami berkahwin dan mempunyai cahaya mata. Semua itu kami akan rangkumkan menerusi pilihan lagu pada malam berkenaan,” ujar Syamel.

Pasangan penyanyi itu juga telah mengikuti kelas vokal bersama Datuk Syafinaz Selamat sejak sebulan lalu.

Sumber: Utusan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 18 Jul 2018

Gempar! Lepas 39 Pelajar, Guru Pula Histeria…

Sementara itu, Ustaz Zaki berkata, beliau ke sekolah itu selepas dihubungi pihak JPN dan mendapati keadaan agak kecoh apabila pelajar yang terkena histeria sedang menjerit dan berkelakuan agresif.

Trending Tue, 20 Apr 2021

Bayaran Dividen KWSP Sehingga 75 Tahun TIDAK Benar

Dapatkan maklumat lanjut di kaunter KWSP dan talian yang disediakan…

Trending Tue, 13 Nov 2018

蔬果「拟人化」后的爆笑日常!

日本超人气插画家「keigo」又绘出一系列的蔬果人,用可爱、逗趣的画风来勉励大家:做人其实很幸福好吗!

Featured Sun, 18 Sep 2022
Featured Sat, 28 Aug 2021
Trending Wed, 25 Nov 2020

Bantuan RM1,000 Untuk Golongan Asnaf Terjejas Covid-19

Semoga bantuan ini dapat meringankan beban mereka

Trending Thu, 18 Jul 2019

Rihana Oksana Buat Kejutan Lagi, Kali Ini Video Penuh Kata Romantis!

Rihana Oksana Gorbantenko sekali lagi membuat kejutan apabila memuat naik sebuah video temuramah eksklusif yang memaparkan kehidupannya dengan Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V.

Trending Tue, 27 Apr 2021

| Live TV