Trending By: SGMS Enal September 11, 2019 @ 12:59pm

“Abang Posmen Atlet Lontar Peluru Kot?”

Pembelian atas talian tentunya menjadi pilihan ramai kerana lebih menjimatkan masa, wang dan tenaga. Pembeli boleh membeli semua barangan dengan hanya menekan satu butang sahaja. Malah barang tersebut boleh sampai terus ke depan pintu anda.

Tapi, mungkin ramai yang tak sedar dalam keterujaan kita menerima barang ‘online’ tu, ada seorang individu berjasa yang memastikan kita menerima barang itu dengan selamat dan tepat pada masanya, abang posmen!

Seorang pengguna twitter, Afiqah ada berkongsi insiden lucu yang terjadi ketika dia sedang keluar dan tiada sesiapa pun di rumahnya pada waktu itu.

Afiqah kemudiannya menerima panggilan dari seorang posmen yang menyatakan bahawa dia sudah ada di depan pagar rumah untuk menghantar bungkusan barangan.

Namun kerana tiada sesiapa di rumah, Afiqah terus meminta supaya posmen itu mencampakkan sahaja bungkusan itu ke dalam kawasan rumahnya.

Tetapi ketika sampai sahaja di rumah, Afiqah cuma mencari bungkusan yang dimaksudkan posmen tadi namun gagal. Tidak terlihat apa-apa bungkusan.

Oleh itu Afiqah segera menghubungi semula abang posmen tadi dan memberitahu bahawa dia tidak dapat menemui bungkusan itu.

Rupanya, abang posmen tu tercampak barang tu terlebih tinggi sampai ke bumbung!

Insiden mencuit hati itu nyata membuatkan warga twitter turut terhibur.

Abang posmen ni entah-entah dulu atlet lontar peluru!

Afiqah turut meninggalkan pesan untuk abang posmen tersebut.
 
“Untuk abang posmen kalau you tau pasal ni. I’m really okay with this, you really made my dayyy abang Hahahahaha..Thank you

Secara jujurnya, saya okay je sebab bagi saya it’s just benda biasa, so utk abang posmen jangan serik hantar barang kat rumah saya pulak tau.”

Sumber: Nranafqh

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 18 Mar 2021

Kerajaan Tidak Bercadang Perkenal Cukai Baharu – Tengku Zafrul

Kerajaan tertumpu untuk meningkatkan ekonomi rakyat dan negara…

Trending Wed, 22 May 2019
Trending Tue, 4 Aug 2020

Melaka Berdepan Gangguan Bekalan Air Bermula 5 & 6 Ogos Ini

Simpan dan jimatkan penggunaan air anda!

Trending Mon, 15 Jun 2020
Trending Sun, 28 Mar 2021

“Seperti Mana Jodoh, Perihal Zuriat Juga Saya…” – Bercerita Soal Cahaya Mata, Neelofa Tak Tolak Jika…

“Seperti mana jodoh, perihal zuriat juga saya serahkan kepada aturan Yang Maha Esa. Jika diberikan rezeki dalam masa terdekat, saya terima dengan tangan terbuka,” itu kata-kata selebriti popular, Neelofa yang baru sahaja melangsungkan pernikahan dengan […]

Trending Sun, 3 Nov 2019

“Sweet, Simple, Elegance,” Wan Azizah Bangga Dengan Hasil Kerja Tangan Komuniti Di Sabah

hasil kerja yang dilakukan oleh komuniti masyarakat Nabawan, Sipitang dan Keningau

Trending Tue, 13 Nov 2018

Menyayat Hati Kisah 2 Beradik Menyorok Di Bawah Bas

Sanggup menggadai nyawa berpaut sepanjang 3 jam perjalanan dibawah bas semata-mata rindu pada ..

Trending Mon, 12 Apr 2021

“Sesuatu Yang Saya Tunggu-Tunggu” – Neelofa Teruja Sambut Kedatangan Ramadan Bersama Suami

Pengacara dan usahawan popular, Neelofa, 32, mengakui teruja menyambut kedatangan bulan Ramadan dengan suaminya, pendakwah selebriti Haris Ismail atau PU Riz, 26. Ini merupakan Ramadan pertama pemilik nama Noor Neelofa Mohd Noor yang diraikan bersama […]

Trending Wed, 21 Feb 2018

Bimbang Masa Depan Elfira, Punca Sufian dan Elfira Putus Tunang???

Penyanyi  Sufian Suhaimi dan Elfira Loy, sah putus tunang! dan berita duka cita itu disahkan sendiri oleh ibu Elfira, Filzah Yusof, 52.

| Live TV