Trending By: SGMS Enal September 11, 2019 @ 12:59pm

“Abang Posmen Atlet Lontar Peluru Kot?”

Pembelian atas talian tentunya menjadi pilihan ramai kerana lebih menjimatkan masa, wang dan tenaga. Pembeli boleh membeli semua barangan dengan hanya menekan satu butang sahaja. Malah barang tersebut boleh sampai terus ke depan pintu anda.

Tapi, mungkin ramai yang tak sedar dalam keterujaan kita menerima barang ‘online’ tu, ada seorang individu berjasa yang memastikan kita menerima barang itu dengan selamat dan tepat pada masanya, abang posmen!

Seorang pengguna twitter, Afiqah ada berkongsi insiden lucu yang terjadi ketika dia sedang keluar dan tiada sesiapa pun di rumahnya pada waktu itu.

Afiqah kemudiannya menerima panggilan dari seorang posmen yang menyatakan bahawa dia sudah ada di depan pagar rumah untuk menghantar bungkusan barangan.

Namun kerana tiada sesiapa di rumah, Afiqah terus meminta supaya posmen itu mencampakkan sahaja bungkusan itu ke dalam kawasan rumahnya.

Tetapi ketika sampai sahaja di rumah, Afiqah cuma mencari bungkusan yang dimaksudkan posmen tadi namun gagal. Tidak terlihat apa-apa bungkusan.

Oleh itu Afiqah segera menghubungi semula abang posmen tadi dan memberitahu bahawa dia tidak dapat menemui bungkusan itu.

Rupanya, abang posmen tu tercampak barang tu terlebih tinggi sampai ke bumbung!

Insiden mencuit hati itu nyata membuatkan warga twitter turut terhibur.

Abang posmen ni entah-entah dulu atlet lontar peluru!

Afiqah turut meninggalkan pesan untuk abang posmen tersebut.
 
“Untuk abang posmen kalau you tau pasal ni. I’m really okay with this, you really made my dayyy abang Hahahahaha..Thank you

Secara jujurnya, saya okay je sebab bagi saya it’s just benda biasa, so utk abang posmen jangan serik hantar barang kat rumah saya pulak tau.”

Sumber: Nranafqh

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 5 Nov 2020
Trending Fri, 15 May 2020

PKP Dilaksana Semula Pada Hari Raya Ini?

Nampaknay ramai yang bersetuju PKP dilanjutkan

Trending Thu, 14 Nov 2019
Trending Sat, 24 Aug 2019

Tak Sampai 5 Minit Berkahwin, Pengantin Terlibat Dalam Kemalangan Ngeri

Baru 5 minit terlibat dengan tragedi yang menyedihkan

Trending Mon, 29 Jun 2020

[Terkini] Orang Ramai Kini Boleh Hadir Ke Majlis Perkahwinan, Tidak Melebihi 250 Orang

Buat mereka yang bakal melangsungkan perkahwinan dalam masa terdekat..

Trending Fri, 22 Jun 2018

Pelik! Lelaki Nekad Pecah Rumah Hanya Berseluar Dalam

Suspek yang dilihat dalam keadaan mencurigakan terus ditahan sebelum kumpulan lelaki berkenaan lalu memaklumkan kejadian kepada mangsa.

Trending Mon, 25 Feb 2019

Isu sekumpulan babi dibakar secara kejam di Thailand! Siapa yang harus dipersalahkan?

Video rakaman yang berdurasi selama 3 minit  ini menunjukkan sekumpulan haiwan ini  dirodok dengan kejam oleh sebuah jentolak. 

Trending Tue, 12 Jan 2021

Agong Perkenan Darurat Sehingga 1 Ogos 2021

Kita belum menang, patuh SOP!

Trending Tue, 2 Apr 2019

经典女鬼加入「戽斗星球」扭蛋家族!进化版居然长这样……

经典女鬼贞子加入「戽斗星球」家族!进化版居然长这样子……

| Live TV