Trending By: SGMS Enal September 11, 2019 @ 12:59pm

“Abang Posmen Atlet Lontar Peluru Kot?”

Pembelian atas talian tentunya menjadi pilihan ramai kerana lebih menjimatkan masa, wang dan tenaga. Pembeli boleh membeli semua barangan dengan hanya menekan satu butang sahaja. Malah barang tersebut boleh sampai terus ke depan pintu anda.

Tapi, mungkin ramai yang tak sedar dalam keterujaan kita menerima barang ‘online’ tu, ada seorang individu berjasa yang memastikan kita menerima barang itu dengan selamat dan tepat pada masanya, abang posmen!

Seorang pengguna twitter, Afiqah ada berkongsi insiden lucu yang terjadi ketika dia sedang keluar dan tiada sesiapa pun di rumahnya pada waktu itu.

Afiqah kemudiannya menerima panggilan dari seorang posmen yang menyatakan bahawa dia sudah ada di depan pagar rumah untuk menghantar bungkusan barangan.

Namun kerana tiada sesiapa di rumah, Afiqah terus meminta supaya posmen itu mencampakkan sahaja bungkusan itu ke dalam kawasan rumahnya.

Tetapi ketika sampai sahaja di rumah, Afiqah cuma mencari bungkusan yang dimaksudkan posmen tadi namun gagal. Tidak terlihat apa-apa bungkusan.

Oleh itu Afiqah segera menghubungi semula abang posmen tadi dan memberitahu bahawa dia tidak dapat menemui bungkusan itu.

Rupanya, abang posmen tu tercampak barang tu terlebih tinggi sampai ke bumbung!

Insiden mencuit hati itu nyata membuatkan warga twitter turut terhibur.

Abang posmen ni entah-entah dulu atlet lontar peluru!

Afiqah turut meninggalkan pesan untuk abang posmen tersebut.
 
“Untuk abang posmen kalau you tau pasal ni. I’m really okay with this, you really made my dayyy abang Hahahahaha..Thank you

Secara jujurnya, saya okay je sebab bagi saya it’s just benda biasa, so utk abang posmen jangan serik hantar barang kat rumah saya pulak tau.”

Sumber: Nranafqh

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 23 Nov 2020
Trending Wed, 20 Dec 2017

Bapa Pelajar DiTampar Tak Muncul Di Siang Media

Mengubah fikiran kerana keluarganya masih lagi tertekan dengan keadaan semasa antara sebab kenapa bapa tidak muncul di sidang media hari ini

Trending Wed, 12 Jun 2019

Hati- Hati Guys, Samseng ‘Abang Botak’ Kini Bebas!

Abang Botak yang pecahkan cermin kereta orang tu dah keluar penjara, hati-hati guys..

Trending Mon, 26 Aug 2019

This New Technology Platform by EFFRO Just Revolutionized Malaysian’s Events Industry!

A breathe of fresh air in the nation’s events hiring industry!

Trending Tue, 27 Oct 2020

Akad Nikah Di KL, Putrajaya Dibenarkan Mulai Hari Ini

Buat mereka yang di zon hijau dan kuning je tau!

Trending Sun, 19 Aug 2018

Kofi Annan Meninggal Dunia Di Geneva

Annan, seorang anak kelahiran Ghana, berkhidmat sebagai Setiausaha Agung PBB yang ketujuh dari tahun Januari 1997 hingga Disember 2006.

Trending Sun, 6 Dec 2020

Gantikan Judika Di SFMM35, Afif Tirmizie Kini Muncul Dengan Single Maaf

Ni identiti lelaki yang gantikan Judika masa SFMM25 hari tu!

Trending Tue, 16 Oct 2018

Yay! Isteri Putera Harry, Meghan Markle Disahkan Mengandung!

Dia akan menjadi pewaris takhta Britain yang ke-7.

Trending Wed, 18 Mar 2020

45 Individu Jalani Ujian Pertama Vaksin Covid-19

Semoga penawar Covid-19 dapatlah dihasilkan dengan kadar paling segera

| Live TV