Trending By: SGMS Enal September 11, 2019 @ 12:59pm

“Abang Posmen Atlet Lontar Peluru Kot?”

Pembelian atas talian tentunya menjadi pilihan ramai kerana lebih menjimatkan masa, wang dan tenaga. Pembeli boleh membeli semua barangan dengan hanya menekan satu butang sahaja. Malah barang tersebut boleh sampai terus ke depan pintu anda.

Tapi, mungkin ramai yang tak sedar dalam keterujaan kita menerima barang ‘online’ tu, ada seorang individu berjasa yang memastikan kita menerima barang itu dengan selamat dan tepat pada masanya, abang posmen!

Seorang pengguna twitter, Afiqah ada berkongsi insiden lucu yang terjadi ketika dia sedang keluar dan tiada sesiapa pun di rumahnya pada waktu itu.

Afiqah kemudiannya menerima panggilan dari seorang posmen yang menyatakan bahawa dia sudah ada di depan pagar rumah untuk menghantar bungkusan barangan.

Namun kerana tiada sesiapa di rumah, Afiqah terus meminta supaya posmen itu mencampakkan sahaja bungkusan itu ke dalam kawasan rumahnya.

Tetapi ketika sampai sahaja di rumah, Afiqah cuma mencari bungkusan yang dimaksudkan posmen tadi namun gagal. Tidak terlihat apa-apa bungkusan.

Oleh itu Afiqah segera menghubungi semula abang posmen tadi dan memberitahu bahawa dia tidak dapat menemui bungkusan itu.

Rupanya, abang posmen tu tercampak barang tu terlebih tinggi sampai ke bumbung!

Insiden mencuit hati itu nyata membuatkan warga twitter turut terhibur.

Abang posmen ni entah-entah dulu atlet lontar peluru!

Afiqah turut meninggalkan pesan untuk abang posmen tersebut.
 
“Untuk abang posmen kalau you tau pasal ni. I’m really okay with this, you really made my dayyy abang Hahahahaha..Thank you

Secara jujurnya, saya okay je sebab bagi saya it’s just benda biasa, so utk abang posmen jangan serik hantar barang kat rumah saya pulak tau.”

Sumber: Nranafqh

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 18 Nov 2017

Iqram Tak Kesah Dikecam

Siapa tak kenal Iqram Dinzly? Kemunculan jejaka ini serinkali mendapat perhatian netizen yang seolah-olah bersedia untuk mengkritik setiap pergerakaannya. Anak kelahiran Ipoh, Perak itu berkata, dia menerima apa sahaja kecaman tetapi terkilan apabila dikatakan jahil […]

Trending Fri, 7 Dec 2018

Final Piala AFF, Vietnam Airlines Tambah Penerbangan Ke Malaysia

Aksi final pertama antara Vietnam dan Malaysia berlangsung di Kuala Lumpur pada 11 Disember manakala final kedua empat hari kemudian di Stadium My Dinh Hanoi.

Trending Sun, 11 Nov 2018

Air Minuman Jenama Tempatan Yang Diimport Dari Malaysia Ditarik Balik

Air Minuman Jenama Tempatan Ditarik Balik Selepas Didapati Mengandungi ‘Bakeria Alam Sekitar’

Trending Sat, 17 Nov 2018

Pemancing Teruja Dapat Ikan, Tapi Rupanya…

Tujuh anggota dikejarkan ke lokasi kejadian dan operasi bertindak mengeluarkan mangsa di dasar sedalam satu meter dengan menggunakan tali.

Trending Thu, 23 Apr 2020

Saksikan Perutusan Khas Perdana Menteri Di TV3 Malam Ini

Agaknya apa yang TSMY nak sampaikan..

Trending Wed, 18 Mar 2020
Trending Thu, 19 Mar 2020

Penumpang Bas JB Ke Kuantan Disyaki Positif Covid-19

EKORAN penularan wabak covid-19 yang semakin membimbangkan waktu ini, pihak kerajaan telah mengambil beberapa langkah inisiatif bagi membendungnya termasuklah menkuarantinkan diri di rumah. Arahan Kawalan Pergerakan telah dikeluarkan oleh perdana menteri Malaysia berkuatkuasa sejak 18 […]

Trending Tue, 2 Oct 2018

OMG! ‘Gurauan’ Masuk Anak Dalam Mesin Basuh Berakhir Dengan Detik Mencemaskan

Dalam pada itu, rata-rata netizen di sosial media mengkritik ‘gurauan’ wanita itu sama sekali tidak masuk akal. Puan, banyak lagi game lain kot boleh dimain?

| Live TV