Trending By: Attiqah Mohd May 21, 2019 @ 4:57pm

“Aku Harap Pemilik Kucing Ni Sesak Nafas, Keracunan Gas!”

Sebuah video menunjukkan dua ekor kucing yang terperangkap di dalam kereta tular di Twitter. Video yang dipercayai dirakam di Johor Premium Outlet menunjukkan kucing tersebut dibiarkan di dalam kereta dengan tingkap tertutup tanpa pengudaraan. Kejamnya!

Dipercayai pemilik kucing tersebut meninggalkan haiwan peliharaan itu selama lebih kurang 2 jam semata -mata untuk shopping. Ish! gila betul! 

Video rakaman yang menunjukkan dua ekor kucing itu tercungap-cungap hampir sesak nafas dirakam oleh seorang gadis yang melihat insiden tersebut dari luar cermin tingkap kereta. 

 

Video tersebut mulai tular di laman Twitter seorang lelaki dikenali dengan nama Aush Abdul dan kini hampir mencecah 13k retweet!

Kucing Selamat, Owner Datang Dengan Muka Tak Bersalah

Rakaman video tersebut mengundang kemarahan netizen yang melabelkan pemilik kucing itu sebagai tidak berakal dan tidak berhati perut. Rata-rata netizen ingin mengetahui keadaan kucing itu, Ishh kalau sampai mati memang wajar la ditahan pemiliknya. Animal Abused!

sumber:https://www.facebook.com/100001305108370/posts/2160536280666521?s=1804082559&sfns=mo

Dipercayai setelah pengumuman dilakukan, pemilik kucing itu tiba di lokasi tetapi dengan muka tak bersalah langsung! Tak berperikemanusiaan betul, seharusnya ditahan oleh pihak berkuasa je.

Pecahkan Cermin Kereta, Record Sebagai Bukti

Rata-rata netizen turut tidak berpuas hati dengan pemilik kucing tersebut. Pandai bela pandai la jaga. Ni diseksanya haiwan tersebut.

 

Boleh tahan juga komen-komen netizen ni, mana taknya kesian haiwan tu diperlakukan sedemikian rupa. Diharapkan pihak berkuasa mengambil tindakan terhadap pemilik kucing ini, seharusnya kucing ini dihantar ke pusat veterinar. Dah tak payah dibela oleh manusia kejam tak berhati perut. Semoga balasan setimpal dikenakan buat manusia yang menyeksa haiwan seperti ini. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 6 Apr 2018

PM Umum Parlimen Bubar Esok

Perdana Menteri menasihati semua Ketua Menteri dan Menteri Besar kecuali Sarawak, menghadap Sultan, Raja atau Yang di-Pertua Negeri masing-masing bagi mendapat perkenan membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN)

Trending Wed, 6 Dec 2017

Kalah Dalam Perlawanan, Anjing Dihempas Tuannya Sampai Mati

Hanya kerana meletakan pertaruhan besar ke atas anjing tersebut dan ia kalah dibunuh dan dihempas hingga mati

Trending Tue, 24 Dec 2019

RM100,000 Could Be Fined If Caught Hawking Along The Traffic Lights, But This Shows How Bad Our Economy Is

If the root problem isn’t solved, treating its shoots won’t do the job.

Trending Mon, 8 Oct 2018

唐老鸭84岁生日周边商品满出来!

今年9月6日正是唐老鸭的84岁生日,迪士尼因此推出众多周边商品,绒毛抱枕到录音带行动电源,至今都还买得到唷!

Trending Sat, 6 Jul 2019

Terkena Bom Ikan Di Semporna, 2 Maut

Dua Pelancong Dan Penyelam Skuba Maut Disyaki Terkena Bom Ikan Di Semporna

Trending Sun, 15 Jul 2018

Tahniah! Perancis Juara Piala Dunia 2018

Perancis mengulangi sejarah 20 tahun lalu apabila sekali lagi muncul sebagai Juara Piala Dunia 2018. Terbaiklah!

Trending Tue, 13 Mar 2018

Elon Musk – “Jajah Marikh Untuk Spesis Manusia”

Musk mengeluarkan kenyataan berikut semasa Festival SXSW selepas Donald Trump, Presiden Amerika Syarikat mengumumkan rancangan untuk bertemu pemimpin Korea Utara bagi membincangkan isu-isu berkenaan senjata nuklear.

Trending Sat, 10 Aug 2019

Anak Tercekik Blok Mainan, Ibu Pula Yang ‘Lemas’

Bahayanya mainan ini pada anak-anak kecil ya. Pantau serapat yang boleh.

Trending Mon, 6 Aug 2018

Jadi Isteri Tak Sampai 24 Jam, Akhirnya Fatin Pergi Jua…

Pernikahan mereka berjalan serba ringkas, hanya dihadiri ahli keluarga terdekat, tiada baju pengantin, malah ketika Azzam melafazkan akad nikah, Fatin Nursyahirah hanya mampu terbaring di atas katil, sebelum dia dimasukkan ke Hospital Jitra petang itu untuk menjalani rawatan akibat sesak nafa

Trending Wed, 3 Oct 2018

Al-Fatihah…Enam Anggota Bomba Lemas Ketika Operasi Menyelamat

Jurucakap Bomba Selangor berkata, kejadian dipercayai ketika mereka terbabit dalam operasi mencari dan menyelamat (SAR) remaja berusia 17 tahun yang terjatuh di lombong berkenaan.

| Live TV