Trending By: SGMS Enal March 31, 2018 @ 12:24pm

Amal Leman Baton Selama 4 Hari, Hilangkan Batuk & Selesema Bayi

Apabila bayi mula batuk dan selesema pasti ibu tidak senang duduk. Pelbagai cara akan di cari untuk pastikan yang bayi cepat sihat.
Perkongsian daripada Facebook Nur Afiqah, berkongsi kaedah serta cara-cara mandian Lemon Baton yang akan menyahkan batuk dan selesema yang dihidapi bayi anda.  Jom baca langkah-langkah yang disediakan seperti dibawah untuk dijadikan rujukan para ibu. 
 

Cara mandian buah lemon dengan air suam yang ternyata membantu mengurangkan batuk dan selesema serta dikatakan ia sangat berkesan. Selain menggunakan sebagai bahan semula jadi, ia juga kaya dengan vitamin C dan bersifat antibakteria serta antiviral yang berkuasa meningkatkan tahap imunisasi untuk melawan jangkitan.

 

Cara Mandikan Bayi Pakai Kaedah Lemon Baton

Cara mandian pulak, korang rendamkn badan baby dalam air lemon yang dah disediakan ala-ala spa gitu dia brsantai.saya sental lemon tu dekat tapak kaki dia rambut dia. Fuhh rasa segar dan wangi sangat. Bagi kaedah lemon bath ini saya tidak gunakan sabun langsung kerana nak lagi cepat berkesan.

Agar dengan perkongsian ini dapat memberi manfaat dan kebaikan untuk kita.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 16 Feb 2021

Harap Perjalanan PdPR Lebih Memberi Kesan & Progresif, Ibu Bapa Pelajar Tak Sabar Tunggu DidikTV Dilancarkan!

Bermula esok, 17 Februari 2021, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) akan memperkenalkan saluran khusus TV Pendidikan yang dikenali sebagai DidikTV KPM. Saluran ini bersiaran bermula jam 7.00 pagi hingga 12.00 tengah malam setiap hari dan pelancaran […]

Trending Thu, 21 Feb 2019
Trending Wed, 2 Dec 2020
Trending Thu, 13 Aug 2020

Pencetus Kluster Sivagangga Dipenjara 5 Bulan

Semoga perkara ini dijadikan iktibar buat semua

Trending Fri, 20 Apr 2018

Fesyen Tudung Bawal Pocong Kini Menjadi Pilihan Hijabista. Laku Habis!

Agaknya anda berani tak cuba gaya tudung bawal pocong di pagi Syawal?

Trending Mon, 20 Aug 2018
Trending Sat, 19 May 2018

Korean YouTuber Sexually Harassed by 20 Men!

There are petitions to the government hoping that they will investigate this issue. Even stars like Bae Suzy have supported the issue.

Trending Tue, 27 Mar 2018

Jangan Kaitkan Skandal Seks Trump Dengan Anaknya – Jurucakap

“Saya ada bertanya. Dan dia menolaknya, berkata, ‘oh ya, ya, kamu tahu, jangan risau. Bilik dan barang kami berasingan,” katanya.

| Live TV