Trending By: SGMS Enal December 17, 2019 @ 8:17am

Bahagianya Hati Bila Tahu $37 Juta ‘Masuk’ Dalam Akaun Bank

Tuah memihak kepada seorang wanita apabila mendapati terdapat sejumlah wang yang banyak di dalam akaun bank miliknya.

Ruth Balloon ketika menyemak akaun bank miliknya terkejut selepas terdapat penambahan amaun sehingga $37 million.

Pada mulanya, dia cuma beranggapan bahawa terdapat orang yang memberikan padanya. Namun, seperti tidak masuk akal dengan amaun yang sangat tinggi.

Ketika itu saya berharap bahawa ada individu yang menghadiahkan saya sehingga $37 million.

Kemudian, wanita berusia 35 tahun itu memaklumkan perkara itu kepada suaminya. Tanpa berlengah masa, suaminya telah menghubungi pihak bank bagi mendapatkan kepastian mengenai perkara tersebut.

Ketika itu, barulah mereka tahu penambahan amaun di dalam akaun bank Balloon adalah disebabkan oleh kesilapan kerani yang mendepositkan sejumlah amaun ke akaun banknya.

Pihak bank juga meminta maaf kepada mereka dan mengatakan bahawa perlu mendapatkan semula wang berkenaan.

Ballon menerima permintaan pihak bank dan mengembalikan semula wang yang ‘singgah’ di akaun bank miliknya itu.

Menurutnya, tiada alasan untuknya menyimpan wang berkenaan kerana semua itu bukan miliknya. Pun begitu, besarlah harapannya sekiranya pihak bank memberikan wang penghargaan kepadanya.

Tambah wanita itu sekiranya masih mempunyai wang tersebut, dia cuma memerlukan masa lebih kurang sehari untuk memikirkan apa yang perlu dilakukan.

Sumber: ABC 13

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 24 Mar 2018

Misteri Hilang Semalaman Terjawab!

Menurut ibu mangsa, Noorliah Kasbulah, 48, dia dimaklumkan oleh rakan anaknya yang menemui kereta milik Muhammad Hafiz berhampiran restoran di Bandar Baru Klang kira-kira 2 petang, semalam.

Trending Wed, 9 Oct 2019
Trending Thu, 11 Jun 2020
Trending Thu, 15 Feb 2018

ANAK MERAUNG DUDUK DALAM CAR SEAT? BACA INI…

“ Korang yang ada anak buah ke anak so whatever, letak dorang dalam car seat. Nanti jadi macam my nephew sebab emergency break je,” tulis Farah.

Trending Sat, 25 Aug 2018

Pasangan Ini Sering Lakukan Hubungan Seks Namun Belum Dikurniakan Anak, Pendedahan Si Isteri Pasti Buatkan Anda Terkejut!

Empat tahun berkahwin tapi suami atau isteri tidak tahu bagaimana untuk hamil. Pasangan yang kurang pengetahuan tentang pengetahuan umum ini sangat jarang berlaku.

Featured Fri, 14 Sep 2018

Coretan Indah Fazura Buat Fattah Sempena Ulang Tahun Ke-28 Suaminya. Happy Birthday Fattah!

Fazura mengusik hati netizen dengan beberapa posting romantis di Instagram sempena ulang tahun kelahiran suaminya, Fattah Amin.

Trending Tue, 3 Apr 2018

Ibu Terkejut Bateri Kalkulator Tersekat Pada Usus Anak

Hasil pemeriksaan di klinik pertama dan kedua doktor menolak kemungkinan anak tertelan bateri kerana tidak menunjukkan tanda-tanda seperti muka berubah kebiruan. Uish…Bahaya tu!

Featured Thu, 16 Apr 2020
Trending Wed, 28 Feb 2018

Sajat Rated Xtra Tayangan Eksklusif Hanya Di Tonton!

Dan, anda juga berpeluang untuk menyaksikan rakaman langsung tanpa tapisan dan tanpa sebarang skrip. Malah, semua content yang terdapat dalam Vlog ini akan memaparkan 100 peratus atas kerelaan Sajat.

| Live TV