Trending By: Salma Syahbuddin April 22, 2021 @ 5:08pm

Bantuan Kewangan Sehingga RM500 Buat Penjawat Awam, Pesara Bermula…

Berita baik bagi mereka yang bekerja sebagai penjawat awam apabila kerajaan mengumumkan Bantuan Khas Kewangan Aidilfitri sebanyak RM500 kepada semua penjawat awam Gred 56 dan ke bawah serta RM250 untuk pesara kerajaan.

Pejabat Perdana Menteri dalam kenyataannya memaklumkan, pemberian berkenaan turut membabitkan kakitangan lantikan kontrak, pegawai sambilan harian (PSH), kontrak untuk perkhidmatan serta lantikan di bawah MySTEP.

Selain itu, pembayaran bagi bantuan khas itu akan dibuat bersama dengan pembayaran gaji bulan Mei iaitu pada 6 Mei depan.

“Bantuan khas tersebut akan memanfaatkan lebih 2 juta penjawat awam dan pesara,” katanya.

Bantuan Khas Kewangan Aidilfitri ini adalah sebagai menghargai jasa dan pengorbanan penjawat awam dalam menggalas tanggungjawab menyampaikan perkhidmatan kepada rakyat terutamanya semasa negara mengharungi krisis Covid-19.

Disamping itu, kerajaan berharap dengan pemberian bantuan ini sekaligus dapat meringankan beban kewangan kepada penjawat awam dan pesara serta dijadikan sebagai pemangkin kepada mereka untuk terus berkhidmat dengan penuh dedikasi.

 

 

Sumber : Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 3 Oct 2020
Trending Sat, 24 Feb 2018

AWAS DENGAN PRODUK KECANTIKAN INI, ADA RACUN BERJADUAL RUPANYA!

Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah mengumumkan notifikasi produk-produk kosmetik terlibat telah dibatalkan oleh Pengarah Kanan Perkhidmatan Farmasi berikutan pengesanan bahan racun berjadual dalam produk berkenaan.

Trending Wed, 30 Sep 2020
Featured Tue, 12 Apr 2022

Pemandu Mercedes, Lewis Hamilton Dan George Russell Di Malaysia!

Lewis Hamilton dan George Russell di Malaysia!

Featured Sun, 20 Feb 2022
Trending Wed, 17 Jun 2020

PKPP: Aktiviti Seminar, Kursus, Bengkel Dan Modul Latihan Kini Dibenarkan

Buat agensi yang menganjurkan aktiviti seminar, bengkel..

Trending Fri, 4 Sep 2020
Featured Tue, 29 Oct 2019

| Live TV