Trending By: Salma Syahbuddin January 22, 2021 @ 11:50am

Bayaran Sehingga RM1,000 Bagi i-Sinar kategori 2 Bermula 26 Januari Ini

Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz memaklumkan, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) telah meluluskan RM3.18 juta permohonan di bawah i-Sinar bernilai RM25.3 bilion bagi Kategori 1.

Dan seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada 18 Januari lalu, untuk menambah baik i-Sinar, terutamanya kepada mereka yang terkesan, KWSP akan membuat bayaran interim sehingga RM1,000 bagi pemohon i-Sinar Kategori 2.

Manakala, proses pengeluaran i-Sinar juga akan dipermudahkan kerana ahli hanya perlu mengisytiharkan secara kendiri mereka memenuhi kriteria yang ditetapkan dan dokumen sokongan boleh dihantar secara dalam talian.

“Malah, kerajaan juga telah meminta KWSP memudahkan proses bayaran interim ini, yang akan dibuat mulai 26 Januari,” katanya.

Sumber : BH

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 18 Aug 2022
Featured Fri, 16 Dec 2022

Qistina Raisah Tampil Bersuara Mengenai Video Tular Bersama Lelaki – “Henry Itu Abang Kandung Saya!”

Sebelum ini, pelakon remaja Qistina Raisah pernah menjadi bualan ramai apabila tular perkongsian dirinya bersama seorang lelaki di TikTok. Tidak mendiamkan diri, baru-baru ini, Qistina tampil mendedahkan identiti sebenar lelaki tersebut yang merupakan abang kandungnya

Trending Sat, 18 Dec 2021

Kemalangan Ragut Nyawa 9 Beranak Serentak, Remaja Sebak Hilang Ahli Keluarga – “Saya Terlalu Sayangkan Ibu”

“Saya terlalu sayangkan ibu.” Itu ungkapan anak ketiga mangsa insiden maut yang membabitkan 10 kematian di kawasan Rehat dan Rawat USJ, Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (Elite) menghala ke Shah Alam malam tadi. Dalam kejadian 11.45

Trending Tue, 6 Apr 2021
Featured Thu, 28 Apr 2022
Featured Mon, 16 Jan 2023

Fasa Pertama ‘Konsert Journey To The Future’ Shila Amzah Jelajah 6 Lokasi

Wowwww! Bestnyaaaa! Korang berjaya beli tiket tak pagi tadi? 💃

| Live TV