Trending By: SGMS Enal November 17, 2018 @ 10:58am

Beli Beg Mewah Hampir 5 Ribu Dalam Talian, Terkejut Bila Barang Sampai

Bagi peminat barang berjenama yang dijual dalam talian, mungkin anda perlu berhati-hati selepas ini bimbang kejadian yang sama seperti ini berlaku. Tak kisahlah barang tu murah atau mahal, kalau dah beli tetapi barang yang sampai adalah sebaliknya, siapa yang tidak geram?

Ini yang terjadi kepada seorang wanita  yang terkejut apabila menerima bungkusan beg mewah dalam talian yang dibelinya. Bukan sahaja barang tidak sampai dengan apa yang ditempah tetapi beg mewah itu digantikan pula dengan dua botol air minuman kung fu panda. Cuba anda bayangkan?

Susulan itu, Panhathai Lertsin-udom mengambil bukti tempahannya iaitu resit transaksi dalam talian, butir-butir perbualan dengan penjual dan satu video sebelum membuat laporan di Balai Polis Muang terhadap penjual yang menggunakan akaun B.PROMOTE Line.

Menurut mangsa, dia menempah beg tangan terpakai jenama Celine pada Selasa lalu selepas gambar produk itu disiarkan di Instagram penjual.

Wanita itu kemudiannya membayar 37,000 baht (RM4,673)  selepas mendapat diskaun 3,000 baht (RM378) dengan membuat pindahan wang ke nombor akaun penjual pada hari sama.

“Saya buat pindahan wang dengan cepat kerana saya tahu ramai orang mahu membeli produk berjemana,” katanya kepada sumber.

Selepas itu dia dimaklumkan barangan yang ditempah akan dihantar ke alamatnya. Penjual juga memberi kod bungkusan ejen penghantar surat.

Bagaimanapun, mangsa mengesyaki ada sesuatu yang mencurigakan kerana dia tidak dapat menghubungi penjual, manakala akaunnya pula telah ditutup.

Apabila memeriksa dengan firma penghantar surat, dia diberitahu barangan tempahan itu dalam perjalanan dari Chiang Mai. Apabila bungkusan sampai, apa yang diterima hanyalah dua botol air Kung Fu Panda.

Mangsa juga berkata dia telah menghubungi penjual di alamat yang tertera pada bungkusan dan dia diberitahu bahawa seseorang telah memesan botol air tersebut bagi pihaknya.

Sumber : Bangkok Post

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 14 Sep 2022
Featured Wed, 3 Nov 2021

Gadis Sebak Dapat Pulang Ke Tanah Air Selepas Dua Tahun Tanggung Rindu

Berkhidmat sebagai barisan hadapan semasa pandemik sememangnya tidak mudah. Bukan sahaja sibuk dengan tugasan yang perlu dipikul malah terpaksa tinggal berjauhan dan menanggung rindu terhadap keluarga. Itulah yang dilalui oleh seorang gadis yang bekerja sebagai

Featured Sat, 2 Apr 2022

Terpanggil Menjayakan Misi Kemanusiaan Di Lubnan, Anuar Zain Persiap Mental & Emosi

Alhamdulillah.. Moga dipermudahkan segala urusan 🤍❤️

Trending Tue, 20 Oct 2020

Solat Jumaat dan Nikah Di Negeri Selangor Hanya Dibenarkan Di Zon Hijau

Take note korang yang nak nikah dekat Selangor tu..

Trending Thu, 12 Apr 2018

Pemurahnya TMJ, Patutlah Rakyat Johor Sayang

Tunku Ismail Sultan Ibrahim mengeluarkan sejumlah wang beranggaran RM1 juta untuk membayarkan harga barang-barang keperluan mereka yang sedang membeli-belah di pusat beli-belah AEON Tebrau City.

Trending Wed, 28 Oct 2020
Featured Thu, 3 Mar 2022
Trending Mon, 15 Feb 2021

Orang Awam Kini Boleh Mendaftar Vaksin Covid-19 Menerusi 5 Kaedah Ini

Okay gaisss, dah boleh semak apakah kaedah yang perlu dilakukan…

Trending Wed, 20 Dec 2017

2018年选对吉日开工xtra好运

多数华人都会非常注重开工吉日,据说吉日开工,将可以确保在新的一年里顺顺利利。所以小编这里为大家整理了2018年开工吉日,大家不妨参考看看。

| Live TV