Trending By: SGMS Enal November 17, 2018 @ 10:58am

Beli Beg Mewah Hampir 5 Ribu Dalam Talian, Terkejut Bila Barang Sampai

Bagi peminat barang berjenama yang dijual dalam talian, mungkin anda perlu berhati-hati selepas ini bimbang kejadian yang sama seperti ini berlaku. Tak kisahlah barang tu murah atau mahal, kalau dah beli tetapi barang yang sampai adalah sebaliknya, siapa yang tidak geram?

Ini yang terjadi kepada seorang wanita  yang terkejut apabila menerima bungkusan beg mewah dalam talian yang dibelinya. Bukan sahaja barang tidak sampai dengan apa yang ditempah tetapi beg mewah itu digantikan pula dengan dua botol air minuman kung fu panda. Cuba anda bayangkan?

Susulan itu, Panhathai Lertsin-udom mengambil bukti tempahannya iaitu resit transaksi dalam talian, butir-butir perbualan dengan penjual dan satu video sebelum membuat laporan di Balai Polis Muang terhadap penjual yang menggunakan akaun B.PROMOTE Line.

Menurut mangsa, dia menempah beg tangan terpakai jenama Celine pada Selasa lalu selepas gambar produk itu disiarkan di Instagram penjual.

Wanita itu kemudiannya membayar 37,000 baht (RM4,673)  selepas mendapat diskaun 3,000 baht (RM378) dengan membuat pindahan wang ke nombor akaun penjual pada hari sama.

“Saya buat pindahan wang dengan cepat kerana saya tahu ramai orang mahu membeli produk berjemana,” katanya kepada sumber.

Selepas itu dia dimaklumkan barangan yang ditempah akan dihantar ke alamatnya. Penjual juga memberi kod bungkusan ejen penghantar surat.

Bagaimanapun, mangsa mengesyaki ada sesuatu yang mencurigakan kerana dia tidak dapat menghubungi penjual, manakala akaunnya pula telah ditutup.

Apabila memeriksa dengan firma penghantar surat, dia diberitahu barangan tempahan itu dalam perjalanan dari Chiang Mai. Apabila bungkusan sampai, apa yang diterima hanyalah dua botol air Kung Fu Panda.

Mangsa juga berkata dia telah menghubungi penjual di alamat yang tertera pada bungkusan dan dia diberitahu bahawa seseorang telah memesan botol air tersebut bagi pihaknya.

Sumber : Bangkok Post

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 9 Aug 2019

“We are Completely Overwhelmed”, Nora Anne’s Family Expresses Gratitude

It has entered the fourth day of Nora Anne Quoirin‘s search and rescue operation, which shocked the whole nation when the Irish teenager went missing on last Sunday — August 4th, in Dusun resort Seremban. Ever […]

Trending Wed, 29 Nov 2017

We Care Journey Beramal Sambil Membeli-Belah

We Care Journey membantu kanak-kanak menghidap penyakit ‘Spinal Muscular Atrophy’ (SMA) pada anda yang membeli-belah bolehlah beramal sekali

Trending Wed, 18 Apr 2018

Netizen Puji Wanita Redah Longkang Selamatkan Anjing

Rata-rata netizen memuji tindakan wanita ini yang sanggup bertindak berani masuk ke dalam longkang. Syabas kak!

Trending Mon, 17 Dec 2018

Muka Saya Hilang Kerana Kebakaran, Boleh Tak Awak Bagi Saya Muka Baru?

Surat Polos Kanak-Kanak Ini Kepada Santa Claus Buat Netizen Sebak

Trending Tue, 25 Feb 2020
Trending Mon, 16 Apr 2018

Chinese Woman Becomes Beggar Because She’s “Too Pretty to Work”

She proudly stated that she is healthy but does not want to work anyways.

Trending Tue, 7 Aug 2018

Lombok Bergegar, 20,000 Penduduk Hilang Tempat Tinggal

Agensi Pencegahan Bencana Nasional (BNPB) berkata, ia menjangka angka kematian meningkat sebaik runtuhan lebih 13,000 rumah dibersihkan selepas dua gempa kuat dalam tempoh seminggu.

Trending Wed, 22 Apr 2020

| Live TV