Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Salma Syahbuddin September 18, 2018 @ 2:48pm

Beli Ubat Hormon Mencecah RM 1 Juta, Rosmah Bakal Hadapi 20 Pertuduhan

Fail siasatan terhadap bekas isteri Perdana Menteri ini bakal dibuka semula selepas 2 tahun. Siasatan ini dibuka semula apabila dakwaan berhubung sumber daripada dana mencurigakan, mengaitkan suaminya sebelum ini. 

Jika sebelum ini Rosmah pernah disoal siasat lebih dari tiga jam di Ibu Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Putrajaya berkenaan siasatan terhadap anak syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB), SRC International Sdn Bhd kali ini, satu lagi pertuduhan melibatkan dirinya, kerana terlibat dalam pembelian satu produk dari Amerika Syarikat iaitu hormon anti-penuaan yang bernilai RM1 juta. 

Dan, penyiasat percaya dana daripada SRC ini turut digunakan dalam pembelian produk terbabit.

Difahamkan produk anti penuaan itu dibeli untuk meningkatkan kadar hormon lebih 600 peratus sekiranya diambil secara berterusan. Produk tersebut juga mampu menambah baik tenaga dalaman, meningkatkan keinginan seksual, mendapatkan tidur yang lebih nyenyak, menguatkan otot dan memperbaiki sel kulit. 

Menurut sumber yang dipercayai, cek bayaran lebih dari RM 1 juta itu dibuat kepada seorang doktor bergelar Datuk pada Februari 2015 untuk pembelian dua set ubat bernilai RM500,000 setiap satunya.

Malah, cek yang diserahkan kepada doktor terbabit bagi pembelian ubat berkenaan tertera nombor akaun milik Najib yang kini telah pun ditutup. Dan, ketika soal siasat dilakukan, doktor terbabit mengakui cek tersebut adalah untuk pembelian dua set ubat, yang mana salah satu daripada produk tersebut dipercayai mengandungi 100 peratus makanan berasaskan tumbuhan bagi mengekalkan keremajaan kulit dan merangsang badan manusia. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 26 Dec 2017

Bunuh Majikan Kerana Tak Luluskan Cuti

Menikam majikannya sehingga mati selepas tidak meluluskan permohonan cutinya, seorang juruteknik Pakistan dihadapkan ke mahkamah Dubai.

Trending Tue, 24 Nov 2020
Trending Mon, 25 Feb 2019
Trending Tue, 7 Jan 2020
Trending Fri, 2 Apr 2021

Pengeluaran i-Sinar Beri Impak Positif

Semoga ekonomi negara makin kukuh walaupun masih dalam Krisis Covid-19

Trending Mon, 1 Jan 2018

Ibu Tidak Sedar Telah Hamil 9 Bulan

Ibu Tidak Sedar Telah Hamil 9 Bulan, Lima Tahun Menunggu Zuriat

Trending Tue, 15 Dec 2020
Trending Mon, 1 Oct 2018

The New Retirement Age in Malaysia is 95-Years-Old?!

Tun Dr Mahathir said so himself!

Trending Thu, 18 Jan 2018

Disangka Dengar Ceramah, Pelajar Juvana Akhirnya Loloskan Diri

Polis memburu tiga penghuni sekolah juvana Teluk Air Tawar yang dipercayai melarikan diri ketika program ceramah harian diadakan

Trending Wed, 9 Oct 2019

Menteri Pengangkutan Umum Penguatkuasaan e-Hailing

Ini Peraturan Yang anda Perlu Tahu

| Live TV