Trending By: Attiqah Mohd January 31, 2020 @ 11:17am

Benarkah Kes Pembunuhan CEO Cradle Fund Nazrin Hassan Ada Kaitan Dengan Unsur Ilmu Hitam?

Hampir 3 tahun telah berlalu semenjak kes kematian mengejut CEO Cradle Fund, Nazrin Hassan. Kematian Nazrin terus mengundang seribu persoalan dan tanda tanya. 

Sehingga ke hari ini, kes perbicaraannya masih belum tamat dan pihak polis belum menemui jawapan untuk merungkaikan punca kematiannya. Namun apa yang pasti punca utama CEO muda berusia 46 tahun yang  ditemui mati rentung di rumah kediamannya, bukanlah disebabkan letupan telefon bimbit sebaliknya pihak polis berjaya membuktikan bahawa Nazrin Hassan sebenarnya telah dibunuh sebelum dibakar. 

Menurut pihak polis, kematian Nazrin Hassan diklasifikasikan sebagai kes bunuh berikutan laporan oleh pihak bomba dan juga laporan bedah siasat yang diterima. 

Menerusi laporan yang diterima, keputusan makmal mendapati terdapat kesan minyak petrol dijumpai pada empat lokasi di kepala, bingkai katil, tilam dan telefon bimbit mangsa. Berdasarkan hasil bedah siasat, sebanyak 30 peratus kesan melecur turut ditemui di badan mangsa. 

Seramai empat individu telah didakwa di atas kes pembunuhan ini, keempat-empat suspek merupakan kenalan mangsa, tiga daripadanya merupakan ahli keluarga mangsa iaitu isteri mangsa sendiri, Samirah Muzaffar, 44 tahun, dua orang remaja masing-masing berusia 17 tahun dan 14 tahun serta seorang pembantu rumah warga Indonesia, Eka Wahyu Lestari. 

Saksi tidak dapat membuat pengecaman wajah ketika di mahkamah sewaktu ditanya mengenai balu mangsa, Samirah Muzaffar

Ketika salah satu proses perbicaraan berlangsung, salah seorang saksi dikatakan tidak dapat membuat pengecaman wajah Samirah Muzaffar, ketika ditanya di kandang perbicaraan saksi tidak dapat melihat wajah mangsa secara jelas sedangkan Samirah berada di hadapan saksi. Hal ini mencetuskan tanda tanya dan persoalan orang ramai yang sekaligus mempersoalkan sekiranya Samirah ada mengamalkan “ilmu hitam”. 

Tengkorak dan darah dipercayai ditemui di tempat kejadian kebakaran

Selain itu, tengkorak dan darah juga dipercayai ditemui di bawah katil sewaktu mayat Nazrin Hassan dijumpai rentung di kediamannya di sebuah rumah di Mutiara Homes, Mutiara Damansara. Mangsa turut ditemui dalam keadaan seorang diri. 

Sehingga ke hari ini, mahkamah masih membicarakan kes ini. Jawapan yang pasti masih belum ditemui. Benarkah Nazrin Hassan dibunuh dan jika benar, adakah konspirasi pembunuhannya ada kaitan dengan ilmu hitam? 

Kredit foto: Berita Harian

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 17 Sep 2019
Trending Tue, 23 Jun 2020
Trending Thu, 19 Sep 2019

Rebecca Nur Islam Tetap Doakan Eina Azman Walaupun….

Tak pasal-pasal babitkan orang lain yang tak bersalah

Trending Thu, 16 Jul 2020
Trending Wed, 20 Feb 2019

Rahsia Kulit Flawless Buat Gadis ini Viral Di Twitter

Perkongsian seorang gadis di laman twitter mengenai rahsia untuk mendapatkan kulit yang licin dan cantik menyebabkan gadis ini menerima sehingga 23,973 likes di Twitter.

Trending Thu, 24 May 2018

Raja Perlis Murka

Menurut Baginda, semua Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) terbabit berada di Perlis ketika jemputan dihantar kepada mereka dua hari lalu

Trending Wed, 3 Oct 2018

Akhirnya Rosmah Ke Lokap SPRM?

Rosman di dakwa esok!

Trending Thu, 23 Jul 2020

Dua Lagi Kluster Baharu Covid-19 Dikesan

Siada lagi pertambahan kes selepas ini

Trending Mon, 2 Jul 2018

「一家四口都是歌王」爸爸开口唱歌好听到起鸡皮疙瘩!

知名音乐达人Sam Lin擅长混音及改编各种流行音乐词曲,具音乐才华声音也好听,不过让网友惊艳的是除了Sam Lin很会唱歌外,一家人都好有才!

Trending Sun, 26 Aug 2018

Malaysian Gaming Team Wins RM16.8 Million

And parents always say gaming doesn’t make money…

| Live TV