Trending By: Padin June 24, 2021 @ 11:50am

“Bertindak Segera!” Bersama Ejen Ali – Pakai Pelitup Muka, Jaga Kebersihan & Kekal Selamat

“Bertindak Segera!” Itulah kata semangat yang sering dilaungkan oleh Ejen Ali ketika menjalani misi baharu.

Dalam situasi pandemik sebegini, laungan ini menjadi ikutan di kalangan anak-anak kita dalam menjalani kehidupan norma baharu.

Lebih menarik, kini Ejen Ali berpeluang melengkapi ejen-ejen cilik dengan produk-produk istimewa yang sudah menjadi resam situasi norma baharu mereka seperti pelitup muka, sabun mandian dan cecair pembasmi kuman.

Bagi Ejen Ali, sesiapa sahaja boleh menjadi wira dan tidak ada misi yang terlalu kecil!

Dalam menyesuaikan diri dengan norma baharu yang memasuki tahun kedua ini, pelbagai usaha dilakukan oleh Ejen Ali untuk memastikan ejen-ejen cilik tidak berasa resah dan tertekan di rumah.

Pesanan khas dari Ejen Ali – sentiasa fokus dalam pembelajaran atas talian, terus kekal berada di rumah agar kekal selamat dan jikalau rasa kesunyian kerana tidak dapat bertemu rakan-rakan seperti biasa, bolehlah bertemu di atas talian dan sama-sama mencuba misi permainan mudah alih khas iaitu “Ejen Ali: Agents’ Arena”, “Ejen Ali: Emergency” dan “Ejen Ali: MATA Training Academy” yang tersedia untuk muat turun di Google Play and Apple App Store.

Selain itu, ejen-ejen cilik juga boleh terus kekal di rumah dan bermain permainan papan “Ejen Ali Misi Boot Camp” dan permainan kad “Ejen Ali Misi Alliance” bersama keluarga tersayang.

Sepanjang lima tahun perjalanannya, Ejen Ali telah berkolaborasi dengan pelbagai jenama tersohor seperti Tenaga Nasional Berhad (TNB), Mydin, PediaSure, Mamee Monster Biskidz, and AirAsia.

Dalam usaha meningkatkan kesedaran kesihatan dan kebersihan di kalangan penonton cilik, Ejen Ali kini menjalinkan kerjasama dengan pengeluar produk kebersihan diri berjenama Dr. Mama, Carrie BacBuster and Durio untuk menyediakan rangkaian produk yang bersesuaian dengan kanak-kanak ketika pandemik Covid-19 sedang melanda.

Pada Disember lalu, Ejen Ali bersama Dr. Mama telah mengeluarkan pelitup muka tiga lapisan fabrik antimikroba yang sedia dalam empat rekaan menarik yang diinspirasikan dari animasi pendek Ejen Ali berjudul ‘Misi: Juang’ yang boleh didapati di YouTube.

Rangkaian pelitup muka dari Dr. Mama ini tersedia dalam saiz kanak-kanak dan juga dewasa, termasuk edisi khas yang sesuai dipakai wanita berhijab, boleh didapati secara atas talian menerusi http://ejenaligears.avana.asia/.

Ejen Ali dengan kerjasama Carrie BacBuster juga telah melancarkan pembungkusan baharu untuk sabun mandian yang dilengkapkan bersama cecair pembasmi kuman.

Produk sebegini pastinya membuatkan ejen-ejen cilik lebih seronok dalam menjaga kebersihan diri, apatah lagi dengan nama-nama bauan wangi seperti “Smashing Strawberry” dan “Blasting Blueberry”. Produk penjagaan peribadi ini boleh didapati di kedai-kedai utama sekeliling anda.

Sementara itu, kepada mereka yang lebih gemar mengenakan pelitup muka jenis pakai buang, Durio akan melancarkan pelitup muka empat lapisan dalam dua rekaan menarik yang menampilkan logo dan gambar karakter Ejen Ali.

Produk baharu ini dijangka mendapat sambutan hangat ramai kerana rekaannya yang menarik apabila dilancarkan pada bulan Ogos nanti.

Produk-produk menarik yang ditawarkan ini pastinya membuatkan ibu bapa lebih senang mendidik anak-anak mereka mengamalkan kebersihan kendiri, menggunakan pelitup muka dengan cara yang betul dan kekal selamat dari COVID-19.

Atas permintaan ramai juga, siri animasi popular Ejen Ali (musim 1) turut disiarkan kembali pada setiap Sabtu, pukul 11.00 pagi di TV3. Kesemua episod Ejen Ali ini juga boleh didapati secara Video-on-Demand (VOD) menerusi pelantar penstriman video Disney+ Hotstar serta saluran YouTube rasmi Ejen Ali, www.youtube.com/ejenali.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 28 Jun 2018

Penyokong Kecewa Jerman Kalah Dengan Korea

Apa nak buat…bertabahlah ya penyokong bola sepak pasukan Jerman. Buat pasukan Korea, Good Luck untuk perlawanan seterusnya!

Trending Tue, 24 Mar 2020
Trending Sat, 20 Feb 2021

Semakan Bayaran GKP Tambahan Sehingga RM1,000 Bermula Mac Ini

Manfaatkan bantuan yang diberikan kerajaan sebaiknya okay!

Trending Fri, 21 Aug 2020

Netizen Takut Wujud Kluster Langkawi, Gara-Gara Lelaki Gelang Pink Ini

Semoga lelaki gelang pink ini terus patuh SOP

Trending Fri, 28 Feb 2020
Trending Tue, 6 Aug 2019

TV3 Cari Bakat Baru Menerusi #BacaBeritaChallenge, Anda Layak? Jom Sertai!

Jom sertai #bacaberitachallenge dan menangi hadiah eksklusif misteri!

Trending Thu, 23 Jul 2020

Kes Meningkat, Selangor Pantau Semula SOP Covid-19

Ingat, Kita masih belum menang!

Trending Wed, 20 Jun 2018

Pembantu Trump Undur Diri?

Nampaknya Joe juga mengucapkan selamat tinggal kepada presiden AS itu! Beliau juga menyertai senarai panjang bekas petugas yang mengundurkan diri dari Rumah Putih sejak beberapa bulan lalu, sama ada secara sukarela atau kerana dipecat.

Featured Wed, 17 Nov 2021

Bina Semula Simpanan, Ahli KWSP Perlu Kerja Tambahan Sehingga 6 Tahun?

Ramai Bumiputera yang terkesan ketika PKP dilaksanakan

| Live TV