Trending By: Padin June 24, 2021 @ 11:50am

“Bertindak Segera!” Bersama Ejen Ali – Pakai Pelitup Muka, Jaga Kebersihan & Kekal Selamat

“Bertindak Segera!” Itulah kata semangat yang sering dilaungkan oleh Ejen Ali ketika menjalani misi baharu.

Dalam situasi pandemik sebegini, laungan ini menjadi ikutan di kalangan anak-anak kita dalam menjalani kehidupan norma baharu.

Lebih menarik, kini Ejen Ali berpeluang melengkapi ejen-ejen cilik dengan produk-produk istimewa yang sudah menjadi resam situasi norma baharu mereka seperti pelitup muka, sabun mandian dan cecair pembasmi kuman.

Bagi Ejen Ali, sesiapa sahaja boleh menjadi wira dan tidak ada misi yang terlalu kecil!

Dalam menyesuaikan diri dengan norma baharu yang memasuki tahun kedua ini, pelbagai usaha dilakukan oleh Ejen Ali untuk memastikan ejen-ejen cilik tidak berasa resah dan tertekan di rumah.

Pesanan khas dari Ejen Ali – sentiasa fokus dalam pembelajaran atas talian, terus kekal berada di rumah agar kekal selamat dan jikalau rasa kesunyian kerana tidak dapat bertemu rakan-rakan seperti biasa, bolehlah bertemu di atas talian dan sama-sama mencuba misi permainan mudah alih khas iaitu “Ejen Ali: Agents’ Arena”, “Ejen Ali: Emergency” dan “Ejen Ali: MATA Training Academy” yang tersedia untuk muat turun di Google Play and Apple App Store.

Selain itu, ejen-ejen cilik juga boleh terus kekal di rumah dan bermain permainan papan “Ejen Ali Misi Boot Camp” dan permainan kad “Ejen Ali Misi Alliance” bersama keluarga tersayang.

Sepanjang lima tahun perjalanannya, Ejen Ali telah berkolaborasi dengan pelbagai jenama tersohor seperti Tenaga Nasional Berhad (TNB), Mydin, PediaSure, Mamee Monster Biskidz, and AirAsia.

Dalam usaha meningkatkan kesedaran kesihatan dan kebersihan di kalangan penonton cilik, Ejen Ali kini menjalinkan kerjasama dengan pengeluar produk kebersihan diri berjenama Dr. Mama, Carrie BacBuster and Durio untuk menyediakan rangkaian produk yang bersesuaian dengan kanak-kanak ketika pandemik Covid-19 sedang melanda.

Pada Disember lalu, Ejen Ali bersama Dr. Mama telah mengeluarkan pelitup muka tiga lapisan fabrik antimikroba yang sedia dalam empat rekaan menarik yang diinspirasikan dari animasi pendek Ejen Ali berjudul ‘Misi: Juang’ yang boleh didapati di YouTube.

Rangkaian pelitup muka dari Dr. Mama ini tersedia dalam saiz kanak-kanak dan juga dewasa, termasuk edisi khas yang sesuai dipakai wanita berhijab, boleh didapati secara atas talian menerusi http://ejenaligears.avana.asia/.

Ejen Ali dengan kerjasama Carrie BacBuster juga telah melancarkan pembungkusan baharu untuk sabun mandian yang dilengkapkan bersama cecair pembasmi kuman.

Produk sebegini pastinya membuatkan ejen-ejen cilik lebih seronok dalam menjaga kebersihan diri, apatah lagi dengan nama-nama bauan wangi seperti “Smashing Strawberry” dan “Blasting Blueberry”. Produk penjagaan peribadi ini boleh didapati di kedai-kedai utama sekeliling anda.

Sementara itu, kepada mereka yang lebih gemar mengenakan pelitup muka jenis pakai buang, Durio akan melancarkan pelitup muka empat lapisan dalam dua rekaan menarik yang menampilkan logo dan gambar karakter Ejen Ali.

Produk baharu ini dijangka mendapat sambutan hangat ramai kerana rekaannya yang menarik apabila dilancarkan pada bulan Ogos nanti.

Produk-produk menarik yang ditawarkan ini pastinya membuatkan ibu bapa lebih senang mendidik anak-anak mereka mengamalkan kebersihan kendiri, menggunakan pelitup muka dengan cara yang betul dan kekal selamat dari COVID-19.

Atas permintaan ramai juga, siri animasi popular Ejen Ali (musim 1) turut disiarkan kembali pada setiap Sabtu, pukul 11.00 pagi di TV3. Kesemua episod Ejen Ali ini juga boleh didapati secara Video-on-Demand (VOD) menerusi pelantar penstriman video Disney+ Hotstar serta saluran YouTube rasmi Ejen Ali, www.youtube.com/ejenali.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 18 Jul 2018

Catwalk Sambil Menyusukan Bayi. Hebat Mara Martin!

Mara Martin menyusu dan mengendong anaknya, Aria ketika pertunjukan baju renang tahunan, Sports Illustrated.

Trending Tue, 30 Mar 2021

Hijjaz Nyanyikan Semula Lagu P Ramlee Dalam Versi Nasyid, Rap & Rock

Lebih lima tahun tidak muncul dengan single terbaru, kumpulan nasyid Hijjaz akhirnya mengubati kerinduan peminat mereka menerusi lagu Allahyarham Tan Sri P Ramlee berjudul Tiada Kata Secantik Bahasa (TKSB) 2020 yang diberikan nafas baru. Namun […]

Trending Mon, 23 Sep 2019

感情影响性次数!这时期情侣天天战

「性爱」是伴侣关系中相当重要的一环,彼此间透过身体交流接触过程中,往往会让彼此的关系更亲密。不过因每个人性需求的不同,和另一半「爱爱」的次数也有差距。

Trending Sun, 24 Jun 2018

Pemandu Grab Meninggal Dunia, Dipercayai Dijerut

Mangsa berasal dari Nilai, Negeri Sembilan itu ditemui dalam keadaan terlingkup di tempat duduk penumpang belakang, namun tiada kesan kecederaan yang ketara pada badan mangsa.

Trending Mon, 26 Feb 2018

TWEET BERBAUR LUCAH, ALAHAI WANITA SEKARANG!

Ada yang ‘sama naik’ dan ada juga yang mengecam perbuatan wanita itu. Apapun, admin harap awak sebagai seorang wanita, jaga adab dan maruah ya dik!

Trending Mon, 31 Dec 2018

Diejek Sebagai ‘Gadis Sampah’ Dan Dipulau Rakan Akhirnya ..

Diejek Sebagai ‘Gadis Sampah’ Dan Dipulau Rakan, Usaha Gadis Ini Akhirnya Disanjung Dunia

Trending Sun, 16 Dec 2018

OMG! Pelajar 15 Tahun Ceroboh Rumah Kekasih Untuk Seks

Kes terlanjur kali ini melibatkan pelajar lelaki berusia 15 tahun manakala perempuan 14 tahun. Apa nak jadi ni?

Trending Mon, 24 Dec 2018

PowerPoint做动画!网路神人精彩绘制东京车站

谁说打开Microsoft Office,就只能打报告、做模型、准备简报这种基本文书处理?

Trending Wed, 19 May 2021

Bosan Tak Dapat Menziarah Syawal Ini? Jom Tengok Banyak Filem Best di tonton CINEMA!

Pada tahun ini, sekali lagi kita menyambut kedatangan Syawal dengan suasana norma baharu. Biarpun kemeriahan ziarah menziarah tidak dapat dirasakan, kehadiran Aidilfitri harus disambut dengan penuh kesyukuran dalam kesederhanaan! Bosan duduk di rumah dan tak […]

| Live TV