Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Padin May 5, 2021 @ 2:22pm

Bila Kediaman Selamat, Boleh Raya Dengan Gembira… Jom Semak 6 Barangan Wajib Dimiliki Untuk Membersih & Disinfeksi Rumah!

Raya hampir tiba! Mesti semua excited nak sambut Raya kan?

Tapi Raya, Raya juga, sebelum nak sambut Raya tu anda kena bersihkan rumah dulu! Masa Raya ni, kebersihan merupakan aspek yang paling penting sebab masa inilah tetamu datang kunjung-mengunjungi.

Berbeza dengan tahun-tahun sebelum ni, anda bersihkan sesetengah tempat je kan? Sekarang ni anda tak boleh dah buat macam tu. Anda kena fikirkan keselamatan setiap ahli keluarga yang datang dan juga yang ada di rumah!

Setiap tempat dan setiap sudut anda kena bersihkan. Membersih ni memang penat dan perlukan banyak tenaga, tapi kalau anda tahu cara dan kaedah yang sesuai, anda boleh jimat masa dan juga jimat duit! Lagi best kalau ada satu pencuci yang boleh selesaikan semua masalah kebersihan rumah anda tu kan?

Clorox boleh membantu! Bukan setakat membersihkan rumah sahaja. Ia juga boleh disinfeksi rumah anda Raya ni!

Guna Clorox Bleach untuk menghilangkan kesan kotoran dan membasmi kuman!

Masa Raya inilah anda nak basuh semua benda kan? Lagi-lagi fabrik yang berwarna putih ni. Anda mesti nak ia nampak lebih bersih dan bebas dari kotoran yang ada kan?

Gunakan Clorox Bleach ni untuk menghilangkan kesan-kesan kotoran yang ada tu. Memang terus bersih nampak macam baru dan ia juga boleh disinfeksi kuman.

Dah kemas tu, anda jangan lupa juga untuk basuh mop dan kain lap anda tu dengan Clorox Bleach untuk disinfeksi segala sisa-sisa kuman yang tertinggal.

Sesuai untuk kegunaan: Mencuci fabrik berwarna putih, membersihkan bilik Make-up, mencuci mop dan juga kain lap.

Klik link Shopee ni untuk beli!

Nak membersih tapi nak rumah bau wangi semerbak!

Nak lantai wangi berkilat dan berbau wangi semerbak? Percayalah cakap kami, guna Clorox Clean-Up All Purpose Cleaner ni confirm rumah dapat vibe Raya tu!

Ada 3 bauan yang anda boleh pilih iaitu Lavender,Lemon dan Fresh Scent!

Wangian lavender tu antara kegemaran orang ramai tau. Pencuci ni juga ada Clorox Bleach jadi, selain dari rumah anda wangi dan bersih, ia juga boleh membasmi kuman!

Sesuai untuk kegunaan: Lantai, dinding, sinki dan kaunter dapur.

Klik link Shopee ni untuk beli!

Ada Kulat dan kulapuk?

Tiba-tiba terperasan ada kulat dan kulapuk dekat dinding? Clorox Mold & Mildew Remover ni boleh membantu!

Anda spray je Clorox Mold & Mildew Remover yang khas untuk kulat dan kulapuk ni!

Menanggalkan kulat dan kulapuk dalam masa kurang dari 1 minit. Lagi best sebab anda tak perlu nak gosok kuat-kuat pun. Mesti mak anda terus kagum tengok betapa bersihnya bilik air tu!

Sesuai untuk kegunaan: Sinki, Tub Mandi dan dinding berjubin.

Klik link Shopee ni untuk beli!

Anda tahu tak, mangkuk tandas mengandungi 3.2 juta bakteria per inci persegi?

Banyak betul bakteria yang ada dekat mangkuk tandas ni! Anda boleh hilangkan semua tu dalam sekelip mata je dengan Clorox Toilet Bowl Cleaner ni! Muncung dispenser yang lebar memudahkan pembersihan di bawah rim mangkuk tandas.

Paling best sebab anda tak payah bukak Cap nozzle tu untuk keluarkan detergent tersebut! Tak adalah asyik hilang atau tersalah letak kan?  Hanya perlu pusing je dah boleh guna.

Ada dua bau yang anda boleh pilih iaitu Lavender dan Lemon!

Klik link Shopee ni untuk beli!

Membersihkan dapur boleh menjadi salah satu tugas yang paling memakan masa! Anda guna je ni!

Tapi kalau anda guna Clorox Kitchen Cleaner Spray ni boleh menjimatkan masa anda! Spray-spray je dalam masa kurang dari 1 minit dah bersih.

Ia boleh menghilangkan gris dan minyak-minyak serta selamat digunakan di kebanyakan permukaan dapur

Sesuai untuk kegunaan: Kebanyakkan permukaan dapur.

Klik link Shopee ni untuk beli!

Eh jangan lupa bersihkan tempat yang orang selalu pegang jugak!

Anda boleh siap-siap beli  Clorox Expert Disinfecting Wipes! Letakkan di ruang tamu jadi bila-bila anda nak lap air tertumpah atau tombol pintu senang anda boleh terus pakai!

Tisunya juga lebih tahan dan mempunyai kualiti yang terbaik. Tak kisah apa-apa permukaan,semuanya boleh dibersihkan.

Antara area yang paling anda kena titikberatkan ialah tombol pintu, suis-suis, telefon bimbit, tablet, laptop dan alat kawalan jauh.

Nak lagi senang anda letak je dekat pintu masuk rumah tu, senang tetamu masuk terus ambil dan bersihkan apa yang patut kan?

Kalau kita nak Raya dengan lebih tenang dan selamat ni, kenalah sentiasa bersedia!

Anda boleh dapatkan juga Clorox Expert Disinfectiong Wipes ni dalam bentuk 3 saiz iaitu Flowpack 15s, Flowpack 30s and Canister 30s.

Mudah nak dibawah kemana-mana juga.

Tetamu pun rasa lebih selesa dan selamat kalau anda buat macam ni.

Pastikan anda beli semua produk ni dan bersihkan rumah dulu barulah sambut Hari Raya ok! Dapatkan produk Clorox ni di pasaraya atau kedai berhampiran korang! Online pun ada! Anda klik je dekat sini!

Untuk maklumat lanjut, layari  laman web Clorox atau Facebook Clorox Malaysia

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 29 Dec 2020
Featured Fri, 15 May 2020
Trending Thu, 17 Oct 2019

Cristiano Ronaldo Is Officially The Richest Celebrity On Instagram!

You’ll be surprised to find out who else on the list..

Trending Thu, 23 Nov 2017

Tren 12 Gerabak Bawa Muatan Kargo Terbalik

Sebuah tren kargo tergelincir di stesen Bank Negara sekitar 5.15 pagi ini terganggu di laluan KTM dan ETS

Trending Wed, 4 Jul 2018

Selesai Prosiding, Najib Dibawa Ke Mahkamah Tinggi

Kelihatan didalam Mahkamah adalah dua anak beliau iaitu Norashman dan Nooryana Najwa serta menantunya, Daniyar Kessikbayev. 

Featured Wed, 13 May 2020
Trending Mon, 15 Jun 2020

Perhatian! Pengguna Kini Boleh Lapor Alat Imbas Suhu ‘Ciplak’

Ingat! Jangan ambil remeh perkara ni okay! #KitaJagaKita

Trending Sat, 6 Mar 2021

“Terpukau Dengar Dia Nyanyi Lagu Gila Siap Dengan….” Medley Lagu #AJL35, Hannah Delisha Raih Pujian Netizen

Min pun repeat banyak kali part Hannah nyanyi lagu Gila & Hati tu…. ♪♫

Trending Sat, 30 Dec 2017

Hukuman Penjara 13,275 Tahun Siapakah Dia?

hukuman penjara 13,275 tahun ke atas seorang lelaki kerana menipu 570 juta Baht di Thailand baru-baru ini

Trending Thu, 17 Jan 2019

Betul ke yang dalam kelab itu juara Dewi Remaja? Baru saja menang dah buat hal!

Netizen gesa tarik gelaran juara jika Haneesya didapati terbabit di dalam pesta arak.

| Live TV