Trending By: Padin July 27, 2021 @ 2:06pm

Bisnes Terkesan Kerana Pandemik Tak Jadi Penghalang Untuk Mila Jirin Bantu Orang Ramai

Perniagaan perkahwinan dan kembara umrah yang diusahakan oleh penyanyi Mila Jirin terkesan kerana kehadiran pandemik sejak tahun lalu.

Namun begitu, Mila tidak berdiam diri dan berusaha menyelamatkan pekerjanya yang ramai dengan menceburi pelbagai bisnes lain termasuklah menjual kek, durian dan kini bisnes tempahan makanan atas talian demi menyelamatkan syarikat dan pekerja.

“Kita tak pernah duga Allah beri ujian besar ini. Memang ramai yang bergelut. Bayangkan orang yang susah lagi bertambah keperitan. Jujur sejak memperlahankan rentak dunia seni dan beralih ke bidang niaga, saya tak pernah ada sekelumit rasa seperti hilang arah atau kecewa. Saya yakin pilihan Tuhan berikan ke cabang niaga ini ada hikmah tersendiri.

“Cuma sekitar April tahun lalu saya tak boleh tipu, memang rasa paranoid apabila syarikat kena tutup berbulan-bulan. Restoran Embun Urai yang saya usahakan turut ditutup sementara. Dalam hati apa akan jadi kepada survival enam syarikat saya dan 117 orang pekerja sepenuh masa serta sambilan.

“Tapi saya dan suami atasi kegetiran itu dengan mempelbagaikan skop niaga dengan sumber yang ada. Memikirkan nasib pekerja yang ramai, hati jadi sayu. Tak gamak buang mereka sebab ada yang sudah sedekad bekerja untuk saya,” katanya.

Naluri ibu dan kemanusiaan Mila tersentuh saat sedar ramai yang bergelut dengan pandemik COVID-19 dan orang kuat jenama perniagaan Bizmilla itu enggan berpeluk tubuh.

Malah, isteri kepada Ailis Mustapha ini bersyukur kerana ruang membantu itu dipermudahkan menerusi Kempen RM5 Juta Tunai Percuma dengan kerjasama Malakat Mall.

Kempen bermula 31 Julai itu diharap dapat mengurangkan beban masyarakat termasuk mereka yang berdepan kesukaran saat ini.

“Memang besar harapan saya supaya kempen ini dapat membantu sedikit sebanyak mengurangkan beban masyarakat kita. Cita-cita saya memang mahu membantu lebih 100,000 keluarga ini.

“Peruntukan wang tunai RM5 juta dalam bentuk cash back itu diberikan kepada pelanggan yang membeli kredit tambah nilai untuk membeli barangan harian secara fizikal di kesemua lokasi Malakat Grocer di Selangor, KL dan Melaka.

“Kempen ‘RM5 Juta Tunai Percuma’ ini akan dilancarkan pada 31 Julai ini di laman sesawang www.bizmillagrocer.com bermula jam 10 Pagi. Kesemua pelanggan yang membeli kredit beli belah akan mendapat 10 peratus tambahan tunai untuk berbelanja bila bila masa menggunakan E – Wallet di Malakat Eco App,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 5 Oct 2019

Paus Beluga Otak Bergeliga, ‘Pulangkan’ GoPro Terjatuh

Paus Beluga Otak Bergeliga, Dirakam ‘Pulangkan’ GoPro Terjatuh Dalam Air Kepada Pengkayak

Featured Sat, 19 Mar 2022

Kerajaan Meluluskan Kadar Gaji Minimum RM1,500 Sebulan Bermula 1 Mei Ini – PM

Alhamdulillah, berita baik buat semua rakyat Malaysia 🤩

Featured Tue, 5 Apr 2022
Trending Mon, 19 Mar 2018

「枇杷膏」是调酒神配料?外国最惊奇新流行

外国网友近日发现「念慈庵川贝枇杷膏」除了止咳的效果非常好之外,且也是调酒界的「神级配料」!日前在美国更是被炒到天价70美元(约274令吉)的价格,比正常价格贵了10倍以上。

Trending Tue, 13 Jul 2021
Trending Wed, 15 Jul 2020
Events Mon, 30 Jan 2023

Song Joong Ki Umum Kahwin, Katy Louise Saunders Sah Hamil Anak Pertama

tetibe rasa sebak teringat drama DOTS🥲🥲🥲

Featured Fri, 24 Sep 2021

Boleh Balik Kampung Dalam Masa 2-3 Minggu Lagi

Semalam, Perdana Menteri Malaysia, YAB Dato Seri Ismail Yaakob mengumumkan kerajaan akan membenarkan rentas negeri apabila kadar vaksinasi negara mencapai 90% populasi dewasa. Dalam pada itu, beliau turut memaklumkan pembukaan semula beberapa pusat pelancongan terkemuka.

Featured Mon, 9 Jan 2023
Trending Sat, 7 Sep 2019

Kerana Mengandung Di Belasah Teman Lelaki

Sudahlah sedang mengandung 5 bulan dipukul teman lelaki dengan teruk

| Live TV