Trending By: Attiqah Mohd July 16, 2020 @ 1:33pm

BSH Fasa Ke-3: Semak Cara Status Pembayaran

Dalam memasuki pertengahan bulan Julai, pastinya ramai yang tidak sabar menunggu keputusan tarikh BSH fasa ketiga yang bakal diumumkan tidak lama lagi.

Ikuti bagaimana cara untuk menyemak status pembayaran BSH fasa ketiga di bawah:

Semakan Status Pembayaran

Bagi menyemak status pembayaran, anda boleh mengikuti langkah-langkah berikut:

  • Layari portal rasmi BSH
  • Pilih MENU SEMAKAN STATUS PERMOHONAN (Maklumat Pembayaran Status BSH 2020)
  • Buat semakan dengan memasukkan maklumat yang diminta
  • Status permohonan akan dipaparkan

Setelah anda berjaya menyemak status permohonan, paparan status akan memaparkan maklumat di bawah:

  • Dalam proses pengkreditan – Anda hendaklah semak penyata akaun bank penerima bagi pembayaran pada akhir bulan Julai.
  • Tunai- Penunaian BSN dengan membawa MyKAD asal penerima apabila wujud Nombor Bacar pada semakan status anda.

Sebarang maklumat lanjut mengenai BSH fasa ketiga anda boleh mengunjungi kaunter LHDN yang terdekat atau layari portal di sini.

Untuk anda yang ingin mengetahui jumlah bayaran BSH fasa ketiga bagi setiap isi rumah pendapatan, anda boleh membaca artikel di bawah dengan lebih lanjut.

Syarat Kelayakan BSH Fasa 3, Tambahan RM 100 dan E-tunai RM 50 Buat Penerima

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 24 Apr 2022
Trending Fri, 9 Aug 2019

The Diet Secret to Beyoncé’s Bangin’ Figure Might Actually be Dangerous?

Shocking! Who would have thought that the Queen of Pop herself is promoting unhealthy diet?! GAG!

Contest Mon, 6 Apr 2020

Trending No. 1, MK K-Clique Bikin ‘Pecah’ Pentas ICSYVMY3?

Pergh! Siapa dah tengok episod ni, memang power lah dik!

Trending Sun, 18 Jul 2021

Ibadah korban & Solat Sunat Aidiladha Dibenarkan – MKN

Take note gaisss yang nak pegi solat raya nanti!

Hiburan Thu, 1 Jun 2023
Hiburan Thu, 6 Apr 2023

[VIDEO] Dafi Buat Dance Cover Undang Pelbagai Komen Netizen-“Macam Kwang Soo Menari….”

Penyanyi Dafi berkongsi sebuah video dance cover sebuah lagu remix di di akaun TikTok miliknya. @dafiismailsabri Another dance cover, ye tau lidah dengan muka kemut tu… terima seadanya dulu k…next video kita kawal peng-ULAR- an […]

Trending Mon, 22 Jul 2019
error: Content is protected !!