Trending By: Padin October 22, 2021 @ 3:18am

Buat Comeback Dengan Ezra Kong, Hael Husaini Jadikan Kuali Inspirasi Cipta Lagu Kelentang-Kelentong

Penyanyi Hael Husaini kembali bergabung dengan komposer Ezra Kong dalam sebuah lagu baharu berjudul Kelentang-Kelentong.

Menjadikan kuali sebagai inspirasi, idea untuk menghasilkan Kelentang-Kelentong datang secara spontan.

“Sebenarnya ilham lagu ini tercetus secara tak sengaja selepas saya muncul di sebuah rancangan hiburan di Indonesia beberapa tahun lepas.

“Ketika itu, saya diminta untuk menyanyikan secara spontan berkenaan kuali. Jadi ‘Kelentang-Kelentong’ itu adalah signifikasi terhadap bunyi ketukan kuali.

“Sekembalinya ke Malaysia, saya terus menghubungi Ezra dan kami terus berbincang. Saya menyimpan lagu ini terlebih dulu kerana masanya belum sesuai untuk diterbitkan sehinggalah kini.

“Saya dan Ezra mengambil masa yang tak terlalu lama bagi penghasilan dan proses rakaman lagu tersebut, dan kesemuanya dijalankan di studio rakaman milik beliau.

“Ini juga merupakan gandingan ‘comeback’ di antara saya bersama Ezra dalam sebuah lagu setelah single Hati yang dilancarkan pada tahun lepas kerana sibuk dengan kerja dan projek masing-masing.

“Sebenarnya banyak lagi projek dan karya-karya saya bersama Ezra bakal dilancarkan pada tahun hadapan,” kata Hael.

Mengubah penceritaan lagu ini agar ia bersesuaian dengan isu semasa, Hael merakamkan muzik video single terbaru ini di sekitar destinasi pelancongan popular pilihan rakyat Malaysia, Pulau Langkawi.

“Kini, jalan cerita lagu ini telah diubah lebih sesuai dengan situasi terkini di negara kita yang telah membenarkan gelembung pelancongan terhadap beberapa destinasi dalam negeri dan juga kebenaran merentas negeri.

“Ia sebuah lagu yang mengajak kita untuk pergi berjalan atau melancong ke mana sahaja yang dibenarkan oleh kerajaan, dan ajaklah kaum keluarga mahupun rakan dan bertemulah dengan insan-insan tersayang yang kita rindui.

“Kelentang-Kelentong memberi gambaran keriuhan suasana tatkala berjumpa dan perasaan keterujaan dek kerana menahan rindu yang terlalu lama,” katanya lagi.

Lagu ‘Kelentang-kelentong’ boleh dinikmati pada bila-bila masa dan di mana-mana jua melalui aplikasi penstriman muzik manakala muzik video single ini pula boleh ditonton secara eksklusif hanya di YouTube Rocketfuel Network.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 7 Nov 2020
Trending Mon, 28 May 2018

12 Epic Quotes by Tun Mahatir That We All Love

Our 7th Prime Minister is very witty indeed.

Trending Mon, 21 May 2018

Rosmah: “A Person is Innocent Until Proven Guilty”

It seems the ex-Prime Minister’s wife wishes to be treated like a normal person.

Trending Thu, 12 Nov 2020
Trending Wed, 31 Oct 2018

史上最梦幻婚礼!新娘坐上250颗白色气球升空

婚礼对不少女生来说,都是人生中最重要也最憧憬的时刻之一,总有不少爱浪漫的女生,都会特别期待一场令人永生难忘的特别婚礼!

Featured Mon, 11 Oct 2021

“Bukan Mudah Untuk Tarik Perhatian..” – Kendalikan ABPBH 34 Secara Solo, Sherry Alhadad Akui Gementar

Pengacara berbakat, Sherry Alhadad kembali mengemudi pentas Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) ke-34 sebagai pengacara buat tahun ini. Menerusi sidang media maya ABPBH 34, Sherry mengakui perasaaan bercampur baur apabila mendapat tahu bakal mengendalikan majlis […]

Trending Thu, 12 Jul 2018

Semangat Si Cilik Puteri Balqis Melawan Penyakit Kanser. Semoga Segera Sembuh!

Balqis berkongsi sekeping foto yang dimuat naik di laman Instagramnya dengan tanda pagar #FightCancer.

Trending Tue, 1 Sep 2020
Trending Sun, 13 Sep 2020

| Live TV