Trending By: Padin July 15, 2021 @ 7:50pm

Buat Laporan Polis, Siti Sarah Beri Masa 48 Jam Kepada Scammer!

Penyanyi dan usahawan, Siti Sarah Raissuddin membuat laporan polis terhadap pihak yang cuba memburukkan jenama perniagaannya.

Terdapat seorang wanita menipu pelanggan dan mendakwa dirinya sebagai wakil ‘dropship’ perniagaan yang diusahakan Sarah.

Sarah yang mengusahakan jenama pakaian dan hijab Loveta menuntut wanita itu menjernihkan kembali keadaan dan membuat permohonan maaf secara terbuka.

“Pada awalnya, pihak kami menerima beberapa mesej peribadi daripada pelanggan di Instagram. Kami pelik kerana ada pelanggan yang masih belum menerima produk dibeli. Rupanya ia dibeli daripada individu yang mendakwa sebagai ‘dropship’ Loveta.

“Perkara ini sudah memburukkan jenama perniagaan saya dan saya kena ambil tindakan. Laporan telah dibuat semalam di Balai Polis Mutiara Damansara, Petaling Jaya, Selangor oleh pegawai pemasaran Loveta.

“Sejujurnya, saya rasa sangat terkilan dan marah! Wujud pihak yang sanggup mencemarkan nama baik saya. Jenama yang saya usahakan ini bukanlah hanya mengenai saya semata-mata, malah saya sendiri menjaga banyak staf dan ejen yang mahu mencari rezeki.

“Saya ingin membuat penjelasan dan menegaskan yang dia bukan ‘dropship’ kami. Setakat ini, sudah ada empat pelanggan yang ditipu. Mereka tampil mendakwa belum menerima produk yang dibeli daripada wanita ini.

“Saya masih mahu mampu bersabar lagi dan saya memberi masa 48 jam untuk wanita ini selesaikan masalah yang dilakukan! Dia perlu membayar segala kerugian yang ditanggung oleh pelanggan.

“Jika dia ingkar, saya akan ambil tindakan lebih keras dan ia akan melibatkan tindakan undang-undang,” katanya Sarah dalam satu sidang media virtual petang tadi.

Mengakui kesabarannya mempunyai batas, Sarah bertindak tegas agar perkara sama tidak berulang lagi.

“Sabar memang boleh sabar, tapi kesabaran saya ada hadnya. Melihat keadaan sekarang ini, ramai yang terjejas, ada yang susah nak makan dan cari duit. Saat begini, saya terima pula berita ada manusia yang tergamak menipu dan yang lebih membuatkan saya geram, menggunakan jenama perniagaan saya.

“Selama ini, ada orang menyampaikan fitnah dan perkara tidak benar tapi saya malas nak layan. Tapi, tak sangka bila saya diam, ada yang bertindak melampau. Saya rasa kini saya kena tegas.

“Saya berniaga kerana mahu menolong orang lain, saya nak sama-sama bantu tapi ada pula yang senang-senang menipu. Saya usahakan perniagaan Loveta dan Ratasya ini adalah untuk membantu orang di luar sana menjadi dropship atau ejen saya.

“Saya sanggup keluarkan duit sendiri semata-mata nak ubah nasib mereka tanpa perlu keluar modal yang besar. Saya tekad menjalankan perniagaan ini kerana ada permintaan serta nak kongsi rezeki. Saya tak pernah terlintas yang orang akan gunakan saya untuk jadi scammer,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 31 Jul 2023

[VIDEO] Akui Salah, MK K-Clique & Isteri Minta Maaf Tak Pakai ‘Seatbelt’… Netizen Puji Bagus Tak Cepat Melenting

Ok settle, tenang tenang guys! Moga jadi peringatan buat semua.. keselamatan no syatu ok! 🫡

Featured Fri, 14 Apr 2023
Trending Fri, 3 Nov 2023
Featured Sat, 3 Dec 2022
Kisah Viral Thu, 14 Apr 2022

Rambut Dalam Tepung Pelita, JKN Perak Sedang Jalankan Siasatan

Apa nak jadi la dengan peniaga bazar sekarang ni?

Hiburan Thu, 15 Sep 2022
Featured Tue, 7 Feb 2023

#RoadToAJL37: Selepas Pertama Kali Jadi Finalis, Ini 5 Penyanyi Terus Melonjak Naik Selepas Sertai AJL!

Fuhhhh, Anugerah Juara Lagu (AJL) melahirkan bakat-bakat besar yang kekal relevan hingga kini! 🤩🤩

Trending Tue, 17 Mar 2020

Sepi Dan Kosong! Foto-Foto Bandar Yang Mula Kosong Akibat Covid-19

PERTUBUHAN KESIHATAN DUNIA (WHO) secara rasminya telah mengeluarkan kenyataan bahawa wabak Covid-19 yang kian menular saat ini merupakan satu virus global. Apa yang lebih menyedihkan dan membimbangkan pada waktu ini, kes Covid19 yang telah tercatat […]

error: Content is protected !!