Trending By: Padin July 15, 2021 @ 7:50pm

Buat Laporan Polis, Siti Sarah Beri Masa 48 Jam Kepada Scammer!

Penyanyi dan usahawan, Siti Sarah Raissuddin membuat laporan polis terhadap pihak yang cuba memburukkan jenama perniagaannya.

Terdapat seorang wanita menipu pelanggan dan mendakwa dirinya sebagai wakil ‘dropship’ perniagaan yang diusahakan Sarah.

Sarah yang mengusahakan jenama pakaian dan hijab Loveta menuntut wanita itu menjernihkan kembali keadaan dan membuat permohonan maaf secara terbuka.

“Pada awalnya, pihak kami menerima beberapa mesej peribadi daripada pelanggan di Instagram. Kami pelik kerana ada pelanggan yang masih belum menerima produk dibeli. Rupanya ia dibeli daripada individu yang mendakwa sebagai ‘dropship’ Loveta.

“Perkara ini sudah memburukkan jenama perniagaan saya dan saya kena ambil tindakan. Laporan telah dibuat semalam di Balai Polis Mutiara Damansara, Petaling Jaya, Selangor oleh pegawai pemasaran Loveta.

“Sejujurnya, saya rasa sangat terkilan dan marah! Wujud pihak yang sanggup mencemarkan nama baik saya. Jenama yang saya usahakan ini bukanlah hanya mengenai saya semata-mata, malah saya sendiri menjaga banyak staf dan ejen yang mahu mencari rezeki.

“Saya ingin membuat penjelasan dan menegaskan yang dia bukan ‘dropship’ kami. Setakat ini, sudah ada empat pelanggan yang ditipu. Mereka tampil mendakwa belum menerima produk yang dibeli daripada wanita ini.

“Saya masih mahu mampu bersabar lagi dan saya memberi masa 48 jam untuk wanita ini selesaikan masalah yang dilakukan! Dia perlu membayar segala kerugian yang ditanggung oleh pelanggan.

“Jika dia ingkar, saya akan ambil tindakan lebih keras dan ia akan melibatkan tindakan undang-undang,” katanya Sarah dalam satu sidang media virtual petang tadi.

Mengakui kesabarannya mempunyai batas, Sarah bertindak tegas agar perkara sama tidak berulang lagi.

“Sabar memang boleh sabar, tapi kesabaran saya ada hadnya. Melihat keadaan sekarang ini, ramai yang terjejas, ada yang susah nak makan dan cari duit. Saat begini, saya terima pula berita ada manusia yang tergamak menipu dan yang lebih membuatkan saya geram, menggunakan jenama perniagaan saya.

“Selama ini, ada orang menyampaikan fitnah dan perkara tidak benar tapi saya malas nak layan. Tapi, tak sangka bila saya diam, ada yang bertindak melampau. Saya rasa kini saya kena tegas.

“Saya berniaga kerana mahu menolong orang lain, saya nak sama-sama bantu tapi ada pula yang senang-senang menipu. Saya usahakan perniagaan Loveta dan Ratasya ini adalah untuk membantu orang di luar sana menjadi dropship atau ejen saya.

“Saya sanggup keluarkan duit sendiri semata-mata nak ubah nasib mereka tanpa perlu keluar modal yang besar. Saya tekad menjalankan perniagaan ini kerana ada permintaan serta nak kongsi rezeki. Saya tak pernah terlintas yang orang akan gunakan saya untuk jadi scammer,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 11 Jul 2021

Hazama, Akim, Black & Tomok Jadi Juri, Cari Pelapis Dunia Nyanyian

Industri muzik tanah air tidak pernah suram dengan kehadiran bakat baharu. Bukan sahaja dari segi lagu, tapi juga penyanyi itu memberikan warna dan nafas yang lebih segar. Menyedari hakikat itu, syarikat rakaman COF Music juga […]

Trending Sun, 25 Apr 2021

Dia Bagiku Serlah Emosi Keperitan Cinta Tiga Segi

Dah lah cantik, suara pun sedap lahai…

Trending Fri, 4 Dec 2020

KWSP i-Sinar : Pertimbang Permohonan Bagi Kategori 2

Peka dengan syarat untuk memudahkan urusan…

Trending Thu, 23 Aug 2018

Video Pakcik Jitra Terus Tular, Tukang Rakam Nafi Reka Cerita

Hang susun kerepek hang penuh meja, tak payah berjalan dari semasa ke semasa. Ni kerepek habis hang pandai pergi top up pulak. Hampa pakat kata dia kaya kan? P beli meja satu. Payung tak payah pun tak apa memandangkan meniaga awaktu malam.

Trending Wed, 21 Mar 2018

爱因斯坦「七大预言」已实现4个

爱因斯塔是世界十大著名物理学家之一,他不仅是一位杰出的物理学家,还是一位神奇的预言家!爱因斯坦的七大预言如今已实现了四个,七大预言中最恐怖的就是预言2060年地球将会毁灭!一起起来看看爱因斯坦的七大预言是什么!

Trending Thu, 16 Aug 2018

Tweet “Matinya Seorang Yang Suka Fitnah,”

Tweet “Matinya Seorang Yang Suka Fitnah,” Kepada Mendiang Eddie, Pemimpin Muda UMNO Mohon Maaf

Trending Fri, 17 Jul 2020
Trending Tue, 18 Dec 2018

5 Perkara Menarik Tentang Miss Universe Terbaru, Catriona Gray

Saksikan juga sedutan di mana dia ditanya soalan yang mencabar!

Trending Tue, 12 Feb 2019

| Live TV