Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Salma Syahbuddin April 10, 2021 @ 2:14pm

Bukan Gimik! Ini Punca Kenapa Shaheizy Sam Menangis…

Pelakon, penyanyi dan kini bergelar usahawan, Shaheizy Sam Abdul Samad dilihat sebak ketika majlis pelancaran SyokoTube by Syokolat yang berlangsung di Shah Alam pada Jumaat.

Menurut Sam, ini bukanlah gimik memandangkan beliau seorang pelakon, namun melihat rakan-rakan media terutamanya yang sudah lama berkecimpung dalam bidang ini dan masih ada pada majlis tersebut untuk memberikan sokongan dalam setiap perjalanan seni nya sejak berusia 12 tahun sehinggalah sekarang membuatkan Sam terlalu beremosi sehingga menitiskan air mata pada acara berkenaan.

“Terus terang Sam katakan, itu bukan gimik. Dia macam, apa yang Sam lakukan harini tidak ada kena mengena dengan dunia hiburan. Tapi bila lihat abang-abang media yang dah berumur Sam rasa sebak. Mana taknya, sejak Sam kecil mereka ada dan terus bagi sokongan sehinggalah Sam jadi extra, berlakon filem dan menang pelakon lelaki terbaik sehinggalah Sam berbisnes ni mereka tetap ada”
“Sam akui, Sam bukannya baik nak telefon mereka tiap  hari atau sebulan sekali untuk bertanya khabar, tetapi melihat mereka hari ini memang cukup buat Sam sebak sangat. Sebab Sam tahu ini bukan dunia hiburan, ini Sam berniaga tetapi… wajah-wajah yang sama tetap ada.”

Bukan setakat itu, ketika ditanya mengenai sokongan peminatnya terhadap karier seni beliau, Sam akui peminat yang setia memberikan sokongan terhadapnya masih ada terutamanya di Malaysia, Singapura dan Brunei.

Namun, tidak dapat dinafikan peminat mungkin juga bertukar cita rasa seiring peredaran semasa.

“Sam tak boleh nak cakap, tetapi macam peminat ni masing-masing berganti umur, but as we go older, itu they come and go. Sebab banyak artis lain lagi yang muncul. Tetapi peminat yang masih rapat dengan Sam, Sam masih ingat lagi mereka…”

ARTIKEL BERKAITAN : Perlahankan Karier Seni, Shaheizy Sam Kini Fokus Dalam…

Walaupun sibuk dengan urusan perniagaan, Sam akui masih menerima tawaran berlakon dan baru sahaja selesai penggambaran berjudul Indera arahan Woo Min Jing bergenre Thriller Horror.

“Syatilla ni kuat orangnya…”

Sumber : instagram @samtilla

Ketika ditanya mengenai keguguran isterinya yang dilaporkan baru-baru ini, Sam akui dan menyifatkan isterinya itu seorang yang kuat.

“Tilla ni memang seorang yang kuat. Malah, dia lebih kuat daripada Sam…Walaupun orang dengar dia baru keguguran dan mungkin down tapi tidak…dia cool dan kuat”

ARTIKEL BERKAITAN : Tak Ada Rezeki Timang Anak Ke-3, Syatilla Melvin Keguguran

Tapi untuk makluman semua, sebelum lahirnya anak pertama kami, Syeriv, isteri saya pernah keguguran tetapi rezeki Allah nak bagi maka adanya Syeriv begitu juga dengan anak kedua kami, Sarima.

” Orang kat luar sana kena tahu, Tilla ni pattern dia lain, sebelum Syeriv, Tilla pernah keguguran kemudian circle period tak habis lagi dah lekat begitu juga sebelum adanya Sarimah. So, mungkin lepas ni akan ada lagi. Apapun kita kena redha. Allah bagi ujian nasib baik tak berat macam ada orang lain yang dugaan dia lagi berat” jelasnya.

Apapun, Sam dan Syatilla Melvin tidak menolak sekiranya dikurniakan dengan cahaya mata lagi selepas ini.

Terdahulu, pasangan ini diijabkanbulkan pada 8 Februari 2016 dan dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu, Syeriv Samheizy dan Sarima Samheizy.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 17 Jun 2020

Lebih 21, 403 Pas Perjalanan Tanpa Had My30 Terjual

Korang jangan lupa dapatkan juga k!

Trending Thu, 8 Apr 2021
Trending Mon, 15 Apr 2019

#SetulusIkhlas : Remaja Berusia 20 Tahun Ini Tinggal Dibawah Jambatan?

Bila kita banyak mengucapkan syukur, barulah hati kita tenang tak gitu???

Featured Tue, 6 Apr 2021

“Kena Tunjuk Bukti Buat Aktiviti..” – Gara-Gara Selebriti Langgar SOP, Surat Pelepasan Negeri Diperketatkan?

Umum maklum, isu pelanggaran prosedur operasi standard (SOP) dan kebenaran merentas negeri hangat menjadi perbincangan sejak akhir-akhir ini. Terbaru, tular satu memo mengenai para pemohon yang ingin merentas negeri perlu mengemukakan maklumat lengkap sepanjang perjalanan […]

Trending Fri, 16 Oct 2020

Agong Titah Masjid Seluruh Negara Buat Solat Hajat, Doa Selamat

Semoga Malaysia dijauhkan dari Covid-19

Featured Thu, 25 Mar 2021

107, 000 Individu Hilang Pekerjaan Dibantu

Menurut Menteri Kewangan, seramai 107,000 individu yang kehilangan pekerjaan pada 2020 menerima bantuan Sistem Insurans Pekerjaan di bawah Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) dengan nilai keseluruhan sebanyak RM366.37 juta. Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz […]

Trending Wed, 7 Apr 2021

Tak Mungkin Mendua Menjadi Taruhan Terbaru Fadh Majid

Penyanyi Fadh Majid melancarkan single keduanya, Tak Mungkin Mendua yang mendpat sentuhan Ajai selaku komposer dan Fedtri Yahya selaku penulis lirik. Single kedua Fadh menyusul sesudah setahun single pertamanya, Bukan Takdirku dilancarkan. Dilahirkan dengan nama […]

Trending Fri, 20 Nov 2020

Hati Lagu Terbaik Episod Pertama SFMM35

Siapa yang korang rasa bakal bergelar AJL?

Trending Fri, 14 Sep 2018

Polis Digantung Kerja Gara-Gara Tak Kenal Bos Sendiri

Dua pegawai polis di Noida, India digantung kerja kerana didakwa tidak berdisiplin selepas mereka gagal mengenali kenderaan Ketua Polis Uttar Pradesh pada Rabu, kata para pegawai. Ketua Pengarah Polis (DGP) OP Singh sedang dalam perjalanan […]

Trending Tue, 30 Mar 2021

Hijjaz Nyanyikan Semula Lagu P Ramlee Dalam Versi Nasyid, Rap & Rock

Lebih lima tahun tidak muncul dengan single terbaru, kumpulan nasyid Hijjaz akhirnya mengubati kerinduan peminat mereka menerusi lagu Allahyarham Tan Sri P Ramlee berjudul Tiada Kata Secantik Bahasa (TKSB) 2020 yang diberikan nafas baru. Namun […]

| Live TV