Trending By: Salma Syahbuddin April 10, 2021 @ 2:14pm

Bukan Gimik! Ini Punca Kenapa Shaheizy Sam Menangis…

Pelakon, penyanyi dan kini bergelar usahawan, Shaheizy Sam Abdul Samad dilihat sebak ketika majlis pelancaran SyokoTube by Syokolat yang berlangsung di Shah Alam pada Jumaat.

Menurut Sam, ini bukanlah gimik memandangkan beliau seorang pelakon, namun melihat rakan-rakan media terutamanya yang sudah lama berkecimpung dalam bidang ini dan masih ada pada majlis tersebut untuk memberikan sokongan dalam setiap perjalanan seni nya sejak berusia 12 tahun sehinggalah sekarang membuatkan Sam terlalu beremosi sehingga menitiskan air mata pada acara berkenaan.

“Terus terang Sam katakan, itu bukan gimik. Dia macam, apa yang Sam lakukan harini tidak ada kena mengena dengan dunia hiburan. Tapi bila lihat abang-abang media yang dah berumur Sam rasa sebak. Mana taknya, sejak Sam kecil mereka ada dan terus bagi sokongan sehinggalah Sam jadi extra, berlakon filem dan menang pelakon lelaki terbaik sehinggalah Sam berbisnes ni mereka tetap ada”
“Sam akui, Sam bukannya baik nak telefon mereka tiap  hari atau sebulan sekali untuk bertanya khabar, tetapi melihat mereka hari ini memang cukup buat Sam sebak sangat. Sebab Sam tahu ini bukan dunia hiburan, ini Sam berniaga tetapi… wajah-wajah yang sama tetap ada.”

Bukan setakat itu, ketika ditanya mengenai sokongan peminatnya terhadap karier seni beliau, Sam akui peminat yang setia memberikan sokongan terhadapnya masih ada terutamanya di Malaysia, Singapura dan Brunei.

Namun, tidak dapat dinafikan peminat mungkin juga bertukar cita rasa seiring peredaran semasa.

“Sam tak boleh nak cakap, tetapi macam peminat ni masing-masing berganti umur, but as we go older, itu they come and go. Sebab banyak artis lain lagi yang muncul. Tetapi peminat yang masih rapat dengan Sam, Sam masih ingat lagi mereka…”

ARTIKEL BERKAITAN : Perlahankan Karier Seni, Shaheizy Sam Kini Fokus Dalam…

Walaupun sibuk dengan urusan perniagaan, Sam akui masih menerima tawaran berlakon dan baru sahaja selesai penggambaran berjudul Indera arahan Woo Min Jing bergenre Thriller Horror.

“Syatilla ni kuat orangnya…”

Sumber : instagram @samtilla

Ketika ditanya mengenai keguguran isterinya yang dilaporkan baru-baru ini, Sam akui dan menyifatkan isterinya itu seorang yang kuat.

“Tilla ni memang seorang yang kuat. Malah, dia lebih kuat daripada Sam…Walaupun orang dengar dia baru keguguran dan mungkin down tapi tidak…dia cool dan kuat”

ARTIKEL BERKAITAN : Tak Ada Rezeki Timang Anak Ke-3, Syatilla Melvin Keguguran

Tapi untuk makluman semua, sebelum lahirnya anak pertama kami, Syeriv, isteri saya pernah keguguran tetapi rezeki Allah nak bagi maka adanya Syeriv begitu juga dengan anak kedua kami, Sarima.

” Orang kat luar sana kena tahu, Tilla ni pattern dia lain, sebelum Syeriv, Tilla pernah keguguran kemudian circle period tak habis lagi dah lekat begitu juga sebelum adanya Sarimah. So, mungkin lepas ni akan ada lagi. Apapun kita kena redha. Allah bagi ujian nasib baik tak berat macam ada orang lain yang dugaan dia lagi berat” jelasnya.

Apapun, Sam dan Syatilla Melvin tidak menolak sekiranya dikurniakan dengan cahaya mata lagi selepas ini.

Terdahulu, pasangan ini diijabkanbulkan pada 8 Februari 2016 dan dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu, Syeriv Samheizy dan Sarima Samheizy.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 17 Sep 2021

Pernah 3 Kali Keguguran, Syatilla Melvin Sahkan Hamil Anak Ketiga

Pelakon dan usahawan Syatilla Melvin disahkan hamil selepas mengalami keguguran pada April. Isteri kepada pelakon Shaheizy Sam ini meluahkan rasa syukur dengan rezeki yang tak disangka ini menerusi hantaran di laman Instagram miliknya. “Kali keenam. […]

Trending Sat, 23 Jun 2018

Nak Cantik Punya Pasal, Wanita Ini Sanggup Minum Air Kencing Anjing

Wanita ini mendakwa air kencing anjing mengandungi vitamin A, vitamin E dan 10 gram kalsium yang mampu merawat kulit wajah.

Trending Mon, 8 Mar 2021

Sertai Jemaah Tabligh, Netizen Doa MK K-Clique Istiqamah, Mohon Buang Rantai Emas Yang Dipakai

Siapa sangka pemuda kelahiran Tawau Sabah yang seringkali menjadi kegilaan anak muda pada hari ini mengejutkan ramai peminatnya apabila anggota kumpulan K-Clique iaitu MK mengambil peluang untuk menyertai kumpulan jemaah tabligh di Jerantut Pahang pada […]

Trending Mon, 28 Dec 2020

Adira Suhaimi Kembali Dengan Single Terbaru!

Mesti best! Tak sabar nak dengar????

Trending Mon, 8 Jul 2019

Myokymia Boleh Ganggu Tumbesaran

Menggeletar sebelum dia disahkan positif mengalami penyakit Myokymia

Trending Sat, 5 Dec 2020
Trending Fri, 9 Jul 2021

Pfizer-BioNTech Mohon Kebenaran Suntikan Dos Ketiga

Jadi, akan ada dos ketiga buat si penerima vaksin Pfizer ke?

Trending Wed, 12 Dec 2018

Youtube Malaysia Rewind Video Terhangat Sepanjang 2018

Nak tahu antara video paling trending sepanjang 2018?

Trending Mon, 28 May 2018

12 Epic Quotes by Tun Mahatir That We All Love

Our 7th Prime Minister is very witty indeed.

Featured Thu, 16 Apr 2020

| Live TV