Featured By: Attiqah Mohd March 31, 2021 @ 3:50pm

“Bulan Madu, Majlis Kahwin, Fashion Show.. Kes Menurun Tak Bermakna Boleh Langgar SOP” – Ismail Sabri

Menteri Kanan Keselamatan, Datuk Seri Ismail Sabri menegaskan orang ramai untuk terus mematuhi SOP walaupun kes Covid-19 menunjukkan angka penurunan saban hari.

Menurut beliau lagi, terdapat banyak kes melibatkan ketidakpatuhan SOP yang tular di media sosial sejak akhir-akhir ini.

“Banyak perkara yang berlaku kes yang dilihat melanggar SOP yang tular di media sosial. Ada kes melibatkan majlis perkahwinan, honeymoon, fashion show dan sebagainya.”

“Jadi, saya harap kes menurun tidak bermakna kita boleh melanggar SOP kerana kegagalan kita mematuhi SOP boleh menyebabkan kes akan meningkat semula”, katanya di sidang media Majlis Keselamatan Negara (MKN) semalam.

Selain itu, beliau turut menegaskan bahawa tindakan yang wajar akan dikenakan buat mereka yang melanggar SOP.

Tonton video di bawah untuk info lanjut:

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 24 Dec 2020
Featured Mon, 17 Feb 2020
Featured Wed, 26 Sep 2018
Trending Wed, 15 Nov 2017

ARE YOU THE ULTIMATE B.I.T.C.H?

Do you think you’re a bitch? Well, I sure hope you are because if this is what being a bitch stands for, I’d gladly be one all the time.

familuv Mon, 30 Jul 2018

10 Kebaikan Membedung Bayi Yang Anda Tidak Tahu

Bayi yang dibedung lebih lena tidur berbanding bayi yang tidak dibedung.

Trending Tue, 28 Apr 2020
Featured Tue, 13 Apr 2021

“Terpaksa Berada Di Tengah Laut Berjam- Jam, Shooting 50 Hari Tanpa Henti” – Fedtri Yahya Dedah Kesukaran Penggambaran Jejak Rasul

Pengacara Jejak Rasul, Ahmad Fedtri Yahya mengakui berdepan dengan beberapa cabaran sewaktu menjalankan penggambaran di Malaysia buat kali pertama. “Ini merupakan kali pertama penggambaran di Malaysia dan kami meneroka tujuh negeri iaitu Kedah, Perak, Kelantan, […]

Acara Sun, 20 May 2018

Bufet Ramadan INTEKMA Gamit Memori Dengan Variasi Selera Kampung Yang Menyelerakan

Sesi “[email protected]” menyajikan pelbagai selera masakan kampung yang lazat dengan kadar harga berpatutan kepada pelanggan.

| Live TV