Trending By: SGMS Faida May 21, 2018 @ 6:49am

Bulan Madu? Nanti Dulu…

Pasangan Diraja Putera Harry dan isterinya Meghan yang melangsungkan perkahwinan pada Sabtu lalu nampaknya perlu menangguhkan bulan madu buat masa ini.

Ini bagi memberi laluan kepada tugas diraja yang majuana mereka perlu menghadiri parti taman kebajikan untuk Putera Charles, bapa Harry, pewaris takhta di Istana Buckhingham, hari ini.

Majlis perkahwinan Duke dan Duchess of Sussex itu di Istana Windsor dihadiri kira-kira 100,000 orang yang berbaris di jalanan serta disaksikan jutaan lain di seluruh dunia.

Meghan dan Charles dilaporkan membentuk ikatan kuat oleh kerana beliau mengiringi bakal menantunya ke altar dalam majlis perkahwinan itu selepas bapanya menarik diri akibat kekecohan media diikuti pembedahan jantung.

Meghan, aktres televisyen Amerika Syarikat (AS) yang berdarah campuran juga mencatat sejarah tersendiri apabila berjalan di lorong gereja sendirian sebelum disambut Charles untuk diserahkan kepada Harry selain memberi ucapan dalam majlis resepsi pada sebelah malam.

‘Kisstory: Harry & Meg’s historic change for monarchy,’ (Perubahan bersejarah monarki Harry & Meg) tajuk muka depan akhbar The Sun semalam, bersama gambar pasangan itu berkucupan di tangga Gereja St George.

“Jika ada perkahwinan memberi simbol Britain moden, pelbagai budaya dan kaum, semalam adalah buktinya,” tulis akhbar Sunday Mirror dalam editorial. -AFP

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 7 Feb 2018

SINGA KACAK BAKAL HIASI MAJALAH ANTARABANGSA

Gambar seekor singa yang menjadi viral kerana dilihat sangat tampan dan menawan. Persis model, singa ini cukup bersahaja ketika jurukamera merakam gambarnya!

Trending Fri, 12 Oct 2018

Mulai 2019, Semua Restoran ‘Open-Air’ Akan Diiktiraf Sebagai Zon Larangan Merokok

Kementerian Kesihatan telah pun mengesahkan berita ini.

Trending Sun, 1 Nov 2020

Vokal Mania: Aina & Tomok Tebus Kekalahan Minggu Lalu, Ini Senarai Penuh Ranking Episod 2

Apa pendapat korang pasal persembhan Vokal Mania semalam?

Trending Wed, 3 Jan 2018

MB Negeri Sembilan Mengaku Dihukum Tak Boleh Bermain Bola Sepanjang Hidup

Siapa sangka, dia pernah dilayangkan kad merah satu ketika dahulu ketika bermain untuk pasukan negerinya dan apa yang menarik adalah sehingga kini dia masih lagi menjalani hukuman terbabit. Datuk Seri Mohamad Hasan berkata dia digantung […]

Trending Wed, 18 Nov 2020
Trending Fri, 3 Jan 2020
Trending Wed, 18 Nov 2020
Trending Fri, 29 Jun 2018

6 Jenama Sardin Dalam Tin Ada Cacing Filum Nematado – Kementerian Kesihatan Malaysia

Hati-hati jika beli makanan dalam tin, pastikan dapat kelulusan KKM.

| Live TV