Trending By: SGMS Faida May 21, 2018 @ 6:49am

Bulan Madu? Nanti Dulu…

Pasangan Diraja Putera Harry dan isterinya Meghan yang melangsungkan perkahwinan pada Sabtu lalu nampaknya perlu menangguhkan bulan madu buat masa ini.

Ini bagi memberi laluan kepada tugas diraja yang majuana mereka perlu menghadiri parti taman kebajikan untuk Putera Charles, bapa Harry, pewaris takhta di Istana Buckhingham, hari ini.

Majlis perkahwinan Duke dan Duchess of Sussex itu di Istana Windsor dihadiri kira-kira 100,000 orang yang berbaris di jalanan serta disaksikan jutaan lain di seluruh dunia.

Meghan dan Charles dilaporkan membentuk ikatan kuat oleh kerana beliau mengiringi bakal menantunya ke altar dalam majlis perkahwinan itu selepas bapanya menarik diri akibat kekecohan media diikuti pembedahan jantung.

Meghan, aktres televisyen Amerika Syarikat (AS) yang berdarah campuran juga mencatat sejarah tersendiri apabila berjalan di lorong gereja sendirian sebelum disambut Charles untuk diserahkan kepada Harry selain memberi ucapan dalam majlis resepsi pada sebelah malam.

‘Kisstory: Harry & Meg’s historic change for monarchy,’ (Perubahan bersejarah monarki Harry & Meg) tajuk muka depan akhbar The Sun semalam, bersama gambar pasangan itu berkucupan di tangga Gereja St George.

“Jika ada perkahwinan memberi simbol Britain moden, pelbagai budaya dan kaum, semalam adalah buktinya,” tulis akhbar Sunday Mirror dalam editorial. -AFP

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 18 Jul 2020
Trending Thu, 15 Mar 2018

Dinobat Kanak-Kanak Perempuan Paling Cantik Di Dunia, Ramai Lelaki Ajak Anastasia Knyazeva Dating!

Baru berusia 7 tahun, namun ramai lelaki mengajaknya keluar dan apa yang mengejutkan kebanyakan mereka adalah golongan dewasa. 

Trending Sat, 21 Jul 2018

圣母像会流「玫瑰香眼泪」?

美国新墨西哥州一座教堂先前出现圣母像流泪的奇景,即使有人擦拭又会继续流出,还飘散着玫瑰香,立即吸引大批信徒前来朝圣。

Featured Thu, 19 Aug 2021

PN Setuju Secara Bersyarat Namakan Ismail Sabri Sebagai Perdana Menteri

Perikatan Nasional (PN) sebulat suara bersetuju mencalonkan Ahli Parlimen Bera, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebagai Perdana Menteri yang baharu secara bersyarat. Menerusi kenyataan rasmi dikeluarkan oleh Pengerusi PN, Tan Sri Muhyiddin Yassin sokongan itu […]

Trending Wed, 14 Apr 2021
Trending Mon, 8 Feb 2021

Majlis Akad Nikah Dibenarkan Bermula Esok Dengan Syarat…

Follow SOP, walau tengah bahagia okay!

Trending Thu, 21 Jan 2021
Trending Tue, 11 Sep 2018

Gadis Jelita Dari Sarawak Larissa Ping Dinobatkan Sebagai Miss World Malaysia 2018

Dia akan mewakili Malaysia di pertandingan Miss World 2018 Disember ini.

Trending Tue, 16 Jun 2020

MAIWP Beri Insentif Buat Rakyat Hilang Pekerjaan

InshaaAllah semoga dengan bantuan ini dapat melegakan keresahan mereka..

| Live TV