Trending By: Padin November 18, 2020 @ 9:34am

Catat Penanda Aras Baharu, ABPBH 33 Raih 6 Juta Tontonan

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 33 (ABPBH 33) yang telah bersiaran langsung pada hari Jumaat lalu berjaya meraih 6 juta iaitu 43% syer ​penonton ketika bersiaran.

Ia menandingi pelbagai program lain yang turut ditayangkan pada waktu sama, menurut sumber Nielsen Malaysia.

Jumlah tontonan itu turut merekodkan peningkatan sebanyak 200,000 tontonan berbanding ABPBH tahun lalu.

ABPBH 33 ini turut menggarap beberapa pencapaian lain sepanjang penganjurannya, tahun ini.

Sungguhpun berhadapan dengan kekangan fizikal dan siber kerana penganjurannya ketika musim pandemik COVID-19, ABPBH 33 berjaya dianjurkan dengan kerjasama rapat dengan agensi kerajaan, Majlis Keselamatan Negara (MKN), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) serta ​Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) bagi memastikan pengawalan ketat Prosedur Operasi Standard (SOP).

Selain pencapainnya dari segi ​ratings ​televisyen, ABPBH 33 turut meraih peningkatan jumlah tontonan strim langsung di YouTube TV3 Malaysia.

ABPBH 33 telah menjana 700,000 tontonan, iaitu 104,000 lebih tinggi berbanding ABPBH edisi lalu.

BUKIT JALIL 13 NOVEMBER 2020. Artis, Haqiem Rusli dinobatkan sebagai Bintang Paling Popular pada malam Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) ke-33 di Axiata Arena, Bukit Jalil. NSTP/ROHANIS SHUKRI

Namun, pencapaian yang paling membanggakan adalah jumlah undian Bintang Paling Popular, Haqiem Rusli yang berjumlah 22,332,676 undian merupakan jumlah undian tertinggi dalam sejarah Anugerah Bintang Popular Berita Harian.

Dengan jumlah undian itu, Haqiem atau nama lengkapnya, ​Ridzuan Haqiem Rusli mengungguli kategori Bintang Paling Popular, Penyanyi Lelaki Popular Xiaomi Malaysia, dan kategori online, Lagu Paling Boom menerusi lagu Lembah Kesepian.

Dengan kemenangan itu, Haqiem menerima hadiah utama kereta ​Nissan LEAF Serba Baharu dengan kuasa elektrik 100% dan sifar emisi, berharga RM181,263 tajaan Edaran Tan Chong Motor Sdn Bhd (ETCM) dan trofi.

Malam kemuncak ABPBH 33 telah dibawakan oleh penaja utama Xiaomi Malaysia, disiarkan secara langsung di TV3 serta saluran Tonton, YouTube TV3 dan BH termasuk laman web ABPBH di www.abpbh.com.my​, dan buat julung kalinya juga menerusi laman aplikasi TikTok dari Axiata Arena Bukit Jalil.

Malam kemuncak ABPBH 33 yang menobatkan Bintang Paling Popular yang dipilih dalam kalangan calon Top 20 yang memperoleh undian tertinggi turut membabitkan 13 kategori utama serta lima kategori online.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 28 Mar 2018

Kerana ‘Accept Friend Request’ Terus Cinta Berputik

Tak disangka hanya dengan accept friend request, cinta terus berputik

Trending Thu, 12 Dec 2019

Skill Menabung Untuk Kahwin Dapat Simpan 11k Setahun

Kebanyakan daripada kita pastinya sedang sibuk mengumpul duit bagi membuat persiapan demi menghalalkan orang yang kita cintai. Untuk berkahwin, pelbagai benda perlu dibelanjakan menggunakan wang. Justeru daripada itu, untuk mengumpul duit demi mendirikan rumah tangga

Trending Wed, 5 Sep 2018
Featured Fri, 23 Jul 2021

Tarikh Pembayaran i-Citra Bermula 2 Ogos Ini

Bayaran i-CITRA akan dibuat secara berperingkat bermula 2 Ogos 2021 ini. Pengumuman itu dibuat Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dalam ciapan terbaharunya hari ini. Pengkreditan amaun ke akaun bank ahli akan mengambil masa 1 sehingga

Trending Mon, 11 Feb 2019
Featured Thu, 29 Dec 2022

| Live TV