Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Padin April 9, 2021 @ 7:39pm

Cipta Sejarah Baru, K-Clique Jalin Kolaborasi Dengan…

Sejarah baru tercipta apabila kumpulan popular, K-Clique, kini menjalin kerjasama dengan syarikat jenama tempatan yang semakin meningkat naik iaitu Todak.

K-Clique, kumpulan hip hop Malaysia yang dianggotai oleh lapan orang anak muda dari Kota Kinabalu, Sabah ini telah ditubuhkan sejak dari tahun 2014.

Namun mereka mula mendapat perhatian meluas pencinta muzik tanah air melalui single keenam yang berjudul Mimpi.

Fenomena luar biasa yang dicetuskan kumpulan ini telah menarik minat Todak untuk menjalinkan kerjasama bersama kumpulan yang dianggotai oleh MK, Noki, Tuju, SoMean, K-Deaf, FareedPF, G-Nello dan NastyNas ini.

Kolaborasi di antara Todak dan K-Clique ini merupakan satu inisiatif baru dalam mempromosikan produk Todak di dalam arena muzik tempatan.

Jenama Todak menaungi beberapa anak syarikat yang memberi fokus yang berlainan seperti Todak Culture (Produk), Todak Studios (Pembangunan Permainan), Todak Fusion (Hiburan dan Pengurusan Acara) dan Todak Academy (Pembelajaran Kontemporari).

Todak juga aktif di dalam membangunkan komuniti-komuniti di Malaysia seperti komuniti sukan permotoran, sukan ekstrem, E-sukan, Kereta RC, berbasikal dan sebagainya.

Menurut pengasas Todak, Khairul Azlan, impak yang diberikan oleh K-Clique terhadap industri muzik tempatan merupakan satu fenomena dan berharap kerjasama yang terjalin diantara mereka akan menjadi kebanggaan bersama kelak.

“Melalui pemerhatian yang rapi, kami lihat K-Clique dan Todak memiliki sinergi yang kuat dan ia membuatkan usaha dan kerjasama ini sangat sepadan.

“Besar harapan kami agar kerjasama dan persefahaman yang dimiliki pada hari ini dapat menjadi batu loncatan bagi kedua-dua jenama untuk terus maju ke hadapan. Kami melihat imej kumpulan K-Clique mempunyai keserasian dengan produk-produk dari Todak”, ujarnya.

Ini bakal dirasai oleh oleh peminat Todak terutama dari penggemar ‘Streetwear’ apabila Todak bakal melancarkan butik cawangannya di SS15 Subang Jaya tidak lama lagi.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Todak Music, Ikmal Fareeq, selain mempromosikan produk Todak, K-Clique juga akan bekerjasama dengan Todak Music dalam menerbitkan lagu terbaru untuk tahun ini termasuklah penghasilan muzik video.

“Pembikinan lagu dan muzik video ini seiring dengan revolusi yang ingin dibawa oleh Todak menerusi kepelbagaian platfom penstriman digital.

“Ini bakal dilihat melalui gabungan kolaborasi idea kreatif dari kedua pihak dalam membawa impak besar kepada industri penjenamaan produk tempatan sekaligus membawa jenama Todak ke peringkat global dengan lebih efektif.

“Kita dah melalui pelbagai perbincangan sejak dari tahun lepas namun terhenti akibat dari kesan Pandemik Covid -19. Kita mensasarkan suku ketiga ( Julai 2021 ) tahun ini bakal membawa fenomena baru buat peminat Todak dan juga K- Clique,” katanya lagi.

Todak juga berhasrat dengan ikatan persefahaman ini dapat meluaskan lagi penguasaan kedua-dua jenama ini agar berada di peringkat yang lebih tinggi dan kawasan jajahan kedua-dua jenama lebih berkembang.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 3 Feb 2021

Dr Noor Hisham Nafi Dakwaan Letak Jawatan Sebagai KP Kesihatan

Semoga barisan hadapan terus diberi kekuatan walau badai melanda

Trending Mon, 22 Feb 2021

Selebriti Kongsi Pandangan & Pengalaman Anak Mereka Belajar Melalui DidikTV KPM

Heboh diperkatakan tempoh hari apabila ada ibu bapa bertukar jadi singa di rumah kerana mahukan anak mereka fokus belajar. Bila dah berada di rumah, memang lain sikit suasananya. Maka, tidak hairanlah kadang-kadang ada pelajar yang […]

Trending Wed, 14 Mar 2018

‘Power Couple’ Zayn Malik & Gigi Hadid Dah Berpisah! Ini Sebabnya…Oh, Tidak!

Bukan selalu kita dapat jumpa pasangan selebriti di mana dua-dua individu pun fotogenik dan cantik.

Trending Mon, 24 Jun 2019

无奇不有!巴纽产「巨无霸香蕉」粗到一只手拿不住

我们常见的香蕉,也就大约手掌大小,还有更小的芭蕉,但巴布亚新几内亚有一种香蕉种类,体型宏大,无论是香蕉树还是香蕉,都吓人一跳!

Featured Wed, 17 Feb 2021
Trending Mon, 11 Nov 2019

Lazada 11.11.19 Is Back, These Are The 11 Must Buy Deals You Should Definitely Purchase!

We list down these 11 super awesome items you should definitely BUY at Lazada 11.11!

Trending Thu, 9 Jan 2020
Featured Fri, 11 May 2018

Selebriti Tempatan Ucap Tahniah Buat Tun M, Perdana Menteri Ke-7

Kegembiraan turut dikongsikan oleh selebriti-selebriti tempatan apabila Tun Mahathir menang dan bergelar Perdana Menteri yang ke-7.

Trending Wed, 17 Feb 2021

DidikTV Bantu Tingkatkan Akses Kepada Pendidikan Berkualiti Buat Pelajar

Wabak COVID-19 yang melanda dunia memberikan kesan mendalam kepada pelajar. terutamanya kepada mereka yang sedang melalui proses pengajaran dan pembelajaran (P&P). Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin melancarkan saluran khusus untuk TV Pendidikan, DidikTV […]

| Live TV