Trending By: Aisyah Badrul March 24, 2020 @ 1:18pm

Covid-19:Nourul Depp Gabung Penyanyi Tanah Air, Beri Semangat Buat Rakyat Malaysia

WALAUPUN penularan wabak Covid-19 semakin membimbangkan dengan peningkatan angka kematian saban hari,perkara ini  tidak mematahkan semangat patriotik dan cintakan negara untuk barisan penyanyi dan selebriti tanah air kita. 

Penyanyi Nourul Depp bertindak menghasilkan video menggabungkan beberapa penyanyi tanah air sebagai tanda sokongan kepada rakyat Malaysia. Nourul memilih lagu Gemilang nyanyian Ratu Rock Malaysia, Ella sebagai lagu semangat untuk semua rakyat Malaysia menghadapi penularan wabak Covid-19 pada ketika ini.

Video berdurasi 6 minit  yang dimuatnaik oleh Nourul menerusi laman Instagram miliknya itu menampilkan beberapa penyanyi tanah air seperti Yuna, Siti Nurhaliza,Ella Adibah Noor, Ning Baizura, Elyana, Floor 88 dan ramai lagi. 

Terdapat juga nyanyian daripada pelajar IPTA dan  petugas-petugas hospital yang sedang bertungkus lumus menyelamatkan mangsa virus Covid- 19 ketika ini. 

Usaha Nourul dan rakan-rakan artis yang lain memberi semangat kepada rakyat Malaysia yang sedang berhadapan dengan situasi membimbangkan ketika ini  sewajarnya dipuji!

Menurut sumber Berita Harian, idea untuk menjalankan misi ini tercetus apabila melihat aktres Hollywood, Gal Gadot  menggabungkan rakan artis menyanyikan lagu Imagine dendangan John Lennon.

Di Indonesia, pengacara Najwa Shihab  juga berjaya menggabungkan penyanyi-penyanyi Indonesia untuk memupuk semangat dan usaha menghindari wabak berbahaya ini daripada terus menular.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 10 Dec 2020
Trending Thu, 12 Apr 2018

Tiada Alasan Tak Pergi Mengundi, 9 Mei Diisytihar Cuti Umum

Tarikh 9 Mei Diisytihar Sebagai Cuti Umum Di Malaysia. Apa lagi semua, moh balik ke kawasan masing-masing. Jangan lupa mengundi!

Trending Sat, 22 Jun 2019

世界最孤独房屋!独享「全岛海景」却没人敢住

拥有开阔视野的「海景房」在旅游时通常特别受人欢迎,但冰岛却有一栋乏人问津的海景房,并不是每个人都能忍受得了的。

Trending Mon, 29 Jun 2020

PKPP: Tidak Perlu Lagi Periksa Suhu Badan Di Setiap Kedai-MKN

Ambil perhatian buat premis di pusat membeli belah

Trending Sun, 7 Jan 2018

青苔壁画:独一无二的街头涂鸦

除了一般的颜料之外,艺术家常常会用一些生活周遭的物品来当作素材作画。就像这名来自英国的艺术家 Anna Garforth,她就以青苔为媒材,搭配自己的巧手打造出一幅又一幅的青苔壁画。

Trending Thu, 10 Oct 2019

Apa Cerita Di Sebalik Tulang-Tulang Bertaburan?

Imej Satelit Bongkar China Musnahkan Kubur Muslim Etnik Uighur

Trending Fri, 22 May 2020
Trending Thu, 16 Apr 2020
Trending Wed, 15 May 2019

‘Nak Mati Aku Dah Penat’- Status Terakhir Remaja Di FB Ternyata Bukan Gurauan!

Lebih memilukan, mayatnya ditemui oleh adik lelaki dan ibunya yang ketika itu dalam perjalanan pulang ke rumah selepas makan malam.

| Live TV