Trending By: Aisyah Badrul March 24, 2020 @ 1:18pm

Covid-19:Nourul Depp Gabung Penyanyi Tanah Air, Beri Semangat Buat Rakyat Malaysia

WALAUPUN penularan wabak Covid-19 semakin membimbangkan dengan peningkatan angka kematian saban hari,perkara ini  tidak mematahkan semangat patriotik dan cintakan negara untuk barisan penyanyi dan selebriti tanah air kita. 

Penyanyi Nourul Depp bertindak menghasilkan video menggabungkan beberapa penyanyi tanah air sebagai tanda sokongan kepada rakyat Malaysia. Nourul memilih lagu Gemilang nyanyian Ratu Rock Malaysia, Ella sebagai lagu semangat untuk semua rakyat Malaysia menghadapi penularan wabak Covid-19 pada ketika ini.

Video berdurasi 6 minit  yang dimuatnaik oleh Nourul menerusi laman Instagram miliknya itu menampilkan beberapa penyanyi tanah air seperti Yuna, Siti Nurhaliza,Ella Adibah Noor, Ning Baizura, Elyana, Floor 88 dan ramai lagi. 

Terdapat juga nyanyian daripada pelajar IPTA dan  petugas-petugas hospital yang sedang bertungkus lumus menyelamatkan mangsa virus Covid- 19 ketika ini. 

Usaha Nourul dan rakan-rakan artis yang lain memberi semangat kepada rakyat Malaysia yang sedang berhadapan dengan situasi membimbangkan ketika ini  sewajarnya dipuji!

Menurut sumber Berita Harian, idea untuk menjalankan misi ini tercetus apabila melihat aktres Hollywood, Gal Gadot  menggabungkan rakan artis menyanyikan lagu Imagine dendangan John Lennon.

Di Indonesia, pengacara Najwa Shihab  juga berjaya menggabungkan penyanyi-penyanyi Indonesia untuk memupuk semangat dan usaha menghindari wabak berbahaya ini daripada terus menular.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 29 Sep 2021

Bermula Jumaat Ini Tiada Lagi Negeri Berada Dalam Fasa 1 PPN

Persetujuan kerajaan untuk membenarkan peralihan fasa dalam mesyuarat Jawatankuasa Khas Pengurusan Pandemik Covid-19 hari ini menyebabkan tiada lagi negeri berada dalam Fasa 1 Pelan Pemulihan Negara (PPN). Keputusan itu sekaligus membenarkan kawasan Lembah Klang termasuk […]

Trending Mon, 4 Oct 2021

Demam TikTok Melanda ABPBH 34, Artis & Kelab Peminat Pun Boleh Rangkul Trofi Tau!

Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) edisi ke-34 dirancakkan lagi dengan kerjasama TikTok, yang membawa kembali kategori Anugerah FANtastik Popular ABPBH 34 dan memperkenalkan kategori baru iaitu Artis TikTok Popular ABPBH 34. Melalui kategori Anugerah FANtastik […]

Featured Mon, 10 Jan 2022

Omicron Petanda Covid-19 Bakal Berakhir Ramal Pakar

Varian terbaru Covid-19, Omicron mungkin menjadi petunjuk pandemik Covid-19 yang telah melanda dunia selama lebih dua tahun akan berakhir dalam tahun ini kata seorang pakar pernafasan di Hospital Vichaiyut Bangkok, Thailand. The Nation Thailand melaporkan, […]

Trending Wed, 28 Feb 2018

Dare to Challenge This One-of-a-Kind Escape Room in Kuala Lumpur?

Good news for all thrill seekers as you can experience a different kind of adventure while playing this brand new escape room.

Trending Sat, 14 Nov 2020
Trending Sun, 3 Feb 2019
Trending Thu, 30 Jan 2020

| Live TV