Trending By: SGMS Enal November 17, 2019 @ 2:08pm

Dapur Kaca Meletup Sewaktu Tunggu Ikan Rebus Siap

Seorang pengguna Facebook, Siti Azirah memuat naik satu kiriman mengenai pengalaman cemasnya apabila dia mendakwa dapur kaca di dapur rumahnya meletup kuat seperti ‘bom’ ketika ibunya sedang mengguna dapur tersebut.

Allah.. Nasib tak kena mak masa ni.. Dapoq meletup, selalu dok tengok dalam Facebook ja post pasai dapoq kaca ni meletup.

Harini jadi kat rumah sendri, berkecai retak seribu. Lama dah pkai, ni baru nak jadi, beware la rumah sapa ada dapoq (dapur) ni, memang cantik, tapi risiko dia macam ni la. 

Katanya ketika dihubungi, kejaidan tersebut berlaku kira-kira pukul 7.30 pagi ketika ibunya sedang merebus ikan untuk diberi kepada kucing di rumah.

Sambil-sambil tunggu ikan nak msak, mak duduk kat meja makan nak sarapan pagi.. tiba-tiba meletup. Kaca berkecai satu dapur. Alhamdulillah mak takda apa.

Punca kejadian

Tambahnya, dalam pukul 8 pagi, dapur tersebut meletup ketika dia berada di bilik sedang uruskan anak yang masih kecil.

Wanita ini berkata, ibunya menjerit cemas dan panik sebab ada api di bawah dapur tersebut. Rupanya, bateri yang ada di dapur tersebut terbakar sebab itulah ia meletup dan sangat bahaya.

Pesannya, kalau ingin kelihatan cantik sahaja, kenalah beringat untuk keselematan keluarga.

 

Sumber: Siti Azirah

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 13 Dec 2018
Trending Tue, 4 Dec 2018
Trending Sun, 15 Dec 2019

Sanggup Redah Hujan Demi ‘Laptop’ Tapi..

Hanya kerana laptop sanggup redah dalam hujan basah kuyup demi anak tapi….

Trending Sun, 14 Apr 2019

Dua Helikopter Bertembung Dekat Gunung Everest

“Pesawat itu jatuh ke arah helikopter ketika berlepas dan bertembung dengan dua helikopter.”

Trending Tue, 24 Nov 2020
Trending Mon, 24 Aug 2020

Selepas Hagia Sophia, Bekas Gereja Ini Pula Ditukar Menjadi Masjid

Semoga akan ada lagi lebih banyak berita gembira selepas ini

Trending Mon, 16 Mar 2020

#LockDownMalaysia; Sudah Bersediakah Kita? Sudah Fahamkah Kita?

Ramai netizens luahkan hasrat mereka mahukan #LockDownMalaysia tetapi sudah bersediakah kita dengan apa yang bakal kita hadapi?

Trending Fri, 4 Jan 2019

Kim Kardashian & Kanye West Kini Sedang Menanti Kelahiran Anak Mereka Yang Ke-4!

Baca untuk ketahui jantina dan due date kandungan ini.

Trending Mon, 17 Aug 2020
Trending Tue, 3 Jul 2018

Puteri Jepun Ini Sanggup Gadaikan Status Dirajanya Untuk Mengahwini Rakyat Biasa

Demi cinta, dia rela kehilangan darjat dan harta. Anda sanggup?

| Live TV