Trending By: SGMS Enal November 17, 2019 @ 2:08pm

Dapur Kaca Meletup Sewaktu Tunggu Ikan Rebus Siap

Seorang pengguna Facebook, Siti Azirah memuat naik satu kiriman mengenai pengalaman cemasnya apabila dia mendakwa dapur kaca di dapur rumahnya meletup kuat seperti ‘bom’ ketika ibunya sedang mengguna dapur tersebut.

Allah.. Nasib tak kena mak masa ni.. Dapoq meletup, selalu dok tengok dalam Facebook ja post pasai dapoq kaca ni meletup.

Harini jadi kat rumah sendri, berkecai retak seribu. Lama dah pkai, ni baru nak jadi, beware la rumah sapa ada dapoq (dapur) ni, memang cantik, tapi risiko dia macam ni la. 

Katanya ketika dihubungi, kejaidan tersebut berlaku kira-kira pukul 7.30 pagi ketika ibunya sedang merebus ikan untuk diberi kepada kucing di rumah.

Sambil-sambil tunggu ikan nak msak, mak duduk kat meja makan nak sarapan pagi.. tiba-tiba meletup. Kaca berkecai satu dapur. Alhamdulillah mak takda apa.

Punca kejadian

Tambahnya, dalam pukul 8 pagi, dapur tersebut meletup ketika dia berada di bilik sedang uruskan anak yang masih kecil.

Wanita ini berkata, ibunya menjerit cemas dan panik sebab ada api di bawah dapur tersebut. Rupanya, bateri yang ada di dapur tersebut terbakar sebab itulah ia meletup dan sangat bahaya.

Pesannya, kalau ingin kelihatan cantik sahaja, kenalah beringat untuk keselematan keluarga.

 

Sumber: Siti Azirah

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 21 Jan 2021

36 Calon Bakal Duduki SPM, STPM Dijangkiti Covid-19 Di…

Kesiannya. Harapnya pelajar-pelajar tersebut cepat sembuh..

Trending Tue, 8 Dec 2020

Orang Ramai Diminta Tangguh Rancangan Balik Kampung Jika…

Bak kata pepatah melayu, “sudah terhantuk, baru nak terngadah”

Trending Thu, 16 May 2019

为何手术服是蓝绿色?穿错恐致命

每当提起医护人员,通常大家脑海里浮现都是「白大褂」模样,但你可曾想过,为何手术室里的医生,通常都是穿着「蓝绿色」而非常见的白色或其他颜色?

Trending Thu, 8 Nov 2018

Lagi Insiden Lion Air Terhempas, Tiada Kemalangan Jiwa

Lagi insiden Lion Jet Air terhempas dan tiada kemalangan jiwa dilaporkan. Belum cukup lagi 2minggu, insiden baru telah berlaku

Trending Sun, 29 Apr 2018

Louis Arthur Charles, Nama Putera Kedua Pasangan Diraja Britain!

Bayi ketiga William dan Kate itu dilahirkan seberat 3.8 kilogram pada 23 April lalu di Hospital St Mary, di barat London.

Featured Thu, 22 Apr 2021

Wajib Tutup Sekolah 2 Hari Jika Ada 1 Kes COVID-19 – KPM

Sekolah yang mempunyai satu kes COVID-19 akan ditutup sekurang-kurangnya dua hari. Keputusan itu berkuat kuasa pada Rabu. Menurut Timbalan Menteri Pendidikan, Datuk Dr Mah Hang Soon, pelajar yang terjejas dengan penutupan sekolah berkenaan akan beralih […]

Trending Thu, 17 Dec 2020
Featured Tue, 18 May 2021

Kerajaan Digesa Lakukan ‘Total Lockdown’ Di Selangor & Kuala Lumpur

Berikutan kes COVID-19 yang  semakin menunjukkan trend peningkatan, kerajaan digesa melakukan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) secara penuh di Selangor dan Kuala Lumpur. Menurut Ahli Kumpulan Penasihat, Rangka Kerja Kesiapsiagaan Pandemik Influenza Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) […]

Trending Thu, 6 Dec 2018

Harimau Malaya Mara ke FINAL Piala AFF

Tahniah buat pasukan Harimau Malaya!

| Live TV