Trending By: Salma Syahbuddin March 25, 2020 @ 1:00pm

” Dari Seorang Doktor, Kini Pesakit Covid-19 ” Netizen Sebak Status Bertukar Sekelip Mata

Dalam masyarakat Malaysia sibuk dengan peningkatan kematian akibat wabak Covid-19, panic buying dan melanggar perintah pihak berkuasa dengan pulang ke kampung masing-masing walaupun masih dalam perintah kawalan pergerakan, siapa sangka seorang doktor yang bertungkus-lumus menyelamatkan nyawa pesakit akhirnya tumpas apabila beliau kini disahkan positif Covid-19.

Menerusi perkongsian yang dimuat naik di laman Facebook ini, petugas barisan hadapan atau frontliner yang dikenali sebagai Dr Ahmad Daniel kini disahkan sebagai pesakit virus berkenaan. Dan, ternyata berita duka ini mengundang sebak di kalangan netizen.

” Doakan untuk Doktor ini…ya Allah, sedihnya – Ahmad Daniel”

“Ya Allah, tetiba bergenang airmata aku… Tolong Kita Doakan Sahabat Kita ini… Jangan pernah jemu dengan pertolongan Allah”

“InshaAllah, Allah lagi penolongmu adik… Sungguh!!! Aku yakin Allah penolongmu”

Dalam pada itu menerusi ruangan komen, rata-rata followers mendoakan kesihatan Dr Ahmad Daniel dan berharap beliau sentiasa berada dalam lindungan Allah.

Sumber : Facebook

Apapun, diharap semoga beliau kembali pulih seperti sediakala dan semoga petugas-petugas barisan hadapan ini sentiasa terpelihara dari wabak Covid-19.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 10 May 2020

[TERKINI] PKPB Dilanjutkan Sehingga 9 Jun Ini

Ya, PKPB akan disambung lagi!

Trending Mon, 9 Jul 2018

Sebelum Misi Bermula, Saya Dah Rasa Tak Sedap Hati…Isteri Penyelam Thailand Luah Rasa

Saya nak beritahu dia yang saya amat sayangkan dia dan boleh diakui tiada lelaki macam dia dalam dunia ini. Saya akan tetap sayangkan dia, sayang saya kepadanya tidak akan berubah

Trending Thu, 16 Apr 2020
Trending Mon, 25 Mar 2019

Peminat Kpop Mungkin Boleh Lepak Di Kafe EXO Lepasni Ye!

Boleh lah lepasni korang serbu dan buat ootd dalam kafe tu. Hiks,

Trending Thu, 15 Feb 2018

ANAK MERAUNG DUDUK DALAM CAR SEAT? BACA INI…

“ Korang yang ada anak buah ke anak so whatever, letak dorang dalam car seat. Nanti jadi macam my nephew sebab emergency break je,” tulis Farah.

Trending Mon, 20 Jan 2020
Trending Tue, 20 Aug 2019
Trending Thu, 11 Jun 2020
Trending Tue, 24 Jul 2018

Tolong Henti Fitnah, Roti Tak Uli Guna Kaki!

Sejak beroperasi saya gunakan doh roti canai yang sudah siap untuk membuat roti canai dan pekerja tak pernah uli sendiri tepung doh sebab hanya guna doh sudah siap dijual di pasaran oleh pemborong.

Trending Thu, 15 Feb 2018

12 ‘PANTANG’ EVERYONE MUST KNOW BEFORE THIS CHINESE NEW YEAR

Just like any other Asian cultures and celebrations, Chinese New Year has got quite a few do’s and don’ts too. Here are a few don’ts for your information just so you don’t accidentally do something silly.

| Live TV