Trending By: Padin October 4, 2021 @ 5:24pm

Demam TikTok Melanda ABPBH 34, Artis & Kelab Peminat Pun Boleh Rangkul Trofi Tau!

Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) edisi ke-34 dirancakkan lagi dengan kerjasama TikTok, yang membawa kembali kategori Anugerah FANtastik Popular ABPBH 34 dan memperkenalkan kategori baru iaitu Artis TikTok Popular ABPBH 34.

Melalui kategori Anugerah FANtastik Popular ABPBH 34, artis dan kelab peminat (FC) yang meraih undian tertinggi, bakal membawa pulang trofi berprestij ABPBH 34.

Bagi memeriahkan lagi penganjuran ABPBH 34, peminat juga boleh berkongsi video TikTok paling kreatif menggunakan lagu penaja utama ABPBH 34 iaitu Xiaomi yang bertajuk Untukku Xiaomi bersama gaya tari yang ditetapkan dengan meletakkan tanda pagar #ABPBH34. Untuk menyertai #ABPBH34 kempen video TikTok ini, pengguna perlu ikuti akaun TikTok TV3Malaysia dan XiaomiMalaysia.

Video paling kreatif dengan ‘likes’ dan ‘engagement’ paling tinggi berpeluang memenangi hadiah-hadiah menarik dari Xiaomi.

Pemilihan pemenang adalah tertakluk kepada cara menyertai peraduan dan pihak penganjur berhak menentukan video pemenang melalui budi bicara dan keputusan penganjur adalah muktamad.

ARTIKEL BERKENAAN: ABPBH 34 Kembali, Angkat Tema #KitaBersama

ARTIKEL BERKAITAN: “Beri Peluang Kepada Yang Lebih Layak”- Kurang Berlakon Punca Remy Ishak Tarik Diri ABPBH 34

ARTIKEL BERKAITAN: Tarik Diri Dari ABPBH 34, Zul Ariffin Akui Tiada Kaitan Dengan Hijrah

ARTIKEL BERKENAAN: Selepas Zul Ariffin & Remy Ishak, Zizan Razak Pula Tarik Diri ABPBH34

Pemenang bakal membawa pulang hadiah-hadiah menarik. Tempat pertama bakal memenangi peranti Xiaomi 11T Pro (8+256 GB) dan Redmi Buds 3 Pro. Manakala pemenang tempat kedua akan menerima hadiah peranti Xiaomi 11T (8+128 GB) dan Redmi Buds 3 Pro, dan pemenang tempat ketiga akan menerima peranti Xiaomi 11 Lite 5G NE (8+128 GB) dan MI Smart Band 6.

Pihak penganjur turut menawarkan 20 hadiah saguhati berupa barangan eksklusif daripada Berita Harian.

Tarikh penyertaan dan undian bagi kedua-dua kategori tersebut boleh dilakukan mulai hari ini, 4 Oktober 2021 sehingga 7 November 2021 di laman aplikasi TikTok.

Setiap pengguna boleh membuat 20 undian setiap hari dan lima undian tambahan akan diberikan jika pengguna meletakkan tanda pagar #ABPBH34. Pengguna juga boleh mendapatkan tambahan 10 undian lagi jika mereka memperkenalkan ‘Invite’ pengguna baru kepada TikTok dan pengguna mendapat pengenalan ‘Invited’ dari pengguna TikTok yang lain.

ARTIKEL BERKAITAN: ABPBH 34 Mara Ke Pusingan Top 5 – Undian Zul Ariffin, Remy Ishak, Zizan Razak Tidak Diaudit

Pengarang Berita Hiburan BH merangkap Pengarah Jawatankuasa Pengelola ABPBH 34, Shamshul Azree Samshir berkata pihak BH, selaku penganjur ABPBH berbesar hati dapat bekerjasama dengan TikTok untuk dua tahun berturut-turut.

“Setinggi penghargaan diucapkan kepada TikTok yang tampil sekali lagi untuk menjalin kerjasama dengan BH. Kami di BH sentiasa proaktif dalam melakukan penambahbaikan dalam penganjuran ABPBH, terutama membabitkan pencalonan dan kategori yang dipertandingkan.

“Pengiktirafan yang diberikan oleh ABPBH bukan sahaja kepada artis, selebriti dan karyawan, malah kami juga ingin memberi penghargaan kepada kelab peminat yang sentiasa menjadi nadi kuat dalam menyokong industri seni tanah air sekaligus berperanan dalam membantu penganjuran ABPBH untuk kekal bertahan lebih daripada tiga dekad,” katanya.

Shamshul Azree turut berkata bahawa kerjasama dengan TikTok bersesuaian dengan penganjuran ABPBH 34 dalam norma baharu di mana ruang yang lebih luas diberikan kepada kelab-kelab peminat untuk berkarya dan menunjukkan kreativiti masing-masing di samping menyatakan sokongan yang berterusan kepada artis-artis kesayangan mereka dengan menggunakan platform TikTok.

“Jalinan kerjasama ini juga dapat menyemarakkan lagi ABPBH di platform digital sesuai dengan sokongan kepada usaha kerajaan untuk duduk di rumah dan perangi pandemik COVID-19,” tambah beliau.

Malam kemuncak ABPBH 34 juga bakal disiarkan secara langsung menerusi aplikasi TikTok bermula jam 9.00 malam pada hari Sabtu, 13 November 2021.

Untuk mengetahui lebih lanjut dan informasi terkini ABPBH 34, boleh ikuti laman sosial Facebook dan Instagram BH.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 11 Jul 2019

“This Roti Jala is More Structured than My Life”

People are suddenly craving for Roti Jala because of this…

Trending Mon, 15 Mar 2021

“Apa Yang Berlaku, Saya Tak Perlu…” – Persembahan Peluang Kedua AJL35 Dapat Kritikan & Trending Di Twitter, Ini Respons Nabila Razali

“Alhamdulillah, berakhir juga malam ni. Dah selesai. Walaupun berlangsung tak seperti saya jangkakan, saya gembira dengan apa jua yang telah saya sampaikan malam ini,” kata penyanyi Nabila Razali mengenai persembahannya di pentas Anugerah Juara Lagu […]

Featured Tue, 9 Mar 2021
Trending Fri, 16 Feb 2018

10 THINGS FROM OUR CHILDHOOD THAT WILL BRING BACK SWEET MEMORIES

#Throwback to wonderful memories from our youthful days.

Trending Sun, 19 Aug 2018

Kofi Annan Meninggal Dunia Di Geneva

Annan, seorang anak kelahiran Ghana, berkhidmat sebagai Setiausaha Agung PBB yang ketujuh dari tahun Januari 1997 hingga Disember 2006.

Featured Thu, 26 Mar 2020

Roti Gardenia dijual pada harga RM500? Cekik darah betul!

Perbuatan individu tidak bertanggungjawab

Trending Thu, 31 Dec 2020
Trending Thu, 29 Mar 2018

Parodi Anak Citi Kambing, Buat Ramai Orang Ketawa Berdekah!

Memang tak boleh move on kalau sekali dah terdengar lagu Comel Pipi Merah nyanyian Datuk Sri Siti Nurhaliza .Apatah lagi pada bait introduksi lagu berbunyi ting ting tang ting tang ting tang ting tang ting, melodinya sangat melekat!

Trending Wed, 7 Mar 2018

Masjid Bertukar Kecoh, Terima Tetamu Tak Diundang

Tidak berakhir di situ, haiwan itu kemudian terus berlari masuk ke dalam masjid. Apa lagi, bertempiaranlah semua jemaah di situ!

| Live TV