Trending By: Padin March 28, 2021 @ 3:50am

Dijalankan Penuh Meriah Semalam, Hari Sukan Maya Pertama Malaysia Bersambung Hari Ini!

Buat kali pertama diadakan di Malaysia, hari sukan maya pertama Malaysia, Pesta Game yang dikuasakan oleh Samsung Galaxy A52 | A72 menyaksikan para pencipta kandungan YouTube bertanding untuk meraih kemenangan bagi rumah sukan masing-masing.

Kemeriahan yang berlangsung semalam, 27 Mac (Sabtu) bakal diteruskan pada hari ini, 28 Mac (Ahad)!

Acara anjuran YouTube bersama rakan-rakan acara MyGameOn dan IGN Southeast Asia ini pada asalnya telah ditunda bagi memastikan kesihatan dan keselamatan para pencipta, rakan-rakan acara dan semua yang terlibat dijaga ketika pandemik.

Acara pertama dari siri acara YouTube Super Streams yang akan dianjurkan sepanjang 2021, Pesta Game disiarkan dalam Bahasa Malaysia secara serentak merentasi lapan saluran YouTube terbesar Malaysia seperti saluran-saluran TV3, TV9, Drama Sangat dan Hot TV oleh Media Prima, sehingga ke saluran individu pencipta kandungan yang mengambil bahagian iaitu Cikidot, ‘vlogger’ gaya hidup Dumpling Soda, pakar gajet Fuzz Channel dan selebriti mukbang Isaac Osman.

“Kami berasa gembira dengan talian hayat yang telah diberikan kepada Pesta Game untuk diteruskan.

“Kami sememangnya membayangkan acara ini sebagai sebuah cara untuk kita semua meluangkan masa bersama secara selamat dari kediaman masing-masing.

“Siaran langsung permainan video bersama para pencipta kandungan YouTube kegemaran Malaysia merentasi peranti mudah alih, komputer dan TV terhubung merupakan cara yang terbaik untuk berbuat sedemikian. Hari sukan mesti diteruskan,” kata Ben Jern selaku Ketua YouTube Malaysia.

Acara dua hari ini bukan sahaja menawarkan siaran penuh aksi untuk ditonton dan para penonton juga berpeluang untuk menyertai pencipta kandungan kegemaran mereka secara langsung dalam permainan dan memenangi hadiah-hadiah menarik dari Samsung dan juga promosi-promosi eksklusif lain.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 1 Jul 2018

Presiden Umno Hadir Ke SPRM

Ahmad Zahid yang juga bekas Timbalan Perdana Menteri, diambil keterangan oleh SPRM selepas diarahkan hadir oleh badan pencegah rasuah itu semalam.

Trending Fri, 4 Jan 2019

Penerbangan Ke Koh Samui Dibatalkan, Taufan Pabuk Hampiri Thailand

Penerbangan Ke Koh Samui Dibatalkan, Semua Jalan Ditutup Sepenuhnya, Taufan Pabuk Hampiri Thailand

Trending Fri, 5 Jun 2020

Pasar Di Selangor Akan Mula Dibuka Esok

Khas buat penduduk Selangor..

Trending Wed, 13 Jun 2018

Tragedi Raya! Jari Hancur Angkara Mercun

Seorang kanak-kanak berusia 9 tahun dilaporkan hilang jari telunjuk sebelah kanan akibat melecur dan dikejarkan ke Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB).

Trending Wed, 10 Mar 2021

Arab Saudi Setuju Beri Tambahan 10,000 Kuota Haji Buat Jemaah Malaysia

In shaa Allah, semuanya berjalan dengan baik…

Trending Tue, 24 Mar 2020
Trending Wed, 1 Jul 2020
Featured Wed, 10 Mar 2021

Peminat Dakwa Nampak Baby Bump, Elfira Loy Dikhabarkan Hamil Anak Kedua?

Dengar kata, Rayyan bakal dapat adik.. Betul ke?

Featured Wed, 17 Jan 2018

Putus Cinta : 8 Cara Bangkit Semula

Putus cinta setelah sekian lama menyulam kasih cukup memeritkan. Tapi mahu atau tidak, kehidupan wajib diteruskan. Menangis dan meratap pemergian orang yang pernah disayangi bukanlah caranya move on dan melupakan segala luka. Bangkitlah semula dengan […]

| Live TV