Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: SGMS Enal November 23, 2018 @ 8:55am

‘Ditelan’ Mesin Kitar Sampah, Separuh Badan Hancur

Tidak semua sampah yang dibuang tidak boleh dikitar semula. Ada yang boleh ada yang tidak. Baru-bari ini di Korea Selatan, dipercayai seorang rakyat Malaysia nyaris maut ditimpa kemalangan . Kemalangan ditempat kerja di kilang kitar semula. 

Daniel Arif Ahmad Fuad, 21, kehilangan hampir separuh anggota tubuhnya selepas ‘ditelan’ mesin kitar sampah di kilang yang terletak di Samseong, Seoul pada Isnin lalu.

Hampir separuh badan hancur akibat insiden ini. Keadaan Daniel masih lagi belum stabil lagi.

Ahmad Fuad Yun, 52, memberitahu dia berasa amat terkejut ketika dimaklumkan mengenai tragedi yang menimpa Daniel Arif oleh rakan anaknya.

“Saya dapat tahu daripada kawan-kawan dia yang berada di sana. Saya memang terkejut, tapi saya percaya dengan berita tersebut kerana kawan dia tu memang bersahabat rapat dengannya.

“Saya memang ada halang dia nak ke sana dulu (bekerja). Sedih tu… sesiapa pun akan sedih. Tapi, kita sebagai orang Islam, kita terima qada dan qadar Allah,” ujarnya dalam nada sebak 

Anggota badan mangsa dari bahagian paha ke hujung kaki tidak dapat diselamatkan.

Tambah Ahmad Fuad, dia dan isterinya, Zainah Mohamad ketika ini sedang menguruskan dokumen berkaitan di Jabatan Imigresen sebelum meneruskan perjalanan ke Korea Selatan untuk melihat keadaan anaknya.

“Saya tak tahu nak cakap apa sekarang, saya cuma nak jumpa dia dulu je,” katanya yang dijangka terbang ke Korea Selatan pada Sabtu.

Tiada apa yang diminta doa buat anak supaya kembali sembuh dan andai ada rakyat Malaysia yang prihatin ingin mengulurkan sumbangan boleh berbuat demikian di account ibunya

ZAINAH MOHAMAD
MAYBANK 
No Account 157090003447 
Contact +60195589488

Dari pihak xtra kami mendoakan agar adik Daniel cepat sembuh dan tabah menerima dugaan dan cabaran ini. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 28 Feb 2018

Sajat Rated Xtra Tayangan Eksklusif Hanya Di Tonton!

Dan, anda juga berpeluang untuk menyaksikan rakaman langsung tanpa tapisan dan tanpa sebarang skrip. Malah, semua content yang terdapat dalam Vlog ini akan memaparkan 100 peratus atas kerelaan Sajat.

Trending Sat, 2 Nov 2019
Trending Mon, 30 Apr 2018

Jatuh Tersungkur, As’ad Motawh Ucap Terima Kasih Kepada Alif Satar Kerana Sikap Budiman Alif

Ketika dia terseliuh dan jatuh terjelepuk, hanya penyanyi Alif Satar saja yang menunjukkan kesungguhan untuk membantu sedangkan lebih 10 artis berada diatas pentas sekadar melihat kejadian itu selain terpinga-pinga.

Alif Bukan saja berusaha membantu mengangkat As’Ad tetapi juga meminta penonton menghulurkan kerusi bahkan memapahnya keluar dari runway.

Trending Wed, 14 Oct 2020
Trending Wed, 3 Oct 2018

Rosmah Ke SPRM Kali Ketiga

Ini kali ketiga beliau hadir memberi keterangan di sini dan difahamkan, mungkin kali terakhir Rosmah dipanggil untuk memberi keterangan sebelum dihadapkan ke mahkamah terhadap beberapa pertuduhan membabitkan pengubahan wang haram.

Trending Thu, 17 Oct 2019

‘Wanita Bukan Saingan Tapi Pelengkap’- Haniza Talha

Penglibatan wanita tidak boleh dilihat sebagai saingan sebaliknya mereka lengkap melengkapi antara golongan lelaki.

Trending Tue, 1 Sep 2020
Trending Sun, 1 Apr 2018

Kenapa Kek Perkahwinan Ini Menjadi Kek Paling Mahal Di Dunia

Inilah yang dikatakan kek paling mahal didunia dengan menampilkan bentuk seorang pengantin perempuan dengan ketinggian 182 cm dan berat 120 kg.  Pereka luar biasa ini, Debbie Wingham adalah salah seorang pereka fesyen paling mahal di […]

| Live TV