Trending By: SGMS Enal July 31, 2019 @ 9:00pm

Dua Beranak Nyaris Maut Dari Bangunan Runtuh

Dua beranak yang sedang melakukan kerja pembinaan di tingkat tiga sebuah bangunan di Kampung Chenerai, di sini, nyaris maut apabila binaan tambahan itu runtuh secara tiba-tiba, dalam satu kejadian kira-kira pukul 2.30 petang tadi.

Akibat runtuhan itu, salah seorang mangsa iaitu bapa berusia 60 an, cedera parah di kepala serta patah kaki dan tangan, manakala anaknya yang berusia 30 an hanya cedera ringan di bahagian kepala.

Timbalan Ketua Zon JBPM Kota Bharu, Abu Hassan Mohd Nawi berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai kejadian itu pada pukul 2.35 petang dan tiba di lokasi runtuhan pada 2.48 petang.

Beliau berkata sebaik tiba pihaknya mendapati dua mangsa cedera termasuk salah seorangnya parah.

Katanya dua mangsa itu yang belum dikenal pasti identitinya kemudian dihantar ke hospital menggunakan jentera EMRS untuk rawatan lanjut.

“Berdasarkan pemantauan yang dilakukan, kita mendapati mangsa berada di tingkat tiga bangunan sebelum berlaku runtuhan dan mangsa turut jatuh ke bawah.

“Berdasarkan maklumat saksi, mangsa sebenarnya diupah untuk melakukan kerja ubahsuai bangunan. Apa yang kita lihat struktur bangunan agak tidak kukuh malah tidak mendapat kelulusan pihak berkuasa tempatan,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian, hari ini.

Seorang saksi yang ditemui, Nurul Diyana Mohd Zul, 29, berkata dia menyedari kejadian, selepas terdengar dentuman kuat ketika berada di rumahnya, kira-kira 50 meter dari situ.

Katanya dia tidak menyangka berlakunya runtuhan itu ke atas bangunan yang sudah bertahun-tahun dibina dan diubah suai sebagai tempat peliharaan ayam telor.

Sumber: BERNAMA

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 20 Dec 2020
Trending Wed, 4 Jul 2018

Tuduhan Terhadap Najib Mula Dibaca

Beliau selaku penjawat awam iaitu Menteri Kewangan dan Perdana Menteri yang diamanahkan dengan RM4 bilion milik wang SRC International Sdn Bhd yang mana beliau sebagai penasihat syarikat itu, didakwa melakukan pecah amanah jenayah berjumlah membabitkan RM27 juta, RM5 juta dan RM10 juta.

Trending Thu, 29 Mar 2018

女子马路中央按手机 暴怒老外连人带车处理

停在马路中央不仅堵塞交通,也非常危险。最近,一段特别的影片在网路上疯传,影片中,一名骑机车的女子突然停在繁忙的马路中央,开始讲电话……

Featured Wed, 22 Apr 2020

KKM kesan kluster baharu Pengerang berpunca daripada amalan berkunjung

Kekal duduk di rumah elak penularan baharu COVID-19

Trending Thu, 16 Nov 2017

摄影师母亲把自己的女儿变身成为Wonder Woman!

Mary Grace Pingoy是一位来自美国印第安纳州西北部获奖的家庭和儿童肖像摄影师。她近期帮她第一个女儿创作了一系列神奇女侠的照片拍摄。

Trending Wed, 18 Jul 2018

Catwalk Sambil Menyusukan Bayi. Hebat Mara Martin!

Mara Martin menyusu dan mengendong anaknya, Aria ketika pertunjukan baju renang tahunan, Sports Illustrated.

Trending Tue, 25 Dec 2018

Jual Buah Pinggang Demi Beli iPhone, Lelaki Ini Menderita Lumpuh Seumur Hidup

di China memang ada kes dimana seorang remaja lelaki sanggup berbuat demikian demi memiliki telefon bimbit yang dimpikannya

Trending Mon, 16 Jul 2018

Urgh Gatalnya! Ketahui Tentang Kutu Rambut

Jangkitan kutu kepala atau pediculosis terjadi apabila ditemui sekurang-kurangnya 10 ekor kutu hidup di atas kepala. Jangkitan boleh berlaku apabila rambut yang dijangkiti menyentuh rambut mangsa baru.

Trending Sun, 19 Nov 2017

Doa Fazura Depan Kaabah

Nur Fazura Sharifuddin, atau lebih dikenali dengan nama Fazura memang satu nama yang tidak asing di kalangan peminat dunia hiburan. Kini nama tersebut makin dikenali semnjak dikaitkan dengan selebriti terkenal Fattah Amin. Meskipun kini berada […]

| Live TV