Trending By: Salma Syahbuddin November 7, 2020 @ 11:59am

Dua Pilihan Moratorium Akan Dibuka Bermula Disember Ini

Dalam Belanjawan 2021 yang dibentangkan semalam, institusi perbankan akan menambah baik Bantuan Bayaran Bersasar kepada Peminjam B40 yang merupakan penerima Bantuan Sara Hidup (BSH) dan bakal menerima penerima Bantuan Prihatin Rakyat (BPR).

Manakala, bagi peminjam dikalangan perusahaan mikro dengan jumlah pinjaman di bawah RM150,000 turut layak menerima manfaat daripada dua pilihan yang akan diberi.

Sumber : Google

Antara pilihan berikut adalah, menangguhkan ansuran bulanan selama tiga bulan ATAU pengurangan bulanan sebanyak 50 peratus selama 6 bulan.

Peminjam yang layak hanya perlu menghubungi pihak bank manakala bagi peminjam golongan M40, proses permohonan bantuan bayaran balik pinjaman akan dipermudahkan. Termasuklah, membuat pengisytiharan kendiri atau self-declaration pengurangan pendapatan untuk mendapat bantuan bayaran balik”

Untuk info lanjut, tonton video di bawah :

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 10 Apr 2020
Trending Tue, 10 Apr 2018

Jangan Lupa Saksikan Pengumuman Tarikh Pilihan Raya Umum Ke-14 Hari Ini!

Marilah, Mari Pergi Mengundi! Jangan lupa kewajipan pada negara!

Trending Fri, 26 Jan 2018

‘Tinky Winky’ Disahkan Meninggal Dunia

Jatuh Dan Pengsan Tepi Jalan, ‘Tinky Winky’ Disahkan Meninggal Dunia

Trending Sat, 21 Dec 2019
Trending Mon, 30 Apr 2018

Aiskrim ‘Perisa’ Tikus? Lihat Apa Wanita Ini Lakukan…

Bukan auta tapi insiden ini benar-benar terjadi di bandar Jiangsu Huaian apabila seorang wanita tergigit ekor tikus yang tersekat di dalam aiskrim. Euwwwww!

Trending Sun, 19 May 2019

Anak Minta Henti Sebar Gambar Ibu Kemalangan

“Tolong Delete Atau Segera Hapuskan Gambar Mami”,

Featured Mon, 6 Apr 2020
Trending Tue, 29 May 2018

Bukan Alasan! Walaupun Anak Penagih, Amirul Afeeq Merupakan Anak Muda Ketiga Negara Bergelar Graduan Akademi Tentera Udara Amerika Syarikat

Beliau mengakui bahawa kehidupannya sebelum ini bukanlah seperti orang lain, kerana menurutnya dia bukanlah seorang yang dilahirkan dengan kehidupan yang mewah kerana ibunya terpaksa melakukan apa-apa sahaja kerja demi membesarkan mereka tiga beradik

| Live TV