Trending By: Aisyah Badrul March 23, 2020 @ 12:27pm

“Duduk Rumah Boleh Tidur Peluk Suami Lama-Lama,”- Che Ta Ajak Netizen ‘Stay At Home’

Ekoran penularan pandemik Covid-19 yang sudah memasuki gelombang kedua pada waktu ini, rata-rata artis Malaysia dan para influencers tidak melepaskan kesempatan memberi nasihat kepada rakyat  Malaysia untuk mematuhi arahan Kawalan Pergerakan yang telah telah dijalankan bermula  18 Mac hingga 31 Mac ini.

Lebih membimbangkan, sehingga hari ini, jumlah kes yang dicatatkan semakin bertambah dan sudah mencecah lebih 1000 kes. Ada juga beberapa daerah yang sudah ditanda sebagai kawasan merah.

Pelakon jelita, Rozita Che Wan atau mesra dengan nama gelaran Che Ta juga tidak terlepas mengambil kesempatan menasihati rakyat Malaysia supaya menjaga diri dengan mengkuarantinkan diri di dalam rumah pada waktu ini.

Menurut Che Ta menerusi sebuah posting yang dimuatnaik di laman Instagram miliknya baru-baru ini, Che Ta menjelaskan bahawa dia menggunakan peluang ini untuk meluangkan masa dan bermanja bersama suaminya, Zain Saidin di rumah. Dalam pada masa yang sama boleh mengeratkan hubungan antara suami isteri.

“Yeay, duduk rumah boleh tidoq peluk laki lama-lama,”

Sweet dan romantik je foto yang dimuatnaik bersama suaminya. Pesan Che Ta lagi menerusi kapsyen yang ditulisnya, elakkan daripada terkena jangkitan Covid-19 pada waktu ini kerana kita akan dapat mengesan penyakit ini selepas 14 hari.

Pada waktu itu, hospital sudah penuh dengan pesakit lain dan kita tidak mempunyai tempat di hospital. Ada betulnya juga pesan Che Ta tu. Jadi korang kena jaga diri dan kesihatan korang baik-baik ya. 

Foto romantik ini ternyata telah mendapat perhatian ramai dan ramai netizen memuji kejelitaan Che Ta walaupun ketika berada di dalam rumah.  Tidak kurang juga ada yang mendoakan supaya Aaisyah Dhia Rana dapat adik baru! 

Intagram Rozita Che wan

Intagram Rozita Che wan

Intagram Rozita Che wan

Intagram Rozita Che wan

Apa-apa pun korang kena stay at home macam Che Ta juga okay?

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 25 Dec 2018

Jual Buah Pinggang Demi Beli iPhone, Lelaki Ini Menderita Lumpuh Seumur Hidup

di China memang ada kes dimana seorang remaja lelaki sanggup berbuat demikian demi memiliki telefon bimbit yang dimpikannya

Trending Sat, 21 Jul 2018

圣母像会流「玫瑰香眼泪」?

美国新墨西哥州一座教堂先前出现圣母像流泪的奇景,即使有人擦拭又会继续流出,还飘散着玫瑰香,立即吸引大批信徒前来朝圣。

Trending Wed, 10 Apr 2019

Ambil Gambar ‘Selfie’ Di Pantai Phuket Boleh Dikenakan Hukuman Mati?

So, lepasni jangan berangan nak selfie bawah kapal terbang lagi okay!

Trending Wed, 1 Jul 2020
Trending Mon, 24 Sep 2018

Mulai Januari 2019, Penyedut Minuman Plastik Diharamkan Di Kuala Lumpur, Putrajaya Dan Labuan

Negara Taiwan dan Britain pun haramkan penggunaan penyedut minuman plastik.

Trending Mon, 20 Jul 2020
Trending Tue, 24 Nov 2020
Trending Thu, 19 Nov 2020

3 Lagi Kawasan Dikenakan PKPD Babitkan 4,028 Penduduk

Amalkan SOP dan putuskan penularan Covid-19

Trending Sat, 3 Mar 2018

Tempah Uber Ketika Mabuk, Rupanya Tersalah Set Balik Rumah

Dikenakan bayaran tambang Uber sebanyak AS$1,635 (RM6,426) kerana tersalah set balik rumah iaitu kampung halaman

| Live TV