Trending By: Ad Ops July 4, 2018 @ 6:42am

‘Fikirkan Pengorbanan Ayah Saya…’ – Anak Perempuan Najib Razak

Semalam, Nooryana Najwa Najib anak perempuan kepada bekas perdana menteri, Najib Razak menggesa rakyat Malaysia untuk mengingati pengorbanan yang telah dilakukan oleh ayahnya. 

Najib Razak dihadapkan ke Mahkamah Kuala Lumpur pagi ini berikutan beberapa pertuduhan ke atas dirinya.

Menurut Yana, ayahnya seorang pemimpin yang penyayang, tabah dan sanggup berkorban untuk negara selama 42 tahun.

Selama 42 tahun Najib Razak mentadbir negara, dia sering memikirkan masalah rakyat sebaik saja bangun dari tidur sehingga ke lewat malam. Yana Najwa menyeru agar rakyat memikirkan tentang pengorbanan bekas pemimpin itu, dia sangat memerlukan kita. Walaupun dia menghadapi ujian getir hari ini, namun dia masih tersenyum, ketawa dan memeluk keluarga erat.

Bagaimanapun, rata-rata netizen beremosi dan marah dengan tindakan Yana, seolah-olah ingin mempertahankan ayahnya. Betul lah apa yang Yana buat sebagai seorang anak, siapa yang ingin melihat keluarga sendiri ditimpa musibah betul tak? Namun, rakyat Malaysia ada hak untuk bersuara. Rambut sama hitam tapi hati lain-lain kan?

Ditulis Oleh : Nik Nur Amira

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 21 Feb 2018

UJI RASHID MENGAMUK

Oleh kerana beberapa berita yang terpesong dari fakta, ramai rakan taulan menghubungi Uji dan menyangkakan Uji Rashid yang sakit dan terlantar tenat.

Trending Thu, 16 Nov 2017

12 Tahun Mak Meninggal, Jenazah Mak Masih Elok Cukup Sifat

12 tahun tapi jenazah masih lagi sempurna dari sifat, kain kapan mahu pun tiada bau . Apakah perbuatan yang Ibu Amina Jasmine lakukan hingga mendapat kelebihan seperti ini

Trending Sat, 4 Jan 2020
Trending Mon, 20 Jul 2020
Trending Thu, 27 Aug 2020

Tidak Perlu Catat Dan Simpan Suhu Badan

Ingat, jangan malas patuh SOP!

Trending Tue, 13 Jul 2021
Trending Mon, 13 Jan 2020

| Live TV